fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BAHÇE KURMA (YARDIM)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• BAHÇE KURMA (YARDIM)

Merhaba arkadaşlar 3 dönüm arazim var sulama sorunum yok (damlama olarak) ama ne tür fidan seçeceğimi bilmiyorum (badem ceviz vb) ve masraflar ne kadar tutar ne kadar fidan dikilebilir tek çeşit çok çeşit bir sürü sorum var yani yer Konya Beysehir yardımcı olursanız sevinirim
  • Fidanligi.com

Cevap: BAHÇE KURMA (YARDIM)

önce hayırlı olsun diyorum bahçe tesis ederken önce orada pazarlama sorunu olmayan vede size yörede pazarlama sıkıntı yaratmayan ürün tercih etmelisiniz ürün bulmalısınız yetiştirmeyi bir şekilde öğrenip yapabilirsiniz .birde sizin yatırım bütçeniz önemli klasik ağaç bodur yarı bodur seçiminiz maliyeti etkiler yarı bodur bir cins daha uygun bence kolaylıklar diliyorum.

Comment

Sn Mustafa Bey:Sebze işine gir.kavun,karpuz,salatalık,Domates.İlla meyve diyorsan Deveci Armudu.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Arkadaslar bende küçük bir yerde 300-400 metrekarelik ev ihtiyacı için sebze yetiştireceğim ama hibrid yada gdo lu tohum istemiyorum bu tip tohum yada fide satan yerler nerelerdir özellikle Bursa civarında biliyorsanız sevinirim. Teşekkürler.

Comment

Tam yerine gelmişsiniz.Sitemiz danışmanlarından Sn Selahattin YILMAZ bey'den yardım alabilirsiniz.

Comment

syın arkadaşlar blacdaymıt eriyi ytişkinbir ağaç kaç kilogram erik verir

Comment

benim blacdaymıd agaçları 5 yaşında 60 kg alıyorum tahminim 150 kg verir ama erikler kuruma yapıyor

Comment

arkadaşlar ben antalyanın yaylası 1100 rakımlı bir ilçesindeyim.4 dönüm yerim var yer kır yamaş üst toprak güzel ama 40 cm derinde beyaz kır tabaka ve bazı yerlerinde boz renkte kaba taşlar çıkıyor.su sorunum yok 3 tarafından sulama kanalı geçiyor damlama yapılabilir.bulunduğum yer de elma ve yaz meyveciliği yaygın.sorum şuben şu ana kadar çiftcilik deneyimi olmayan bir kardeşinizim.ben bu araziye ne dikersem hem çiftcilik yapmış hem vaktimi değerlendirmiş hemde kazanç elde edebilirim. yardımcı olursasnız çok sevinirim.selam ve dua ile .

Comment

Sn Talhahoca:Hoş geldiniz.Deveci armudu diyorum.Lakin;fidan çukurlarını 2,5*2,5 mt iş makinasıyla sonbahar'da çukur açtırarak ve taşlarını ayıklayarak,dikiniz.Kolay gelsin başarılar dileğimle.

Comment

mrb arkadaşlar izmir karaburunda badem yetiştirme imkanım var. Hangi cins badem dikmeliyim ?
                    Nerden başlamalıyım? Damıtma kurmam gerekir mi?

Comment

halil beni beni ararsanız size en detaylı bilgileri verebilirim .ilk önce toprak analizinizi yaptırın.sonra bahcenizin etrafını cevirin bademde ceşit çok oyüzden ekeceğiniz bademçeşidini belirleyin.daha detaylı bilgi için 0539 432 34 85

Comment

Merhaba ben Aydın Nazilli de cep telefoncuyum.Adım Yusuf. 32 yaşındayım. Hiç köyümüz, tarlamız ve bahçemiz olmadı. Son bir yıldır ağaç yetiştirmeye merak saldım. 200 rakımda 30dönüm yer aldım. yaklaşık 5 dönümü incirlik. geri kalan 25 dönümü boş. Buraya ceviz dikmek istiyorum. İlk olarak zemin etüdü yaptırmakla başladım. 80-120 arası su olabilme ihtimali yüksekmiş. toprağın 1 metre altında killi bölüm varmış daha iyi anlamak için önümüzdeki pazar günü 2,50 metreye kadar toprak analizi için numune alıcam. eksik olan mineralleri öğrenmenin yanında toprağın kil durumunu ve drenaj ihtiyacını öğrenmek için. Meteoroloji müdürlüğü izmir şubesinden 20 yıllık aylara göre sıcaklık derecelerini almak için dilekçe verdim. 25 dönüme 8*4 sırta dikimle 600 fidan dikme amacındayım. sondaj olmadığı için araziye 5 yada 10 tonluk su deposuyla damlama sulama koymayı düşünüyorum. 50 metre yakınımda tarihi bir su kuyusu var oradaki suyu depoya basıcaz(20 metre aşağıda) kuyunun suyu biterse tankerle su deposuna ödeme karşılığı su çektirmeyi düşünüyorum. Merak ettiğim birsürü soru var kafamda. Forumda yardımı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.
                        1 - sırta dikimde(8*4yada7*4) güneşin doğup battığı yere göre dikim şeklini nasıl ayarlıcam ?
                        2- ceviz çeşidini toprak numunesine göre mi yoksa rakıma göre mi seçicem ?
                        3- 5 tonluk su deposu 600 fidanı besleyebilir mi her fidana kaç litre su gider ?
                        4- Toprağımızın 1 metre altı killi çıkacak burada ceviz işinden verim alabilirmiyim ?
                        5- incir ağaçları budanmamış ve bakımsız bu ağaçları söküp ceviz fidanlarını mı artırmalıyım ?
                        6-Yazın sıcak olan biyerde ceviz yetişir mi ?
                        7-Dikimi 10. ayda yapmak için 5. ayda araziyi sapsökenle sürdürüp 50 römork yanmış hayvan gübresi serpip 5 ay beklemeyi düşünüyorum daha doğrusu nedir ?
                        8-Bu konuda baştan sona yardıma ihtiyacım var . Teşekkürler.

Comment

Working...
                        X