fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hazine ve orman arazilerininin kiralanarak bademfidanı dikimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Hazine ve orman arazilerininin kiralanarak bademfidanı dikimi

Bilindigi üzere orman vasfını yitirmiş araziler ve hazine arazileri devletten uygun koşullar doğduğunda çok cazip
    koşullarda uzun süreliğine kiralanabiliyor.Firmamız devletten orman ve hazine arazilerine badem fidanı dikenlere bugüne kadar nasıl yardımcı olduysa bundan sonrada aynı şekilde olmaya devam edecektir.Firmamızın elinde şu an yaklasık 150.000 bine yakın tüplü veya cıplak kök amerikan cinsi teksas-nomperyal (el bademi) fransız cinsi ferradual-ferragnes ve bertina badem fidanı çeşitleri bulunmaktadır. Ayrıca yine sertifikalı olarak

kayısı fidanı(ziraat şekerparesi-ığdır-roksana-şalak-alyanak-trintina- beboko-ninfa-auorora-karacabey-italyan tokalı-septik)

erik fidanı (can-papaz-cin-angelino-black amber-black beauty)
    zeytin ayvalık

kiraz 0900 ziraat

armut (jumbiti-akça-deveci)

hicaz narı

elma (golden-starking-arjantin)
    c
    eviz(şebin-bilecik-yavuz1-kaplan86)

bilgilerinize
    kemal cüce tarım ltd şti Mersin-Mut

0533 772 96 96-0505 595 6696 kemal cüce
    HoÅ?geldiniz - Kemal Cüce Tarım Ltd. Å?ti.

Cevap: Hazine ve orman arazilerininin kiralanarak bademfidanı dikimi

arkadaşım ben bu konuda kütahya da orman bölge müdüdrlüğüne gittim bana sanki tapusunu vereceklermiş gibi eziyet ettiler yok vişne diktirmem yok kayısı diktirmem yok ceviz diktirmem bende münasip bi şeyler söyledim ve çıktım eğer bu konuyla ilgili sağlam bir bilgiye sahipseniz ben bir doğa aşığıyım bana yardımcı olunuz lütfen msn adresim [email protected] saygılarımla

Comment

Evet benimde hayalim badem ve ceviz dikebilmek.tabii en az 100 dönüm olmalıki ilerisi içinde iyi bir yatırıma sahip olabilmeyliyiz.uzun bir yatırım olduğu için en önemli sıkıntının ılk 5 senesinde bu işe gönül verenlerin kendilerine nasıl bir gelir sağlayacağı.hadı o konuyu ara ziraat yaparak vişne seftali gibi ağaçlarla diğer ekilen cevizlerin 10 yasına girene kadar ek gelir elde edebilmek mümkün olabiliyor.Yada 2 sene içinde düzenli bakıldığında verime yatabilen böğürtlende iyi bir tercih olabilir.orman arazilerinde en büyük sııntı kiralanan arazide bir ev yapılamaması....
      bu arada yardımcı oluyoruz derken arazıyı de sizmi veriyorsunuz??))yada buluyorsunuz..
      eğer bulmuyor yada vermiyorsanız nasıl yardımcı oluyorsunuz merak ettim....

Comment

Bu araziyi kiralamak okadar kolay olmuyor arkadaşlar.Devletin kapısını tık tık çalarsın dersinki böyle böyle anlatırsın derdini.sana derlerki git arazi bul gel.nasıl bulucan araziyi nerden bulucan neresi orman arazisi neresi hazine arazi nerden bilecen.bunları ordaki memura söylersiniz onlar size derki git orman mühendisi bul o yapsın.orman mühendileri odasında ücretler yazıyor.yanlız çok bakmayın dudağınız uçuklar

Comment

aslında devletimizin kiraya verilecek arazileri belirlemesi lazım sonrada isteyen kişilere vermeli sonra içine badem ceviz dikmeli sonra su bulamlı elektirik getirmeli sonra içine ev yapmalı sonrada ilk 5 sene bütün masraflar için kredi vermeli

Comment

balböceği sana sonsuz katılıyorum

Comment

Geriye ne kaldı ekim dikim hasatınıda yapsa gelmişken.

Comment

ubeyd abi sen blirsin susuz ceviz olurmu bence olmaz çok güzel vişne ve kiraz olur ama onların anacı idris olduğu için olur yoksa ormanın içinde ceviz zor gibi ben çayıra diktim bir zamanlar o bile olmadı kavaklar oldu sulamadan ama ceviz olmadı susuz bizim burada birisi sırf destek almak için dikti adam bakmadı bile onuda şikayet ettiler devlet parayı geri aldı

Comment

bende arazi kiralayıp badem dikmek istiyorum nereler başvurmaliyım işin uzmanlarıdan yardım bekliyorum [email protected]

Comment

arkadaslar yeni üyeyim yukarda bahsettiginiz ormandan özel agaclandırma amaclı kızılcahamam yakınlarında zorda olsa 200 dönüm arazinin kiralamasını bitirmek üzereyim.1_ 2yıldır her alanda arastırma yaptım epeyde masraf ettim eger azimli ve bu işi gercekten yapacagım diyor iseniz ceviz cinsini bölgeye göre secip güvenilir fidancılar bulmanız gerek.yanına mutlaka cabuk yetişip nakte erken dönebilecek alt ürün ekmelisiniz bahceyi cebinizden kuracak daha sonra devlet desteklerini alacaksınız.
                    benim gibi yeri yurdu ipotek edip krediyle bahce kurmaya kalkınca keceyle o arazide yatmak zorunda kalırsınız yoksa devlet öyle bir babalık yaparki vay anneciğim ne hale gelmişsin diye annenize yas tutarsınız ancak dogayı sever sbrader arazinize bakarsanız 5_10 yıl içinde top atsalar yıkılmazsınız ben chendler cevizin yanına kuşburnu dikecegim ziraat bankasinın tarım kredisinden ipotek karşılıgı yaralanabilirsiniz tabi oda ayrıca ugraşlar ve gecilmesi gereken yüksek tepelerden oluşuyor ben gecebilirsem tekrar size yazarım yoksa ortak arayacagım herkese kolay gelsin

Comment

Benim görüşüm belli... kira işine asla girmeniyiniz.Şu an devlete ait kullanılmayan arazilerin satışı tekrar gündemde biraz beklerseniz alabilme şansınız var.Ben kiralama işine karşıyım.Ne yani ben bir sürü emek vereceğim,ekeceğim,dikeceğim ve bunları zamanı geldiğinde tekrar iade edeceğim.Buna kargalar bile güler.Kesinlikle kiralama işine girmeyinizki.. birileri bunun neden böyle olduğunu ve tepkiyi görsün,hoş nerde???Elin ecnebisine ver,kendi vatandaşına mevzuat,mevzuat...cııkkk!!!

Comment

merhaba ben kastamonuda 21 dönümlük bir hazine arazisini ceviz yetiştirmek için kiralamak istiyorum ama başaramadım 2 3 ay araziyi bulmaya uğraştım araziyi buldum bu seferde sadece 5 yıllığına kiralanabileceğini söylediler yani hep yokuşa vurdular en sonunda arazinin paftası parseli metre karesi ve hangi amaçla kiralamak istediğimi belirten bi dilekçe yazdım 2 ayı geçti bi cevap yok ne yapmalıyım yani hazine arazisini kiralamam için izlemem gereken yol nedir yardım ederseniz sevinirim.

Comment

aynı sorunu daha once yasamıstım.kıralama yontemı ıle yapacaksanız en az 2 hektar yanı 20 donum olacak.35 gun ıcerısınde cevap gelmedıyse postaneye sorun eger yoksa bımere sıkayet edın kurumu ozaman evınıze kadar almaya gelırler.hazıne arazısı ıcın ercimisil yontemı var kıralama degıl işkalıye ucretı odersın cuzı mıktar.ama sen sozlesmelı yap guzelce destekleme ıle tesıs kurarsın

Comment

merhaba ben kastamonuda 21 dönümlük bir hazine arazisini ceviz yetiştirmek için kiralamak istiyorum ama başaramadım 2 3 ay araziyi bulmaya uğraştım araziyi buldum bu seferde sadece 5 yıllığına kiralanabileceğini söylediler yani hep yokuşa vurdular en sonunda arazinin paftası parseli metre karesi ve hangi amaçla kiralamak istediğimi belirten bi dilekçe yazdım 2 ayı geçti bi cevap yok ne yapmalıyım yani hazine arazisini kiralamam için izlemem gereken yol nedir yardım ederseniz sevinirim.mail adresim [email protected]

Comment

Working...
                            X