fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çim Ekimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Çim Ekimi

Yardımcı olabildiysek ne güzel.
    Sorunuza gelince İlk bakışta herhangi bir problem olmazmış gibi gelebilir.
    Eğer oluşacak son karışımda oranlar alanınıza uygun olarak oluşuyorsa tabii ki problem olmayacaktır.Ama alanınıza uygun olmayan bir karışım ile bu işi yaparsanız problemler kaçınılmaz olacaktır.örneğin; sıcak iklim çimlerinin yer aldığı bir karışımda sıcaklıkların düşmesiyle kış aylarında çimlerde yer yer sararmalar meydana gelmekte bu da görünüme zarar vermektedir.Bu bazı cinslerin geliştirilmiş yeni varyeteleri içinde geçerlidir.Gerçi sizin karışımınızda ağırlığı ingiliz çimi oluştursa da diğer karışımın niteliğide kendini çim alanda hissetirecektir.
    En iyi çözüm bu karışımlrın içeriklerini tam olarak bizimle paylaşmanız.Bu arada alanınızın nerde olduğunu ve güneş alma durumu ile sulama ve bakım imkanlarınızıda belirtirseniz çok daha güzel olacaktır.
    saygılarımla...

Comment

merhabalar;
      ben 6'lı karışım çimi 4'lü karışımla değiştirmek istiyordum ama yazılanları okuyunca sanki 7'li karışım kullansan daha iyi olucak gibi karışımı mı değiştirmekle hata mı ediyorum?
      kullandığım 6'lı karışım:
      %30lolium
      %15 poa pratensis
      %20 festuca rubra
      %20 festuca rubra commutata
      %10 festuca ovina
      %5 agnostis tenuis

4'lü karışım:
      %60 festuca arundinacea
      %10 festuca rubra
      %20 lolium
      %10 poa pratensis
      su tüketimi az olduğu için bana karışım içinde mutlaka lolium ve festuca arundinacea olması yararlı dendi.bahçenin bir bölümü direkt güneş alıyor oraya bermuda dikildi bu karışım içinede bermuda koymak gerekli mi?

Comment

Bahçemi yeni çimledim.10 gün oldu , çimler çıkmaya başladı. Bazı yerlerde toprak kabardı , silindir geçmelimiyim?

Comment

iyi günler,7 karışımlı tohumlardan ekim yapacağım,1 kg. tohumla tahmini ne kadar yer ekebilirim ,bilgilendirirseniz sevinirim

Comment

Working...
          X