fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Topraksız Tarım ürünlerinin fayda ve zararlı yönü

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Topraksız Tarım ürünlerinin fayda ve zararlı yönü

Bu konu da bilgisi olan var mı?
    Akansu veya durgun su kültüründe verilen besinlerin sebze üzerinden insan sağlığına etkileri nelerdir.?
  • Fidanligi.com

Cevap: Topraksız Tarım ürünlerinin fayda ve zararlı yönü

Bence diyorum çünkü bilgim yok sadece yorum yapacağım. Topraksız tarım gübreleri topraklı tarımda kullanılan gübrelerin farklı formları. Yani topraklı yada topraksız farketmez. kimyasal gübre topraklı tarımda ne etki yaparsa topraksız tarımda da aynı etkiyi yapar.

Comment

Evet, bir gün mutlaka istesekte istemesekte topraksız Tarıma geçeceğiz diye düşünüyorum. Çünkü öyle bir zaman gelecek ki, ekecek dikecek toprak bulamayacağız. Bir bakacağız ki ya birileri istila etmiş, yada erezyon toprak yerine taş kaya bırakmış..

Comment

Topraksız tarım çarşıda büyüyyen çocuklar ile köyde yetişen çocuklar arasındaki fark gibidir biri ilaç ve gübre ile direk temaslı ve şimdi neolacak diye endişe ile büyür diğeri ise daha doğal ortamlarda ve sadece standart korumalarla büyür hepsi net olarak bu eğer + bir zararlı hormon veya gdo değilse fark olmaz ama yetiştiren açısından sıkıntılı olur. Bitkiler dayanıksız olduğundan Enzim yapısı yeterli olmadığından içerisindeki amino asit ve enzim miktarı azalır buda insan vücuduna etkisi aşırı bu şekil beslenme olursa ve sışarıdan destek olmasa enzim ve amino asit yetersizliği ve dayanıksızlık olarak uzun vadede etki eder insan metobolizmasını incelerseniz nalaya bilirsiniz ( bitkilerden gelen enzimler ve amino asitler için düşününüz. ) saygılarımla

Comment

Sn.kardelen
          yazdıklarınız sizin yorumunuz mu, yoksa bilimsel olarak bir dayanağı var mı?

Comment

aslında topraksız tarımın diğer klasik konvansiyonel tarımdan bir farkı yoktur. bunu bir örnekle açıklayalım. iki tane adam olsun. birisine istediği kadar değil, ihtiyacı kadar yemek ve su, hastalıklara karşı belirli kriterlerde korumaya yönelik ilaç verelim. bu adamı optimum vücut sıcaklığına uygun bir yerde barındıralım. diğer adam ise hastalanınca ilaç içen, istediğini istediği zaman yani programsız yiyen, optimum sıcaklığının altında bir ortamda barınan birisi olsun. şimdi bu iki adamdan hangisi daha sağlıklıdır? işte topraksız tarım da böyledir. gübreleme ve ilaçlama kesinlikle globalgap kriterlerine göre verilir. globalgap' te amaç şudur: en az kimyasalla en yüksek kalite. bitki bünyesine sadece ihtiyacı kadar gübre, su vs. alır. ayrıca topraksız tarım yapılan seralarda ısıtma şarttır. ortam nemi her zaman kontrol edilir. yani bir bitkinin isteyeceği her şartı ona sağlarsınız. doğal olarak da en kaliteli ürünü alırsınız.

benim şahsi fikrim topraksız tarım ürünlerinin aslında normal klasik tarım ürünleri ile aynı değerde olduğudur. yani topraktaki ürünü nasıl rahatça tüketebiliyorsanız topraksızdaki ürünü de tüketebilirsiniz.

Comment

Sayın capsicum chinense, yorumunuz için teşekkür ederim. çok güzel izah etmişsiniz. Forumda paylaşımlarınızı bekliyorum.

Comment

Ben , bu konu hakkında, hemen hemen, hiç birşey bilmeden, denemeye karar verdim. Benden önce yazan arkadaşlarları tekrar gibi olacak ama, yeni öğrendiğim, için ben de bazı şeyleri öğrendim, diyebilmek için öğrendiklerimi, anlatmaya çalışayım. Tarımda toprak ne işe yarıyor,? önce bitkiye destek olup, dik durmasını sağlıyor, Bu sistemde, bazen hiç destek yok, bazı uygulamalarda ise besindeğeri olmayan , sadece bitkinin ayakta durmasını sağlıyacak destek dolgu malzemeleri kullanılıyor.Sonrasında bitkinin cinsine göre o na ne lazımsa, yeteri kadar, besin , bitkinin cinsine göre hazırlanıp, suya karıştırılıp veriliyor. Bitki, bu besinleri topraktan almak için uğraşmayacak, ve eksik besin alma ihtimali yok.Böyle olunca bitki tam gelişecek vetabbi içinde olması gereken yapı elemanları mevcut olarak büyüdüğü için, daha lezzetli olacak. ve bitkiye topraktan bulaşacak zararlılar olmadığı için ilaçlanma gibi bir zorunluluk olmadığı için , bitkimizde ilaç artığı var diye , bir yerlerden geri gelmeyecek.Ben ,küçük bir, denemeyi yapıyorum. Domateslerim tam olunca koparıp, yediğimde , konu devam ediyorsa sizlerle paylaşırım. Aslında bu konuda , yetkin bir arkadaş var, aramızda, ama ben söylemeyeyim, o nasıl olsa kendisi,yakında, bilgilerini bizimle paylaşır.

Comment

Genel bir bilgi toplaması oldu. TV'lerde birçok görüntüde topraksız sera sebzeciliği yapıldığı görüyoruz. Ancak marketlerde bu ürünlerden alıyormuyuz bilmiyoruz. Aslında arı döllemesi etiketi gibi topraksıza da bir amplem etiket koyulsa iyi olacak.

Comment

Ben ce bir ürünün dna yapısının bozulup bozulmadığı söyle anlaya biliriz gibi geliyor .Pazardan bir domates aldık domatesin içindeki tohumu cıkardık tohumu plastik bardağa ektik fide cıkarsa doğal olduğunu anlarız gibi geliyor.Ziraat mühendisleri daha iyi bilir ama düşüncemi söylemek istedim

Comment

Toprağı olmayanlar için, tarımcılık özentileri.

musaxxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Ben ce bir ürünün dna yapısının bozulup bozulmadığı söyle anlaya biliriz gibi geliyor
                      Arkadaşım bu senin açıkladığın basit bir yöntemle anlaşılacak bir olay değil, çünkü bu yöntem bitkinin genlerinde yetişmesini sağlıyan bilgilere uymayacak bir uygulama dır, toprak yapısıyla suyun yapısı bir olmadığına göre bitkinin tabaiatın aykırılık arz etmektedir, suyu yosunumu bu bitkilerde aynı gelişmeyi göstersinler.

Alıntı;

idris senol;sayın topraksız tarım ben aslen edirne ipsalayım sizinle tanışmak isterdim
                      topraksız tarım benimde ilgi alanımda

Arkadaşım mevcut topraklarının suyumu çıktıda, tarımsal ilgi alanlarınız değişyor, insan beslenmesinin genleri toprağa dayalı beslenme yapılanması içinde olduğundan bu uygulamada bırak tarım yapmayı, balık yetiştirmeninde doğallığını da tartışmamız gerekmektedir.

Bu çalışmalar bence insanın bitkileri kültre alma çılgınlığının bir yansıması olarak görülebilir, sağlıklı beslenmede adına masumca bitkilerde genetiği ile oynamadan başka bir şey değildir.

Ben bir toprak sever olduğumdan bu uygulamaları kabul etmiyorum, ama her görüş tartışmaya açık olarak sorgulanırsa, hobi ve ticari anlamdaki gerçekler bize göre hangisi içinde olacağımızıda belirliyecektir.

Saygılarımla.
                      Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Ben ce bir ürünün dna yapısının bozulup bozulmadığı söyle anlaya biliriz gibi geliyor .Pazardan bir domates aldık domatesin içindeki tohumu cıkardık tohumu plastik bardağa ektik fide cıkarsa doğal olduğunu anlarız gibi geliyor.Ziraat mühendisleri daha iyi bilir ama düşüncemi söylemek istedim

Ben ce bir ürünün dna yapısının bozulup bozulmadığı söyle anlaya biliriz gibi geliyor
                        Arkadaşım bu senin açıkladığın basit bir yöntemle anlaşılacak bir olay değil, çünkü bu yöntem bitkinin genlerinde yetişmesini sağlıyan bilgilere uymayacak bir uygulama dır, toprak yapısıyla suyun yapısı bir olmadığına göre bitkinin tabaiatın aykırılık arz etmektedir, suyu yosunumu bu bitkilerde aynı gelişmeyi göstersinler.

Alıntı;

idris senol;sayın topraksız tarım ben aslen edirne ipsalayım sizinle tanışmak isterdim
                        topraksız tarım benimde ilgi alanımda

Arkadaşım mevcut topraklarının suyumu çıktıda, tarımsal ilgi alanlarınız değişyor, insan beslenmesinin genleri toprağa dayalı beslenme yapılanması içinde olduğundan bu uygulamada bırak tarım yapmayı, balık yetiştirmeninde doğallığını da tartışmamız gerekmektedir.

Bu çalışmalar bence insanın bitkileri kültre alma çılgınlığının bir yansıması olarak görülebilir, sağlıklı beslenmede adına masumca bitkilerde genetiği ile oynamadan başka bir şey değildir.

Ben bir toprak sever olduğumdan bu uygulamaları kabul etmiyorum, ama her görüş tartışmaya açık olarak sorgulanırsa, hobi ve ticari anlamdaki gerçekler bize göre hangisi içinde olacağımızıda belirliyecektir.

Saygılarımla.

Comment

Toprağı olmayanların , tarımcılık özentileri.

Arkadaşlar mevcut topraklarının suyumu çıktıda, tarımsal ilgi alanlarınız değişyor, insan beslenmesinin genleri toprağa dayalı beslenme yapılanması içinde olduğundan bu uygulamada bırak tarım yapmayı, balık yetiştirmeninde doğallığını da tartışmamız gerekmektedir.

Bu çalışmalar bence insanın kültre alma çılgınlığının bir yansıması ile sağlıklı beslenmede masumca genetiği ile oynamadan başka bir şey değildir.

Ben bir toprak sever olduğumdan bu uygulamaları kabul etmiyorum, ama her görüş tartışmaya açık olarak sorgulanırsa, hobi ile ticari anlamdaki gerçeler bize göre hangisi içinde olacağımızıda belirliyecektir.

Comment

Arkadaşlar mevcut topraklarının suyumu çıktıda, tarımsal ilgi alanlarınız değişyor, insan beslenmesinin genleri toprağa dayalı beslenme yapılanması içinde olduğundan bu uygulamada bırak tarım yapmayı, balık yetiştirmeninde doğallığını da tartışmamız gerekmektedir.

Bu çalışmalar bence insanın kültre alma çılgınlığının bir yansıması ile sağlıklı beslenmede masumca genetiği ile oynamadan başka bir şey değildir.

Ben bir toprak sever olduğumdan bu uygulamaları kabul etmiyorum, ama her görüş tartışmaya açık olarak sorgulanırsa, hobi ile ticari anlamdaki gerçeler bize göre hangisi içinde olacağımızıda belirliyecektir.

Comment

Comment

Working...
                              X