fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ASöğüt ağaçlara elma yetiştirildiğine zara verir mi?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ASöğüt ağaçlara elma yetiştirildiğine zara verir mi?

Merhaba,

Ben elma bahçesi kurma hazırlığına başladım. Şimdilik teorik bilgiler ediniyorum. Benim elma dikimi yapacağım 20 dönümlük arazinin 3 tarafı söğüt ağaçları ile çevrili. Benim sorum şu: 1. Acaba söğüt kökleri elma yetişmeye zara c
    çevirir mi ? 2. Acaba söğüt ağaçlarının gövdeleri elmaların yetişmesine zara verir mi? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim .
  • Fidanligi.com

kök ve gövdeye zarar vemez sadece fidan üzerine gölge yapmasın.

Comment

Akademik düzeyde paylaşımlara doğru.

MetinTemel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Merhaba,Ben elma bahçesi kurma hazırlığına başladım. Şimdilik teorik bilgiler ediniyorum.

Sayın Arkadaşım MetinTemel, Elma bahçesi kurma adına başlattığın araştırma ve bilgi toplama çalışmalarına katılma adına benimde katkı sağlıyacak bilgilerimi sizinle paylaşırken aynı zamanda sosyal bir etkinlik oluşturarak mevcut bilgilerimin yorumuna katkı sağlamayı amaçlamaktayım.

MetinTemel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Benim elma dikimi yapacağım 20 dönümlük arazinin 3 tarafı söğüt ağaçları ile çevrili. Benim sorum şu: 1. Acaba söğüt kökleri elma yetişmeye zarar verir mi ?

Arkadaşım mesajının bu bölümündeki soruya konunun uzmanlarından en iyi yanıtlarını alabilirsiniz, bu konuda size akademik bilgileri bu merciler versede bizlere düşen sizi gerekli yerlere yönlendirmek olmalıdır, benim size naçizane olarak aktaracağım bilgilerimi sunduktan sonra oluşan kanaatler içinde sizin bu makamlara ulaşmanızdır.

Arkadaşım Bilindiği üzere bitkilerin allopetik etkiler yaratatak kendi çevresindeki başka bitkilerin yaşamlarını baskıladıkları bilinmektedir, bu bitkilerin gelişmeleri üzerinde etkiler yaratmaktadırlar, lakin söğüt ağaçının böyle bir etkisinin var olup olmadığıdır, bu konuda botanikçlerin bitkiler üzerinde bu bilgilere sahip durumda olduklarından bu konuda ziraatçiler yeterli bilgiye sahip değillerdir.

Benimde kişisel bilgilerim olarak sizin kuracağınız bahçede toprak yapınızın bilinmesine yönelik araştırma yaptırarak toprak içeriğinin bilinerek yetiştireceğinin elma cinsinin toprak istekleri ve çevrenin klima değerlerine uygun cinslerinin tespitinin sağlanmasıdır.

Bunun dışında rast gele bir elma cinsinin çevreye uymu ve kültüre alma zaman alacağı alacağıdır, akabinde hastalık ve zararlılarla uğraşmada ekonomik kayıpların oluşacağı kanaati içindeyim.

Arkadaşım MetinTemel benim ön görülü tavsiyelerim bunlardan ibaret olarak naçizane tavsiyelerim bahçenezin kurulum aşamasındada yeri geldikçe devamının gereği olarak bilgi paylaşımlarım sürecektir.
      Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Öncelikle meyve bahcesi oluştururken yapılması gerekenleri iyice araştırınız.Bu konuda çevrenizde bulunan uzman kişiler ile,Gıda-Tarım ve hayvancılık il müdürlüğü teknik elemanlarından yardım alınız.Bölgenin coğrafi ve toprak yapısı hakkında geniş araştırma yapıp,toprak tahlili şart.Gelelim asıl soruya: Ben meyva bahçesi,özellikle elma bahçesi yakınlarında söğüt,kavak,iğde ,çalı gibi bitkilerin olmasına karşıyım.Zira bu bitkilerde olan zararlı böcek,mantari hastalık ve diğer canlılar elmaya geçerek zarar verebilirler.Bu tür ağaçlar yapı itibariylede,özellikle kökleriyle diğer bitkilere zarar verirler.Diğer yandan;ileride bu bitkiler kesilirken meyve ağaçlarının üzerine düşerekde zarar verirler.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Working...
        X