fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rulo çim mi,Ekme çim mi?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Rulo çim mi,Ekme çim mi?

Değerli arkadaşlar sizlerden yeni çim alanlar için hangisini tercih etmeliyiz konusunda yardım almak istiyoruz...Yorumlarınız nelerdir?
    Ben büyük alanlarda çim ekmeyi tercih etmeyi daha doğru buluyorum. Küçük alanlarda ise -bunlar villa bahçeleri olabilir- rulo çim daha avantajlı diye düşünüyorum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Rulo çim mi,Ekme çim mi?

Rulo çim ekonomik değil.Ancak işin erken teslimi,zamana ihtiyac gibi nedenden dolayı tercih edilebilinir.Örneğin geçen sene ben 9000 m2 li bir alanın çimlendirilmesini yaptım. Rulo çim olsaydı 1 m2 si 10 ytl den çok yüklü bir maliyet çıkarken ben 1000 ytl ye bir masrafla ekimini yaptım.Çok da güzel ve sağlıklı oldu.

Comment

Kısa zamanlı işler hariç benim tercihim hep ekme çim olur.
      Maliyet,iyi köklenme vs. gibi etkenler bu tercihimde oldukça etkili.
      hem daha zevkli...

Comment

bizde okuldayken hep ekme çim uygulaması yapmıştık gerçekten çok zevkli...

Comment

bencede en mantıklısı peyzaj6134 küçük bahcelerde rulo çim iyi olur.Çünkü bir yerde villa veya ev sahibi biran önce bahçesinde aktivitelerini gerçekleştirmek ister.Fakat yinede küçük bahcelerde ekim zsamanı mayıs ayına kadar ekme olmasında fayda var.Yazdönemi acil olmadıkça yeşil alanların çimlendirilmesini sonbahara ötelemek gerekir..Fakat şartlar rulo veya hazır çime yönlendirebiliyor

Comment

Ayrıca rulo(hazır)çim biçiminde ilk yıllarda hoş olmayan bir dalgalı görüntü meydana geliyor.
            Biçim içinde en sağlıklısı ekme çim diye düşünüyorum.

Comment

sanırım bu sitedeki herkes ekme çim diyor

Comment

mayıs ayından itibaren sanırım rulo çim önplana çıkacak.çünkü bu aydan sonra ekme çimde sıcak bölgelerde yabani ot çıkma ihtimali yüksek.

Comment

evet aynen katılıyorum size yazın ekme çim daha zor oluyor...biz okuldayken yapmıştık sabah akşamm suluyorduk kontrol ediyorduk...

Comment

peyzaj_6134 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    evet aynen katılıyorum size yazın ekme çim daha zor oluyor...biz okuldayken yapmıştık sabah akşamm suluyorduk kontrol ediyorduk...
                    Biz rulo çimi de her gün neredeyse suluyoruz.Bence bakımında çok bir fark yok gibi.

Comment

dünya her alanda ihtisaslaşmaya giderken bizim bunları daha tartışıyor olmamızı bile doğru bulmuyorum.herkes çim ekimini beceremez. ve hep başarısız uygulamalar ortaya çıkmıştır. çim yetiştiricileri de bunu istismar edip fiyatları uçurmadan işini yapmak durumundadır. böylece ortaya yeni ve kalıcı bir sektör çıkmış olur. istihdamı da güzel. olur. ama hep söyledim yine söylüyorum. sektorde ilgili ve bilgili elemanlar çalışacak. kaporta ustasış boyacı çırağı değil. derim

Comment

Dünya sıtandardına göre Kenan bey dogruyu söyluyor.Fakat kontrol yönünden Türkiyede iş çığırından çıktı.Her önününe gelen çim üretmeye başladı.Neden başladı demek hakkımız değil.Bu işi yaparken işi layıkıyla yaptıktan sonra küçük işletmeler mühendis istihdam edebiliyor ve teknik açıdan bunuda üretip pazarlaya biliyorsa bu işletmeleri desteklemek elbette etik açıdan güzel bir davranış.İşin acı tarafı ekme çim yaparken toprak hazırlamasına ve saha tesfiyesine gösterilen özen hazır veya rulo çime gösterilmemektedir.Bunu kontrol etmek elbette teknik arkadaşların yapması gereken bir iş.Fakat kazın ayağı öyle olmuyor.İşi hakkıyla yapanları tenzih etmekle birlikte geniş alanlarda yapılan yanlışlıkları ortaya çıkarmak zordeğil .Zaten alanlarda yaşanan farklılıkları işibilenler görebilyorsa yorum yapmaya değmez.Sulama konusunda sorun değil dikimde zamanlama önemli sayın peyzaj6134 .yazın rulo çim yapmanın tek avantajı var oda yabani otlanmanın olmaması veya az olması

Comment

hazir cimin kullanim alani stadlar yada buna benzer alanlardir hazir cimle kendi ekiceginiz cim arasinda fark yoktur madi olarak evet vardir ancak musterinin istegi maddi gucu bunlarin tamamini degistirir eger yapacaginiz cim ekiminden kendinize karsi bir guvensizlik ve bunu takiben musterinizi kaybetmek istemiyorsaniz hazir cim aliniz boylelikle karsilasilacak cim hatalarinda sorumlu siz olmazsiniz ornek benim bahceme bir kisi cim ekse cimlerin cikmasindan sonraki ilk yabani otta onunla calismayi birakirim unutmayinizki musteriniz size parayi cim icin veriyor yabani ot icin degil

Comment

sayın şimşek sizinle aynı fikirdeyim...

Comment

Rula çim çok hassas oluyo bi sulamadıgınız zaman kendinden geçiyo dış faktörlerden çok zarar görüyo ömrü kısa oluyo.benim sahsi görüşümdür villada olsa ekme çim daha iyi çünkü rula çimin suana kadar çok az gördüm kendini toparladıgı ama ekme çim bi sulama ile ve gübre takviyesi ile eski haline dönüyo.kardeşlenme dedigimiz olay ekme çimde daha iyi oldugu için düzelme şansı daha yüksek.

Comment

Working...
                              X