Duyuru

Collapse
No announcement yet.

50 dönüm bodur elma bahçesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• 50 dönüm bodur elma bahçesi

arkadaþlar yýllarca bu iþin tüccarlýðýný yaptým. az çok bahçecilikten anlýyorum fakat artýk benimde bahçem olsun istiyorum. 50 dönüm bodur elma dikmek istiyorum.maliyetler konusunda kafam karýþýk. toprak hariç ne kadar para harcarým?? birileri beni aydýnlatýrsa çok sevinirimm..
  • Fidanligi sponsor reklami

arkadaþlar hiç bilgi veren yok mu ?

Comment

sayýn alai kaç adet elmafidaný dikmeyi düþünüyorsunuz
      tel örgü masrafýný telörgüyü yaptýracaðýnýz firmadan daha net öðrenebilirsiniz
      su için sondajmý vurduracaksýnýz yoksa arazide su varmý

Comment

1-Araziniz var mý
        2- Yaklaþýk 3 bin adet fidan gider. Tanesi 6 Tl den hesapla.
        3-Etrafýný tel çit ile kaplamak ister isen yaklaþýk 10 bin tL DE O EDER.
        4-DAMLAMA SULAMA YAPACAKSAN ONUN MALÝYETÝ Suyu alacaðýn yere ve kullanacaðýn pompaya göre deðiþir.
        5. Bakýcý evi de düþünüyorsanýz size toplam 150 Tl yi bulur Bu söylediðim Toprak fiyatý hariç

Comment

Yarý Bodur Elma Bahçesi Olmalý

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          1-Araziniz var mý
          2- Yaklaþýk 3 bin adet fidan gider. Tanesi 6 Tl den hesapla.
          3-Etrafýný tel çit ile kaplamak ister isen yaklaþýk 10 bin tL DE O EDER.
          4-DAMLAMA SULAMA YAPACAKSAN ONUN MALÝYETÝ Suyu alacaðýn yere ve kullanacaðýn pompaya göre deðiþir.
          5. Bakýcý evi de düþünüyorsanýz size toplam 150 Tl yi bulur Bu söylediðim Toprak fiyatý hariç

Bence iyi araþtýrmalýsýnýz çünkü dünyada artýk tam bodur elma bahçesi ile Yarý Bodur elma bahçesi arasýndaki avantaj ve dez avantajlarý iyi incelemenizi tavsiye ederim.
          Tam bodur meyva bahçesi ilk kurulum maliyetleri yüksektir ve hemen ertesi yýl ciddi verim almanýzý imkan saðlar yaklaþýk olarak 1.5 ton /da meyva verimi alabilirsiniz profosyonel bir bakým sisteminde bu rakam biraz daha yükselir.
          Yarý bodur meyva bahçesinde ise bu rakamlara 2. yýl dan sonra ulaþabilirsiniz.
          tam verime yatma yaþlarý bakým sisteminize baðlý olarak yarý bodur da 1 en fazla 2 yýl geç baþlar.
          ancak en önemli nokta þu yarý bodur meyva bahçesinde tam verim çaðýnda odur meyva bahçesine göre dekardan alacaðýnýz tonaj kýyaslandýðýnda arada ciddi bir fark göremeyeceksiniz.
          Bence tam bodur yerine yarý bodur elma bahçesi tercih edilmelidir. Amerikada ve geniþ arazi dikimlerine bakýldýðý zaman dünyada ciddi bir yarý bodur elma bahçesi kurulumuna yöneldiðini göreceksiniz.

Hangi sistemi seçerseniz seçin profosyonel yaklaþýmdan uzaklaþýrsanýz baþarýlý olamazsýnýz.
          Sütten Çýkan Her Kaþýk Aktýr Önemli Olan Süte Girmeden Ak Olmaktýr.

Comment

bodur aðacýn verimi uzun yýllara yayýlmýyor diye duydum örneðin 10 yýldan sonra verim oraný düþüyor ama iyi araþtýrýn derim 1-2 yýl feda edin on yýllar kazanýn sonuçta emek.

Comment

Working...
            X