merhabalar, daha öncede derdimi burda dile getirmiştim.ayvalıkta devamlı güneş alan 200m2 bahçemi ilk defa çimlendireceğimden sizlerin engin tecrübesine müraacat etmiştim.takriben 4 aydır internete çim ile ilgili incelemediğim site kalmadı.ama birtürlü karar veremedim.kısmetse mart ayında ekimi düşünüyordum. ancak.bir konuda tekrar sizlerin uzmanlığına başvurmam gerekiyor. çünkü çok değişik cevaplar aldım. kimi 3 karışım kimi 6,7 karışım işte içinde şu olsun bu olmasın gibi.vs. en sonunda ablamın tavsiyesi BERMUDA GRASS ÇİMİ ne yönelmeye başladım ama yine kafama takılan sorular var onları sizinle paylaşarak, yardımlarınızı bekliyorum. ablam yaz kış ayvalıkta bu çimi sitelerinde görmüş anlatığı özelikler ince dokulu ve renginin taze yeşil olması.birde yaz kış yeşil kaldı ve hiç sararmadı diyor.biliyorsunuz bermuda kışın sararırmış.birde komşuları tohumla değil bir birinden parçalar alarak ekim yaparak çok güzel bir çim alan oluşturmuşlar. ve hiç problem çıkmamış şuan bile yemyeşil diyor. BENİM SORUM ŞU;
- bermuda çimi tek başına ekilirmi siz önerirmisiniz.
- bermuda hangi ayda ekilmeli
-yada çoğunluğu bermuda olan (%50 bermuda,25 lollium prenne%25 festuca rubranın ince dokulusu neyse)karışım dahamı iyi olur.
_-taze yeşil renk yanlız bermuda damı vardır.
şimdiden her türlü bilgi ve tavsiyelere çok teşekkürler. saygılarımla
- bermuda çimi tek başına ekilirmi siz önerirmisiniz.
- bermuda hangi ayda ekilmeli
-yada çoğunluğu bermuda olan (%50 bermuda,25 lollium prenne%25 festuca rubranın ince dokulusu neyse)karışım dahamı iyi olur.
_-taze yeşil renk yanlız bermuda damı vardır.
şimdiden her türlü bilgi ve tavsiyelere çok teşekkürler. saygılarımla

Comment