fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nektarin bahçesi tarsus

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Nektarin bahçesi tarsus

İyi günler arkadaşlar yeni kayıt üyeyim tarsus da 10 dönüm 4 yaşında erkenci 117 cins adında nektarin bahçesi aldım benim danışacağım bir iki konu var;
    1) erkenci 117 cins nektarin gideri nasıl
    2) yetiştirme esnasında dikkat etmem gereken hususlar nelerdir
    3) ben aldığımda bakımdızdı budaması seyreltmesi yapılmamıştı onların hepsini yaptırdım yapmam gereken ekstra birşey var mı?
    4) gelecek yıl(5yaşında olucak) ortalama ağaç başına verim kaç kg olur ve kaçtan satılır
    5) satış aşamasında kimlere güvenilmeli migros hibi büyük marketlerle görüştüm akıllıca mı olur yoksa hal den biriyle mi görüşülmeli yada ihracatçılarla mı görüşülmeli

gibi gibi yeni çiftçi sorularım yardımcı olursanız sevinirim

Öncelikle Merhabalar

Bir kaç sorunuza yanıt vermek isterim. Budama yapılmışsa ek budama yapmaya gerek yoktur. Seyreltme yaparak güneş den maksimum fayda elde edebilirsiniz tabiki
    Yetiştirme yaparken toprağınızın organik madde miktarını arttırmak NPK gübresi kullanabilirsiniz 15-15-15 vb gibi bunlar toprağın azot fosfor ve potasyum miktarını arttırarak fidanlarınızın gelişimini hızlandıracaktır. Veya iyi yanmış çiftlik gübresi uygulaması da fayda sağlayacaktır. Sulama konusuna da dikkat ederseniz iyi olacaktır. Ara sıra da toprağı havalandırmalısınız ve yabancı otlarla olsun böceklerle olsun mücadelenizi de unutmayın

Ayrıca gelecek yıl 5 yaşında olacak fidanınızın vereceği ürün miktarı sizin ona bakmanıza ve iklim koşullarına göre değişiklik gösterecektir.

Herbisit-İnsektisit ve Fungusit ler mevcuttur doğru ilaçlama önemlidir. Her zaman aşırı sıcak hava da ve rüzgarlı havalarda ilaçlamadan kaçılmalıdır.

Pazarlama konusunda Büyük firmalarla anlaşmanız düşük kar marjı yaratması ile beraber süreklilik ve güvenilirlik bakımından size faydalı olacaktır..

Kişisel görüşüm bu yöndedir.

Comment

Öncelikle Merhabalar

Bir kaç sorunuza yanıt vermek isterim. Budama yapılmışsa ek budama yapmaya gerek yoktur. Seyreltme yaparak güneş den maksimum fayda elde edebilirsiniz tabiki
      Yetiştirme yaparken toprağınızın organik madde miktarını arttırmak NPK gübresi kullanabilirsiniz 15-15-15 vb gibi bunlar toprağın azot fosfor ve potasyum miktarını arttırarak fidanlarınızın gelişimini hızlandıracaktır. Veya iyi yanmış çiftlik gübresi uygulaması da fayda sağlayacaktır. Sulama konusuna da dikkat ederseniz iyi olacaktır. Ara sıra da toprağı havalandırmalısınız ve yabancı otlarla olsun böceklerle olsun mücadelenizi de unutmayın

Ayrıca gelecek yıl 5 yaşında olacak fidanınızın vereceği ürün miktarı sizin ona bakmanıza ve iklim koşullarına göre değişiklik gösterecektir.

Herbisit-İnsektisit ve Fungusit ler mevcuttur doğru ilaçlama önemlidir. Her zaman aşırı sıcak hava da ve rüzgarlı havalarda ilaçlamadan kaçınılmalıdır.

Pazarlama konusunda Büyük firmalarla anlaşmanız düşük kar marjı yaratması ile beraber süreklilik ve güvenilirlik bakımından size faydalı olacaktır..

Kişisel görüşüm bu yöndedir.

Comment

Bahçeniz hayırlı olsun. Bol kazançlar dilerim. Ben sizin yerinizde olsaydım öncelikle doğru toprak numunesi alırdım. Toprak ve su analizi yaptırırdım. Bu analizlerin neticesine göre neler yapmam gerektiğine karar verirdim. Özellikle kimyasal girdilerden uzak durmaya özen gösterirdim. Kimyasal girdiler kullandıkça toprağın verimini azaltmaktadır. Kaliteli leonardit ile toprağınızı daha verimli ve ağaçlarınızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
        Pazarlama konusu hakkında bilgim yok. Çeşitli görüşmeler sonunda en sağlıklı kararı sizin vermeniz daha doğru olacaktır.
        Toprak ve su tahlillerinizi yaptırıp bizimle paylaşırsanız size daha yardımcı olabiliriz. Bol hasatlı seneler diliyorum.

Comment

Working...
        X