fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

50 dönüm bodur elma bahçesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• 50 dönüm bodur elma bahçesi

arkadaşlar yıllarca bu işin tüccarlığını yaptım. az çok bahçecilikten anlıyorum fakat artık benimde bahçem olsun istiyorum. 50 dönüm bodur elma dikmek istiyorum.maliyetler konusunda kafam karışık. toprak hariç ne kadar para harcarım?? birileri beni aydınlatırsa çok sevinirimm..
  • Fidanligi.com

arkadaşlar hiç bilgi veren yok mu ?

Comment

sayın alai kaç adet elmafidanı dikmeyi düşünüyorsunuz
      tel örgü masrafını telörgüyü yaptıracağınız firmadan daha net öğrenebilirsiniz
      su için sondajmı vurduracaksınız yoksa arazide su varmı

Comment

1-Araziniz var mı
        2- Yaklaşık 3 bin adet fidan gider. Tanesi 6 Tl den hesapla.
        3-Etrafını tel çit ile kaplamak ister isen yaklaşık 10 bin tL DE O EDER.
        4-DAMLAMA SULAMA YAPACAKSAN ONUN MALİYETİ Suyu alacağın yere ve kullanacağın pompaya göre değişir.
        5. Bakıcı evi de düşünüyorsanız size toplam 150 Tl yi bulur Bu söylediğim Toprak fiyatı hariç

Comment

Yarı Bodur Elma Bahçesi Olmalı

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          1-Araziniz var mı
          2- Yaklaşık 3 bin adet fidan gider. Tanesi 6 Tl den hesapla.
          3-Etrafını tel çit ile kaplamak ister isen yaklaşık 10 bin tL DE O EDER.
          4-DAMLAMA SULAMA YAPACAKSAN ONUN MALİYETİ Suyu alacağın yere ve kullanacağın pompaya göre değişir.
          5. Bakıcı evi de düşünüyorsanız size toplam 150 Tl yi bulur Bu söylediğim Toprak fiyatı hariç

Bence iyi araştırmalısınız çünkü dünyada artık tam bodur elma bahçesi ile Yarı Bodur elma bahçesi arasındaki avantaj ve dez avantajları iyi incelemenizi tavsiye ederim.
          Tam bodur meyva bahçesi ilk kurulum maliyetleri yüksektir ve hemen ertesi yıl ciddi verim almanızı imkan sağlar yaklaşık olarak 1.5 ton /da meyva verimi alabilirsiniz profosyonel bir bakım sisteminde bu rakam biraz daha yükselir.
          Yarı bodur meyva bahçesinde ise bu rakamlara 2. yıl dan sonra ulaşabilirsiniz.
          tam verime yatma yaşları bakım sisteminize bağlı olarak yarı bodur da 1 en fazla 2 yıl geç başlar.
          ancak en önemli nokta şu yarı bodur meyva bahçesinde tam verim çağında odur meyva bahçesine göre dekardan alacağınız tonaj kıyaslandığında arada ciddi bir fark göremeyeceksiniz.
          Bence tam bodur yerine yarı bodur elma bahçesi tercih edilmelidir. Amerikada ve geniş arazi dikimlerine bakıldığı zaman dünyada ciddi bir yarı bodur elma bahçesi kurulumuna yöneldiğini göreceksiniz.

Hangi sistemi seçerseniz seçin profosyonel yaklaşımdan uzaklaşırsanız başarılı olamazsınız.
          Sütten Çıkan Her Kaşık Aktır Önemli Olan Süte Girmeden Ak Olmaktır.

Comment

bodur ağacın verimi uzun yıllara yayılmıyor diye duydum örneğin 10 yıldan sonra verim oranı düşüyor ama iyi araştırın derim 1-2 yıl feda edin on yıllar kazanın sonuçta emek.

Comment

Working...
            X