fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arazime,komşunun zeytin ağacı dikmesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Arazime,komşunun zeytin ağacı dikmesi

Benim arazime komşunun zeytin ağacı dikmesi, bunlar için benden ücret talep etmesi kanuna uygun mudur? Bu konuyla ilgili acil bilgiye ihTİyacım var.Bilgi verecek yetkili ve arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Fidanligi.com

Arazinize sizden izinsiz olarak ağaç dikmesi ve sonrada para talep etmesi kanunen suçtur. Sizin ona değil onun size bedel ödemesi gerekir. Mahkemelik olsanız karşı taraf suçlu olur.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Arazinize sizden izinsiz olarak ağaç dikmesi ve sonrada para talep etmesi kanunen suçtur. Sizin ona değil onun size bedel ödemesi gerekir. Mahkemelik olsanız karşı taraf suçlu olur.
      Efendim benim tarlalarımdan birine sınır olan komşum geçenlerde kendi tarlasını cevizliğe çevirmek için çalışmalar yapmış. Çukurların açılacağı yerler işaretlenmiş. Fakat fidanların kenarda kalan sırası sınıra sadece 1,5 metre... Telefonla arayıp durumu anlattım, traktörün bile genişliği yaklaşık 180 cm'dir 150 cm çok yakın olmuş dedim. Traktör sokmayacağını çapa makinası kullanacağını ve benim tarlamın güneyde kaldığını dolayısı ile gölgenin kendi tarlasında kalacağını söyledi...

Fakat bu fidanlar yarın büyüdüklerinde 4-5 metre kol atacaklar? Kanunen benim durumum nedir acaba?

Comment

kapalı ceviz bahçesi ise, en geniş iki fidan arasının yarısı kadar sınırdan içeride olması gerekli, örnek verirsek:
        6x8 m aralıkta ise en az 4 m sınırdan içeride olmalıdır.
        şikayet edersen kanunen sen haklı çıkarsın.

Comment

Demekki hayırsız komşu sadece bende yokmuş????..Rabbim bunların gözünü doyursun diyerek başlıyalım ve hukuk köşesinde bu konuda yargıtay kararı mevcut.Site adminleri linkleri ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olacaklardır.Ademoğlunun gözünü bir avuç toprak doyurur.

Comment

merhaba arkadaşlar,bu gibi olaylar her yerde oluyor.benim de başımda aynı olay var.ne yapacağımı bilmiyorum.komşum benim arazime geçmiş durumda.yıllar önce limon ağaçları dikmiş.babam vefat edince kardeşler olarak paylaşacaktık.durum o zaman ortaya çıktı.arazimden çıkmasını söyledik.3-4 defa ölçüm yaptırdık.hala çıkmış durumda değil.arazimin etrafını dikenli tel ile çevirmek istiyorum .ama hala bir gelişme yok.rabbim böylelerinin şerrinden korusun.

Comment

Eğer orası dağ başı değil hukuk varsa işinizi Hukuki yoldan çözersiniz ve haklı taraf sizsiniz.

Comment

Working...
              X