fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Koyu gölge yerlerde çimler nasıl olmalı ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Koyu gölge yerlerde çimler nasıl olmalı ?

Koyu gölge yerlerde çimin daha iyi yetişmesi için neler yapılmalıdır?

i. Alçak ağaç dalları budanmalıdır.
    ii. Yüzeyde olan ağaç kökleri çimlerin besin almasını engeller. Bu yüzden iyi bir gübreleme programı ve kökleri açıkta bırakmayacak şekilde toprak takviyesi yapılmalıdır.
    iii. Çoğu zaman çimler yine de zayıflamaya ve kaybolmaya devam edecektir. Bunun için ağaç altı ve koyu gölgelerde yıllık ara ekim yapılmalıdır.
    iv. Gölge alanların daha sık gübreye ihtiyacı olacaktır.
    v. Gölge alanlar daha uzun biçilmelidir.
    vi. Gölgeye dayanıklı çim kullanılmalıdır.
  • Fidanligi.com

Cevap: Koyu gölge yerlerde çimler nasıl olmalı ?

Yazligimda, gölgedeki cimlerle ilgili benimde sorunum vardi. Ben sorunu cözdüm. Herkese tavsiye ederim. Piyasada "fare kulagi" diye bilinen cim tohumu alin. Her mevsim olabilir. Tohumlari direk cikmasini istediginiz yerlere atin. Eski cimlerinizin arasina. bahceyi tekrar düzenlemenize hic gerek yok. Bu tohum toprakta yerini bulacaktir. Hele hele sonbaharda yagmur zamani atarsaniz. Cok daha cabuk yeserecektir. Kisin dahi yesil kaliyor. Yoncaya benziyor. Minyatürü. Toprak altindan isliyor. 1 sene sonra her yeri sardigini göreceksiniz. Arsizdir. Fazla büyümez. Hatta tembel isi. Sik sik kesmenize bile gerek yok. Var olan cimlerinizin arasina atin. cok güzel oluyor. Herkese tavsiye ederim.

Comment

Cevap: Koyu gölge yerlerde çimler nasıl olmalı ?

merhaba, fare kulağı tohumunu nereden buldunuz acaba? ben istanbul'da çiçek pazarını dolaştım bulamadım..

Comment

Working...
      X