fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çim biçme hakkında bilmeniz gerekenler...

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çim biçme hakkında bilmeniz gerekenler...

Çim biçme hakkında bilmeniz gerekenler...
    Biçme, çim alanların en önemli bakım işlemlerinden birisidir.

Çimin büyüme mevsiminde yoğun olmak üzere her dönemde biçme ihtiyacı doğabilir. İyi bir çim örtüsü elde etmek için çim alanlarda uygulanacak biçim işleminde biçim zamanı, biçim yüksekliği, biçim sıklığı gibi ölçütler önem taşır. Biçme işlemi havanın çok sıcak olmadığı, serin saatlerde ve çim yüzeyi kuru iken yapılmalıdır. Biçilen çimler, özellikle hastalıkların (mantar v.b.) gelişebildiği nemli dönemlerde hızla çim alandan uzaklaştırılmalıdır. Çim biçme makinesi ileri hareket halindeyken çim biçme yapılmalıdır.

Çim biçme makinesinin bıçağı keskin olmalı ve üniform biçim yaptığından emin olunmalıdır.

Çim bitkisi biçilirken, mevcut boyunun 1/3 ‘den fazlası tek seferde biçilmemelidir.

Çim sepeti dolduğunda tamamen boşaltılmalıdır.

Farklı kullanım ihtiyaçlarına özel çim biçme makineleri için tıklayınız.
    Bıçaklar ve diğer aksesuvar ve bakım gereçleri için

Cevap: Çim biçme hakkında bilmeniz gerekenler...

Cim biçmelerde ozellikle makine birden fazla bahçelerde kullanilmakta ise mutlaka biçak ve tekerlerk gibi parçalar ilaçlanarak olabilecek hastaliklarin ortadan kaldirilmasi sarttir.Bahçeden bahçeye çim hastaliklarinin geçisinin en buyuk sebeblerinden biriside çim biçme makinalaridir.Ozellikle her çim biçmeden sonra mumkunu var ise silindir geçilmeli ve çimlerin koklerinde kirilmalar saglanmalidir.Yasanacak olan kirilmalarda kesinlikle yeni filizler meydana gelecektir.Buda bahçenizdeki çimlerin daha saglikli ve gur olduklarini gosterir.Su an için yapilmasi gereken en buyuk çim bakimi yosunlar ve eger var ise mantar turlerinin ortadan kaldirilmasidir.Ozellikle topragin havalandirilmasi bir nebze mantar turu canlilarin azalmasina yada tamamen yok olmasini saglar.Baska bir bakim turude ilkbahar gubrelemesidir.Gubreleme her sene keserek compost yaptiginiz çimlerden yada suni ,yada ahir gubrelerinden yapilabilinir.

Comment

Merhaba, terasımda yaklaşık 1 m2'lik bir alanda çim bordür oluşturdum. 7 ila 10 cm boya geldiler. 15 gün oldu ekeli. 6 karışımlı, çimlenme süreleri 7 ila 21 gün arasında değişen tipte çimler mevcut. Kesimden bir kaç gün önce silindirlemek de istiyorum ki yüzeyde meydana gelen kabarmalar da düzleşsin. Ancak henüz çimlenmemiş tohumları etkisi ne olacak kestiremiyorum. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

Bir iki hafta daha bekleyiniz.Yeni çıkan çimler için iyi olur.

Comment

Bir iki hafta daha bekleyiniz.Yeni çıkan çimler için iyi olur.
          O zaman aşırı uzamaz mı acaba? 10 cm olunca biçin diyen de var 6-7 cm olunca biçin diyen de açıkcası. Çimlenme süreleri de gözönüne alındığında burada bir ikilem var gibi.

Comment

Çim biçme zaman aralığı 1 hafta makul mudur?

Comment

İlk çimimi kestim bakalım ikinci kesmem ne kadar bir süre sonra olacak, her halde süreden çok, kesim için çim'in uzama durumuna bakmak daha doğru, ikincisi kestikten sonra rulo gezdirmek, onu burada öğrendim, mantıklı geldi, birde her seferde 1/3 den fazlasını kesmemek.

Comment

Working...
              X