fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÇİM ALANLARDA MEYDANA GELEN HASTALIKLAR NELERDİR?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ÇİM ALANLARDA MEYDANA GELEN HASTALIKLAR NELERDİR?

Pythium Blight
    Nisan ve Ekim ayları arasında havaların sıcak seyrettiği dönemlerde görülür. Açık kahve düzensiz lekeler halindedir. Çim yaprakları yatar.

Fusarium Blight
    Haziran ve Ağustos ayları arasında yuvarlak hilal şeklinde lekeler görülür. Ölü çim tırmıkla temizlenerek, 10-14 gün arayla 2 defa gerekli ilaçlama yapılmalıdır.

Dollar Spot
    Eylül ve Ekim aylarında çim üzerinde 15cm çapında kahve-saman renkli dairesel leke oluşumları görülür. Çim kuru tutulmalı, haftada 1-2 defa sulama yapılmalıdır. 7-10 gün ara ile iki kez ilaçlama yapılmalıdır.

Kahverengi Yama Hastalığı
    Yüksek nem ve sıcak nedeniyle yaklaşık 30cm çapında kahverengi dairesel lekeler oluşur. Bu bölgelerde çimler ölür. 7-10 gün arayla 3 veya 4 kez ilaçlama yapılması gerekir. Çim alan bir süre kuru bırakılmalı. Haftada 1-2 kez su verilmelidir.

Septoria (Yaprak Lekesi)
    ilkbahar ve sonbaharda görülür. Yaprak uçları sarı-gri kenarları kırmızı veya sarı renk alır. 7-10 gün arayla ilaçlama yapmak gerekir.

Rust (Pas)
    Nemli havalarda çim yaprakları açık yeşil, sarı, portakal rengi tozla kaplanır. İlaçlamanın yanı sıra çim azotla beslenerek büyüme hızlandırılmalı ve sık sık biçilmelidir.

Nematod
    Çim kökleriyle beslenen mikroskobik kurtlardır. Çim ekiminden önce toprağın fumige (dezenfekte) edilmesi gerekir.

Çim Kurtları

Yaz başından itibaren ayda 1 kez ilaçlama yapılmalı, ilaçlamadan sonra çim 3 gün boyunca sulanmamalı ve biçilmemelidir.

Grubs
    Çim köküyle beslenen böceklerdir. İlaçlama yapılmalıdır. İlacın çimin kök bölgesine ulaşması için 1 saat içerisinde sulama yapılmalıdır.
  • Fidanligi.com

ÇİM ALANLARDA MEYDANA GELEN HASTALIKLAR

İskenderundan merhabalar,

Yaklaşık 1 hafta önce ekmiş olduğum çimler çıkmış durumda ancak öğleden sonra güneş alan arka bahçemde bazı dairesel bölgeler oluştu ne yapmalıyım.
    Resimleri gönderiyyorum.

Teşekkürler.

Comment

Cevap: ÇİM ALANLARDA MEYDANA GELEN HASTALIKLAR NELERDİR?

Sayın yavuz çimlerini kim ekti bilmiyorum eleştirmeyi istemiyorum ama sizin çimlere bundan sonra şu işlemleri yapınız.
      1-bu alanlara M2 ye 30 gr gelecek şekilde yeni çim tohumu ilavesi yapınız ama bunu yaparken; öncelikle alanı tırmıklayınız ve cim tohumunu atıp üzerine 1 cm kalınlığında toprak kaplaması yapınız ve bol bol sulayınız.
      2-Bu aylar mantarın bol olduğu aylardır 10 günde bir olmak şartı ile mantar ialcı uygulaması yapınız.
      3-Mümkünse bundan sonra İşi ehline teslim ediniz saygılarımla

Comment

Sn. Kardelen öncelikle hızlı cevabınız için Teşekkürler,

ancak bu dairesel kısımların kenarlarında pamukçuklar var gibi,
        dairesel bölgeler mantar mı? anlayamadım. Arkadaşım köpek dışkısı olabilir diyor.

Comment

Sayın yavuz öncelikle ifademi açıklayım ben orada mantarı gördüğüm için mantari ilaçlamayı size açıklayarak anlatmak istedim.
          evet mantar var; Fakat mantar ilacı direk uygulamayı değilde yapmanız gereken her şeyi anlatmaya çalıştım saygılar

Comment

Teşekkürler.

Comment

Working...
            X