fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahçem için tüplü fidan dikimi ve bahçe tesisi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bahçem için tüplü fidan dikimi ve bahçe tesisi

Selamlar , ben aranıza yeni katıldım , 2 buçuk dönüm bir arazim var ve yeni yeni bahçe işine merak saldım , bahçemi sürdürüp , toprağı iyice düzene sokup , 1.5 dönüm araziye tüplü fidan dikimi yapmak istiyorum , yerim menderes - İzmir de , suyum bol , tabii izmir gibi yerde güneşim ve sıcağım da bol , kışlar çok rüzgarlı ve karsız , bol yağmurlu bazen de rüzgarın da etkisiyle sert soğuk olabiliyor , önerileriniz nelerdir , dikmeyi düşündüğüm çeşitler şunlar ; Skarlet spur Elma , Amasya Elma , coscia Armut , Etruska Armut , Can erik , Spring ladu ve summer lady şeftali , şekerpare ve ninfa kayısı , Starks gold beyaz ve ziraat 0900 kiraz , Texas badem , limon ayvası , ege ayva , Hicaz ve devedişi nar , yediveren limon , Washington portakal , okitsu mandalina , Edremit , gemlik ve domat zeytin , ekşi karadut ve böğürtlen fidanları .
    Ağaç ağaç değişiyor ama bu şekilde kaç metrede bir ağaç dikmeliyim , hangilerini yarı bodur yada tam bodur seçmeliyim ve bunların hepsi tüplü olduğu için ekim ayı içerisinde dikim yapmak istiyorum .
    Cevaplar ve bilgiler için şimdiden teşekkür ederim .
    Sevgiyle kalın .

Bana göre dış mekan süs bitkilerinden çalı gurubu yetiştiriciliği yaparsanız daha kısa zamanda size geri dönüşümü olur.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bana göre dış mekan süs bitkilerinden çalı gurubu yetiştiriciliği yaparsanız daha kısa zamanda size geri dönüşümü olur.
      Teşekkür ederim maksadım ticari değil dalından taze meyve yemek ve bu çalışmaların zevkini çıkarmak ve bilinçli bir şekilde bunu yapmak ama yapmış olduğunuz tavsiye için teşekkür ederim yine de

Comment

Bence elmadan vaz geçin zira o iklimde Elma sıkıntılı.Zira;Elma kış uykusuna yatması lazım,ayrıca fazla sıcağı sevmiyor.Hele Amasya elması...Böğürtlen olur,Ahududu,Üzüm önerim.

Comment

Working...
        X