fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zeytinde Bor Eksikliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Zeytinde Bor Eksikliği

Hocam abimin zeytinlerde hastalık oldu.Yapraklarda sararma var.Ben ilk başta azot eksikliği yada susuzluk desemde sonuc olarak bor eksikliğinden kaynaklandıgını ögrendim ve fotoraflarla onaylattım.Nisanda bir ilaç atılıyormus ama ilacın adı yok.Bor'un neyde ve hangi ilaçta oldugunu ögrenmek istiyorum.?
    Bahce yapılırken hersey kuralına göre yapılmıstı hocam.Toprak önceden gübrelenmişti.Acaba bu gübre fazlalıgı bor eksikliği yapar mı?
    Saygılarımla

• Fidanligi.com

Cevap: Zeytinde Bor Eksikliği

nerden öğrebdiniz peki bor eksikliği olduğunu bana fotoğraf yollarmısınız.
    Zeytinde bor eksikliği önce meyvede bariz kendini belli eder yaprakta tahlil olmadan çok zor anlaşılır kim anlamış bunu tahlillemi anladınız öncelikle o önemli

Comment

hocam ben bırşey sorayım benim zeytinlerim dökülüyor dağa öncelerı ilaç attım çiçekte iken saçma kadar olunca sonra nohut kadar olunca en sonda 1,5 borda bulamacı fakat anlamadım hem sap dıbınden hem sap ile beraber okuduğüm kıtapta yetersız gübreleme olduğunu fakat 2 yıl önce hayvan gübresı attım sık sık hayvan gübresı atmayın denılıyor nerde hata yapıyorum budama olayına dıkkat edıyorum bır de kararmayan lar var sonradanda kararmıyor neden çok selamlar _zeki çiçekçi

Comment

Sevgili Corc628:
        Zeytin bitkisinde sap dibinden hemde sap ucundan dökülmeler kitabında dediği gibi toksik bir olay yoksa besin maddesi eksikliğidir.
        Bu toksaik olay ne olabilir:
        1- Aşırı doz da ilaç uygulaması
        2- Aşırı doz da hormon uygulaması
        3- Aşırı doz da azotlu gübre uygulaması
        .
        .
        v.b sebebler olabilir.
        Bunların hepsi standart ise:
        Öncelikle sapdipinden dökülme iki şekilde olur
        1- Kalsiyum eksikliğine bağlı dökülme ( saplar zayıflar ve kahverengi renge doğru dönüşerek dökülme)
        2- Bor Eksikliği : bunda saplar siyahlaşır ve kuru bir hal alarak dökülme olur
        3- Hormon fazla kullanımı: Bunda büyüme hormonu fazla kullanılıyor ise o zaman zayıf bireyleri gövdeden uzaklaştırma şeklinde olur

Sap ucundan dökülme:
        1- Potasyum eksikliği: Eğer Kalsiyum yüksek ve potasyum az ise zaotta fazla verilmişse meyve sapa uygun gelişmez ve kopma yaşanır.
        2- İz element eksikliği :Genelde yüksek oranda mangan ve demir eksikliğinde ortaya çıkan bir sorundur.

En önemli nokta şudur bütün yazılarımda belirttim
        Eğer bitki dengeli ve kontrollü olarak zamanında gerekli besin maddesini alırsa bunların hiç birisi gerçekleşmez saygılarımla
        KArdelen

Comment

Working...
        X