fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

stolon hakkında?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• stolon hakkında?

Hazır rulo çim üreticilerinin kullandığı stolon terimi tam olarak neye tekabül etmektedir?

Cevap: stolon hakkında?

Stolon nedir ?

Pek çok bitki stolanları sayesinde gelişir ve çoğalabilir.

--------------------------------------------------------------------------------

Stolon nedir ?

Toprak yüzeyinde uzanan ve boğumlardan köklenerek yeni bitkiler veren sürünücü gövdedir

kaynak:floraburada.com

Comment

teşekkürler ama hala anlayabilmiş değilim.cahilliğimin kusuruna bakmayın.ziraatçi yada peyzaj cı değilim.sadece hazır çim mevzusunu araştırmaktayım kendi çapımda.

şimdi benim öğrenmek istediğim bu stolon çim üretiminde bir yöntem yada bir teknik midir? yoksa çim tohumlarının kendine has bir özelliğimidir?

yada soruyu daha özelleştireyim:

"Stolon (kök çeliği) ile uygulamada, 10 - 15 cm uzunluğundaki stolonlar özel bir makine yardımı ile kökler zedelenmeden yerinden sökülür ve yeni dikim alanlarına götürülür."

bu cümlede anlatılmak istenen nedir acaba?

Comment

Sn.Arazi bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.
        Sn.Akçabey,açıklayıcı bir resim yayınlamış.Bu resimde görüldüğü gibi çim tohumları büyüdükçe stolon uçlarıyla yeni bitkiler vermeye başlarlar.Çoğalırlar.
        (Stolon (kök çeliği) ile uygulamada, 10 - 15 cm uzunluğundaki stolonlar özel bir makine yardımı ile kökler zedelenmeden yerinden sökülür ve yeni dikim alanlarına götürülür.")
        Bu cümlede anlatmak istenilen ise;Rulo çim yetiştiriciliği yapılan alanlardan istenilen metrajda çim kesimi yapılırken ,özellikle stolonlarıyla çoğalmış bitkilerin kesilmesi ve rulo haline getirilmesi esnasında herhengi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için(dağılma gibi) dikkat edilmelidir.
        Ülkemizde büyük rulo çim alanlarında kesim ve diğer işlemler makine ile yapılmaktadır.
        Saygılarımla...

Comment

Sayın FESTUCA ARUNDINACEA, mesela festuca arundinacea da stolon bulunur mu? Ya da şöyle sorayım hangi türler stolonla çoüğlamaya devam eder?

Comment

Merhaba Selahattin bey.Bu konu hakkında size yardımcı olmak isterdim.Fakat bilgim yok.İnternette araştırıp cevap yazabilirdim fakat,internetteki her bilgiye güvenmiyorum.Ayrıca etik olmayan bir davranış olur.
            Az önceki cevabımda da cümle başında bildiğim kadarıyla diye başlayan bir cümle kurmuştum.
            Ziraat Teknikeriyim ben.Mühendis olan meslektaşlarımızdan konuyu okuyan olursa aydınlatıcı bir bilgi yazacaklarını düşünüyorum.
            Saygılarımla...

Comment

Working...
            X