fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rulo çim mi,Ekme çim mi?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Rulo çim mi,Ekme çim mi?

sorun kuslarin goturdugu degil ara bosluklar ben hayatim boyunca duymadim cim ekiminin ara bosluk olmadan yapildigini ki bunu en buyuk sirketler dahi basaramazken gercekten bravo mesafe genisledikce ekim islemindeki bosluklarda cogalir yada orada laser gudumlu gozlukler varki gorebiliyorsunuz ilgince sahsen basarabiliyorsaniz bravo

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sevgılı Meyre Cım Tojumlarını Tek Yek Kontrol Edemezsınız Bu Bır Karıncaları Engelleyemezsınız Bu ıkı Kusları Engelleyemezsınız Bu Uc Bırde Soguk Gorup Curume Yapar Buda Dort Bazen Doganın Kurallarınıda Hesaplamak Gerek Topragı Cevırmekle Olmuyor
      ibrahim şimsek 6 yıldan beri uygulama yapan biriyim karınca kontrolunu ekimden önce yaparsın eger sonrada olursa toz ilaçla bunu halledersin ama kuş kaldımı artık fazla ben çim ektigim yerin sütünde kuş görmedim çim ekimi mart nisan mayıs ayında uygulama yaprsan o çim kolay kolay soguk görmez doganın kuralları rulo çim içinde geçerli yani ben sonuna kadar ekme çimi savunuyorum rulo çimde bakım çok istiyo .

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        sorun kuslarin goturdugu degil ara bosluklar ben hayatim boyunca duymadim cim ekiminin ara bosluk olmadan yapildigini ki bunu en buyuk sirketler dahi basaramazken gercekten bravo mesafe genisledikce ekim islemindeki bosluklarda cogalir yada orada laser gudumlu gozlukler varki gorebiliyorsunuz ilgince sahsen basarabiliyorsaniz bravo
        sayın Şimsek ara boşluk olayını algılayamamanız normal çunkü bulundugun yerdeki kaliteli iş burada bazen olmuyor.Ayrıca rulo çimde işçilikten kaynaklanan bazı hataları sıralarsak
        1:çimserilirken tam örtüşmeden seriliyor olabilir
        2:çim kaliteli olmaya bilir
        3:serilen çimin(rulo) alt toprakla bütünleşmesi için 10 günden az olmamak kaydıydıyla hergün sulanması gerekirki kök sistemi toprakla bütünleşsin.Bu olayda gerçekleşmeyince bir deri düşün kuruyunca küçülmeler çekilmeler oluyor ;onun gibi birleşen bölgelerde açılmalar oluyor.İşin kolayı kardeşlenme esnasında ara boşluklara çim tohumu atılarak aradaki boslukların kapanması hızlandrılıyor.Yni olay lazer mantığı ile değil akıl yoluyla çözülüyor.Buda Türk toplumunun artısı olarak kabul edeceksin

Comment

sevgili dost yazinizi titizlikle okudum yanliz yaptiginiz islemi bastan sona yazarsaniz sevinirim cunku yazinizdaki bazi kelimeler bana yabanci turk toplumunun kaliteli zekasi derken neyi kasteddiginizi anlaya bilmis degilim peyzaj fransanin elindeki bir calismadir yani vatani her nekadar avusturalya bastirsada fransanin bukonudaki ustunlugu tartisilamaz ancak senin tabirin ara bosluk 10 cm ise evet altarnetif caprazlama uygulanarak kapatilir ancak eger ara bosluk her tabir icinse unutmaki bunun engellenebilme sansi sifirdir cimlendirmeden sonraki ilk bicimden sonra kucuk bir tirmik ile yada direk olarak cimlerin seripilmesi ve uzerine toprak atilmasi yolu ile kapatilir ben kapatilamaz diye bir seyi savunmuyorum benim soyledigim ilk cimlemede kesinlikle atra bosluklar olur ve bahcede yapilacak cimleme gercekten kendi yapacagimiz cimleme yolu ile olmalidir hazir cimlerin uretimi golf sahalari gibi ozel yerlerde kullanilir ki yipranmada yerine parca konulabilsin ancak turk zekasini yada beynin calismasini durustluk ilkesinde uygulayan insanlara karsim sonsuzdur unutmayalimki dunyanin butun insanlarinda beyin vardir ve durustce calistiranlarin yaninda calistirmayanlarda mevcuttur turk zekasi dedigin kisilerin bazilari bulunduklarui ulkenin degerli esyalarini calmaklada mesguldur bunu unutmadan sadece kendi irkimiza degil insanlarin tamamini kastedmek dogru olur kisacasi turkiyede peyzaj cok yenidir bunun icin ismi peyzaj ve fransizcadan gelmektedir benim meslegimin adi travoux peysagist umarim anlatabilmisimdir belkide bbana yabanci ola, kelimeleri yanlis anlamamdan kaynakli bir konusmada olabilir bizimkisi yani belkide ayni seyleri soyluyoruzdur cunku bazi kelimeler bana gercekten yabanci

Comment

araboşluk 10 cm olmaz ben rulo çimde kök sisteminin toprakla bütünlenmesi için 10 gün hergün sulanması gerek diyorum.Peyzajla ilgili olarakta şunu söyliyeyim boynuz kulagı geçti.Türkiyede yapılan peyzaj uygulamaları avrupa standardını aştı.Bundan hiç şüpheniz olmasın .En azından ben öyle görüyorum

Comment

sevgili dost 10 cm bir soylemdir kok sistemi icinde soledigim bir genis yelpaze bulunmamaktadir sorun ara bosluklardir sunu kabul edelimki ara bosluklar ilk cimlendirmede olacaktir bu kacinilmaz sondur ancak sizinde dediginiz gibi daha sonra tamirat yapilabilir bu konuda hem fikirim tam ortusme dediginizin anlamini anlamasamda ki bana yabanci bir kelime çaprazlama yontemi ile askari duzeye indirgenir ancak dedigim gibi askeri duzeye

Comment

ozur yazmayi unuttugum konu ise eger gercekten boynuz kulagi gecmis ise ben vatanimla gurur duyarim saniyorum degerli profesorlerimiz madagassgar ormanlarinda arastirma yapiyorlardir en son oradaki bitki ortusunun yuzde otuzunun tesbit edildigini duymustum birde ekolojik dengenin icerisindeki yeri ve tutumu ile ilgili gerci profesorlerimiz cok iyi calismaktadir bu bir gercekliktir bundan supem yok ama oralardada olmasi hicde fena olmazdi sanirim neyse birazdan ise gidicem sohbet guzel yeni fikirler edinmek ama calismamda lazim ee ikinci cocuk yolda para lazim

Comment

turunç

;Dmarmaris için fare kulagı çimi ne zaman ekilmesi uygundur

Comment

Beyler boşuna tartışıyorsunuz müşteri hangisini isterse en iyi çim o çimdir. gerisi hikaye müşteri ben burayı 3 gün sonra yemyeşil istiyorum desin sen ekme çimle yap bakalım olayı duygusal düşünün.

Comment

Hızlı ve değişken bir dünyada yaşıyoruz.Ve çabuk tüketiyoruz.Bu bağlamda olası tek çözüm rulo çimden başka bir şey değildir.Ekme çim ancak düzenli ve uzun süreli bakımla güzelleşir.Aslında sağlıklı olan da ekme çimdir.Ancak müşteri memnuniyetini gözardı edemeyeceğimiz bir ticari düzeyimiz var.Bundan dolayı rulo çim vazgeçilmezdir... Saygılarımla

Comment

Working...
                      X