fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rulo çim mi,Ekme çim mi?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Rulo çim mi,Ekme çim mi?

rulo çimde de aralara serpme yaparak boşlukları kapatabiliriz...

Comment

evet o imkan normal ekim çimdede var ama neden fazla iş kuvvete gerek varki sonradan ara ekim yapalım yani ekme çim olsa bu daha iyi olur aciliyeti olmadıgı sürece ben ekim çimden yanayım...

Comment

Sevgılı Meyre Bılmıyorum Hıc Cım Ektınızmı Ama Yenı Cım Ekımınde Dogal Olarak Bosluklar Olacaktır Bunun Olmaması ımkansızdır Bır Metre Kareye Bır Kılo Dahı Koysanız O Bosluklar Olacaktır Bunun ıcın Peyzaj Arkadasa Katılıyorum Ancak Sızın Ekme Cım Teorınız Dogrudur Bahcede Cocuklar Oynayacaktır Hazır Cımın Sızınde Yazdıgınız Gıbı Gucu Bellıdır Koklerının Toprakla Bulusmasıda Bıraz Zaman Alır Bu Konuda Hem Fıkırım

Comment

tabiki o kaonuda bende hem fikirim sayın meyre ile hazır çimin alışması toprağa zaman alıyor..

Comment

orjinal saçla peruk bir olurmu ?

Comment

ilginç bir yaklaşım...

Comment

Rapido Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                orjinal saçla peruk bir olurmu ?
                Farklı bir yorum fakat çimde genelde üç önemli kuralı uygularsanız benzetmeniz anlamını yitirir.Çünkü çimi sulmanız biçmeniz ve yeri geldiğinde gübrelemeniz gerekir.Bunları yaptığınız taktirde alt yapısı olmadan serilen çim sizin perukla yaptığınız kıyaslamayla örtüşür.Yni taşın çakılın üzerine sermeye kalkarsanız akibeti görmeniz için fotoğraf göstermeye gerek yoktur.İşten anlayanlar çevresine bir göz atsa farkı görür.Bir önceki yorumları okursanız anlarsınız.Alt toprak yapısı ekmeçim gibi hazırlanırsa yaz sıcaklarında vazgeçilmez olur.Yoksa serin havalarda (Ekim -Kasım ve Mart-Mayıs)yapılması gereken en ideal uygulama ekme çimdir.Bunun dışında altyapısı tamamlanmış ortamda elbeltte en uygun ve aciliyet gerektiriyorsa rulo çim vazgeçilmezdir

Comment

olaya biraz da espiri katmaya çalıştım...

Comment

evet orjınal sacla peruk bır olmuyor fakat rulo cım eger uganda cımınden yapılmıs ise koklerın topraga tutnması pekte uzun olmuyor ve yama yaptınız yer guzel bır sekılde kapanıyor..
                    yaptıgımız cım alanlarında ne kadar ii bakım yapsakta elınde sonunda kellık oluyor bunun için en guzel cozum rulo cım benım tercıhım ve kullandıgım..

Comment

[QUOTE=ibrahim simsek;10622]Sevgılı Meyre Bılmıyorum Hıc Cım Ektınızmı Ama Yenı Cım Ekımınde Dogal Olarak Bosluklar Olacaktır Bunun Olmaması ımkansızdır Bır Metre Kareye Bır Kılo Dahı Koysanız O Bosluklar Olacaktır Bunun ıcın Peyzaj Arkadasa Katılıyorum Ancak Sızın Ekme Cım Teorınız Dogrudur Bahcede Cocuklar Oynayacaktır Hazır Cımın Sızınde Yazdıgınız Gıbı Gucu Bellıdır Koklerının Toprakla Bulusmasıda Bıraz Zaman Alır Bu Konuda Hem Fıkırım[

şu var efendim ama boşlukların olmaması sizin elinizde çimi alana homojen olarak atarsanız zemini güzel tesviye ettikten sonra bi sorun yaşamazsınz.Evet ekme çim uygulaması çok yaptım yeri geldi boşluklar oldu bu gerek zararlılar yüzündende olabiliyo yani .Ama rulo çimdede yer yer sararmalar oluyo. Çimin kök yapısını biliyorsunuzdur kardeşlenme yapar çim biçildikçe küçük boşluklar kapanır zaten

Comment

Sevgılı Meyre Cım Tojumlarını Tek Yek Kontrol Edemezsınız Bu Bır Karıncaları Engelleyemezsınız Bu ıkı Kusları Engelleyemezsınız Bu Uc Bırde Soguk Gorup Curume Yapar Buda Dort Bazen Doganın Kurallarınıda Hesaplamak Gerek Topragı Cevırmekle Olmuyor

Comment

çimde yoğunlaşma zaman alır buda sık aralıklarla biçildikçe olur.sulama konusuna dikkat ederseniz 4 günde bir çim biçmeye özen göstermelisiniz.Yeni ekim yapılan çim alanlarının büyüklüğüne göre ipe bağlanmış bir kemimiği çim tanzim etmiş alana bırakırsanız;karıncalar buraya toplanır.ertesi gün ipi çektiğinizde yani kemiği çektiğinizde toplanmış karıncaları alandan uzaklaştırmış olursunuz.Bu işlemi çimler olgunlaşana kadar yaparsanız alanınız homojanliğini korur.Kuşların uzaklaştırılmasıda birkaç kız kaçıran tabir ettiğimiz çatapattan patlatırsanız sonucu olumlu olarak değerlendirebilirsiz.Boşluklar birkaç ayda tamamalanır.

Comment

siz cim ekimini buna goremi yapiyorsunuz cimi topraga koyuyorsunuz ertesi gunu cikiyor yani yada bir hafta kadar basinda catapatla bekliyorsunuz olabilir

Comment

sahra bey gercekten merak ettim 100 metre karelik bir alana nasil cim ekme yapiyorsunuz ustun koru de olsa yazarsaniz sevinirim
                              saygilarimla

Comment

sayın şimsek zor olan tarafı neresi.100 METRE KARE İLE 1000 Metre kare arasında fark yokki.Anlamak için yaşamak gerekir.Büyük ekim yapılan alanlarda kuşların götürdüğü çim ne olabilirki,nasıl bir şey ögrenmek istiyorsan ona göre size bilgi vereyim.Anlamadığınız konuları içinden çıkamadığın hertürlü soruyu liste halinde belirtirsen yardımcı olurum.

Comment

Working...
                                X