fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kamu Bahçeleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Kamu Bahçeleri

Merhabalar,

Yurt d???nda birçok ?ehirde (özellikle ABD, Kanada, ?ngiltere ve Avusturalya'da bildi?im kadar?yla) oldukça revaçta olan kamu bahçecili?i (community gardening) konusunda, ülkemizde neden hiçbir faaliyet yok, merak ediyorum. Ankara, ?stanbul gibi büyük ?ehirlerimizde oturan ve küçücük bir bahçenin hasretini çeken bunca ki?i varken, en az?ndan hafta sonlar? gidebilecekleri, ?ehrin içinde (araba kullanmaya gerek kalmadan ula?abilecekleri) hobi bahçelerimiz olsa güzel olmaz m?? Yap?lan ara?t?rmalar, böyle bahçelerin ve insanlar?n bahçeyle u?ra?mas?n?n genel sa?l?k ve mutluluk seviyesine katk?da bulundu?unu gösteriyor. Bu tür yerler, büyük ?ehirler için gerçek nefes alma noktalar? oluyor.

Bu konuda fikirleri, dü?ünceleri, önerileri bu ba?l?k alt?nda payla?al?m derim. Belki güzel bir hareketin ilk ad?mlar?n? olu?turabiliriz...
  • Fidanligi.com

Ynt: Kamu Bahçeleri

Hakl?s?n?z bu konuda belediyelerin giri?imleri bulunmakta. benim bildi?im konya belediyesi ve eski?ehir belediyesinin hobi bahçeleri var. Ümit ederim ki zamanla büyük?ehirlerde de bu geli?meler olacakt?r.

Comment

Yan?t?n?z için çok te?ekkürler Selami Bey,

Asl?nda benim amac?m, mesela BAHCESEL.COM gibi bir ortak noktadan hareketle konuya gönüllü olacak insanlar? bir araya getirip, bizim taraf?m?zdan belediyelere bir talepte bulunulmas?yd?. Demek istedi?im, evet bahsetti?iniz hobi bahçeleri var ama pek faydal? ve verimli olmuyor. Say?lar?n?n artmas?, daha çok insan?n faydalanabilmesi gerek diye dü?ünüyorum. Bu konuda yurtd???nda yap?lan çal??malara ?öyle bir bak?nca, i?in ad?mlar?n?n kabaca ?öyle oldu?unu gördüm:

1. ??e gönül vermi? insanlar?n bir araya gelip bir amaç ve program belirlemesi.
      2. Bir dernek kurmak (Hobi Bahçecili?i Derne?i gibi mesela)
      3. ?lgili yerel belediyelere ba?vurarak, arazi talebinde bulunmak. (Bunun için bir avukat arkada?tan yard?m almak ?artt?r diye dü?ünüyorum)
      4. Araziyi, üzerinde çal???labilecek hale getirip, insanlar?n kullan?m?na sunmak.

?lk a?ama belki de en önemlisi bence. Bu tür bir hareket için bahçesel.com öncülük yapabilir diye dü?ünüyorum.

Elbette ki, yukardaki ad?mlar?n içinde, aras?nda, d???nda birçok ba?ka sorun veya pürüz ç?kacakt?r. Ama böyle güzel bir amaç için mücadele etmeye de?er diye dü?ünüyorum, ne dersiniz?

Comment

Bu teklifinizi bahcesel editörleri ile görü?üp bir plan yapabiliriz. Hatta bir kamuoyu olu?turmak için STK larla görü?üp onlar?n deste?ini al?r?z. Bunun sözde kalmamas? için ben en yak?n bir toplant?m?zda bunu arkada?lar?mla görü?ece?im. hatta bu tarz çal??ma yapan belediyelerden görü? al?narak, yol haritas? ç?kar?lm?? olur. ancak böyle bir yerin olu?turulmas? sorun de?ildir. bir ?ekilde böyle bir bahçe olu?turululabilir. ??in as?l yönü ya?atmak ve yönetmektir. Bu konuyu iyi incelemeliyiz.

Comment

Mesaj?n?z beni gerçekten çok sevindirdi. ?stanbul'da örne?in, bu konuda çal??acak, olu?turulacak bir yap?y? sürdürmeye gönüllü olacak çok insan vard?r diye dü?ünüyorum. Toplant?n?zda konuyu görü?tükten sonra geli?meleri bana da aktarabilir misiniz lütfen?

Ayr?ca, konuyu açan ki?i olarak, vaktimin el verdi?ince her türlü konuda yard?ma haz?r oldu?umu söylememe bilmem gerek var m??

Te?ekkürler tekrar,

Sayat Arslanl?o?lu

Comment

en k?sa sürede bu fikri olgunla?t?r?p, geli?melerden size haber aktaraca??m. Sayg?lar?mla..

Comment

eski?ehir de hobi bahçesi ad? alt?nda bir bahçe kuruldu..küçük klubeleriyle oldukça ho? duruyor...özellikle emekli olan ve büyük?ehirde kaybolan insanlar? kazand?rmak amaçl? yap?l?yor..
              bazende projenin asl?ndan uzakla?abilece?i olabilecektir..ticari menfaatlere dal?nmas?gibi.....en büyük sorun buralarda su sorunun ya?anmamas?d?r..kova kova su ile mümkün olamaz...bir di?er özellikte kamusal dayan??ma olacakt?r...
              bende y?llar önce olu?turdu?um bir dü?ünceyi aktaray?m...özürlü vatanda?lar?m?z için ; vatanda?lara bu türden yerler verilerek ve gerekse onlara bahçecilik hakk?nda kurslar düzenlenerek ,onlara hem bir u?ra?? hemde bir katmade?er olu?turabiliriz diye dü?ünüyorum...

Comment

Hakl?s?n?z. bu konuda belediyelere büyük görev dü?üyor. https://gardensel.com/tr/ linkinde Nas?rl? eller toprakla bulu?tu ba?l??? ile yay?nlanm?? bir bahcesel özel haberimiz var. bu tüm türkiyeye örnek olabilecek bir çal??ma mahiyetinde... umar?m yayg?nla?mas? için herkes elinden geleni yapar.

Comment

Cevap: Kamu Bahçeleri

İstanbul'da Göztepe'de Gül parkı var. Bir kaç yıl önce kuruldu.

Comment

Cevap: Kamu Bahçeleri

Böyle parklar var zaten arkadaşlar hem de yıllardır. Bursa'da emekliler için 1990 larda açılan hobi evlerine özel sektörden ve belediyeden yeni yerlerle oldukça fazla hobi evleri ilave edilmiş durumda. örneğin Bursa'da Aladdin bey Belediye Hobi evleri geçen yıl 105 YTL aidatı vardı ve bu aidata elektrik ve su ücreti dahil aylık ücret idi. Aynı zamanda belediyenin emekliler için açtığı hobi evlerinde geçen yıl aidatlar 10 YTl idi ancak bu rakam 50 YTL yi bulmuştur diye düşünüyorum ve inanın buralardan yer bulmak karaborsa gibi bir şey. Ve yine yıllığı 750 dolardan başlayan ücretlerle 100 m2 kadar alanlarda hobicilik yapılıyor. istanbul içinse www.agaclar.net'e de sponsor olan Yemyessil var. Sorun sadece bunların yerlerini bilmek.

Comment

Working...
                    X