fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilk defa oluşturulan futbol sahası....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ilk defa oluşturulan futbol sahası....

Merhabalar.Öncelikle forumda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Benim sormak istediğim ilk defa oluşturulacak futbol sahası için alt yapı,drenaj,sulama,saha tesviyesi v.s. işlemleri tamamlandıktan sonra tohum ekimi makina ile mi yapılmalı yoksa elle mi?Çim çıkışında kelleşme olan yerlerde de lolium uygulamasını bu günlerde yapabilir miyiz? Yapılırsa tohumun çimlenmsi ve tesis olması için ne kadar süre gerekli? İlginize şimdiden teşekkürler...
  • Fidanligi.com

Cevap: ilk defa oluşturulan futbol sahası....

Öncelikle hangi bölgede bulunmaktasınız. Çünkü atılan çim tohumlarınız yeterli toprak sıcaklığı olmaz ise çürüme yapar ve parça parca çürümeler olur. Çim sahası için el ile de ekim yapabilirsiniz. Dağılımı homojen bir şekilde ve m2 yere 40-50 gr tohum gelecek şekilde atabilirseniz el ile ekimde de sorun olmaz. Ancak makine ile ekim imkânınız varsa o daha iyi olur. Çim tohumları 15 c lik toprak sıcaklıgında en geç bir haftada çimlenir.

Comment

Bu kadar kısa zamanda cevap beklemiyordum.İlginize çok teşekkürler. Saha oluşturmak için ilk tohum ekimimi 6 aralıkta yaptım.(%40f.rubra rubra-%40 lolium perenne ve %20 bermuda karışımı)Tohum ekimini makina ile m2 ye 100gr olacak şekilde 3 aşamalı(boyuna -enine-boyuna)yaptık.Çimlerin çıkışı 13 gün sonra gerçekleşti ve çıkışlar % 50 diyebilirim.Zaten şu anda 3cm boyunda ve herhangi bir gelişme göstermiyor.Antalya da Sıcaklıklar ise 9-13 arasında değişiyor.Üstten tekrar lolium tohumlaması yapıp alanın biraz daha sıkılaşmasını istiyoruz.Acaba bu şartlarda başarılı olabilirmiyiz?

Comment

Ekilen tohumların hepside çıkmamış.Muhtemelen hava sıcaklıgından dolayı.Bence biraz daha bekleyin acele etmeyiniz.

Comment

Working...
        X