Selamlar , ben aranıza yeni katıldım , 2 buçuk dönüm bir arazim var ve yeni yeni bahçe işine merak saldım , bahçemi sürdürüp , toprağı iyice düzene sokup , 1.5 dönüm araziye tüplü fidan dikimi yapmak istiyorum , yerim menderes - İzmir de , suyum bol , tabii izmir gibi yerde güneşim ve sıcağım da bol , kışlar çok rüzgarlı ve karsız , bol yağmurlu bazen de rüzgarın da etkisiyle sert soğuk olabiliyor , önerileriniz nelerdir , dikmeyi düşündüğüm çeşitler şunlar ; Skarlet spur Elma , Amasya Elma , coscia Armut , Etruska Armut , Can erik , Spring ladu ve summer lady şeftali , şekerpare ve ninfa kayısı , Starks gold beyaz ve ziraat 0900 kiraz , Texas badem , limon ayvası , ege ayva , Hicaz ve devedişi nar , yediveren limon , Washington portakal , okitsu mandalina , Edremit , gemlik ve domat zeytin , ekşi karadut ve böğürtlen fidanları .
Ağaç ağaç değişiyor ama bu şekilde kaç metrede bir ağaç dikmeliyim , hangilerini yarı bodur yada tam bodur seçmeliyim ve bunların hepsi tüplü olduğu için ekim ayı içerisinde dikim yapmak istiyorum .
Cevaplar ve bilgiler için şimdiden teşekkür ederim .
Sevgiyle kalın .
Ağaç ağaç değişiyor ama bu şekilde kaç metrede bir ağaç dikmeliyim , hangilerini yarı bodur yada tam bodur seçmeliyim ve bunların hepsi tüplü olduğu için ekim ayı içerisinde dikim yapmak istiyorum .
Cevaplar ve bilgiler için şimdiden teşekkür ederim .
Sevgiyle kalın .

Comment