fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aşı ıle çogaltma

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Aşı ıle çogaltma

Fidanlar aşılıydı. Cinside çok lezzetli amarikan çekirdeksiz üzümüymüş. tane aldık.

Kokulu siyah üzüm bende istiyordum bir türlü deng gelmedi bu sene köyden alabilirsem. Sanada vereyim.

Comment

halil önen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      İster çelikten köklendirilmiş, ister asılanmış olsun, fidan mutlaka sertifikalı olmalı. Yasalar önünde hakkını arama yolu olur.
      kardeş nettinsen bizim buralarda herkez çelikten asma üeretiyo ve satıyo tane 2 lira gibi baktım karlı iş bende bu sene baya yaptım ama sertifika işi biraz ters nerden bulacağız sertifikayı orsı mesele ama aslında pazarda satanların cins garantisi yok ama ben hepsini kağıda yazdım şema çıkardım gömdüğüm yerleri ve seneye toplarkende o şemeya göre ayırıp cinsine uygun satacağım birde her cinsin yazın fotoğrafını çekip oraya satarken koyacağım o zaman satış daha güzel olur zaten 2 lira ila 1.5 liraya satılıyo zaten bir kilo üzüm 2 lira yani bir asmaya 2 lira çok deyil dir herhalde zaten bende fazla çeşit yok sadece kokulu beyaz üzüm var iri siyah üzüm var biraz çekirdeksiz normal beyaz üzüm tatsız iri üzüm mevlanamı ne diyola tilki kuyruğu denilen gelin parmağı üzümü birde normal gelin üzümü erken eren yarısı sarı yarısı siyahımsı ama 4000 in üzerinde çelik var

Comment

Of Of köşeyi döndün bu sene hadi

Üretirken pazar araştırmasıda yapmalısın sizin orda 4000 fidan alacak müsteri varmı üstelik bu sadece senin ürettiğin.

Comment

kanka olmadı bakarım 2 liradan satarım satarım 1.5 yaparım dahada olmadı 1 lira yaparım insanlar saksıya dikmek için yine alır yeterki ucuz olsun bizim buralarda fidan çok dikilir ama nedense hiç fidancı yok ama işallah ben başladım ben olacağım buralarda birtane doktor yapmıştı ama tutturamadı çünkü işi yoğun sürekli tarlaya amele tutyo herhalde onun için içinden çıkamaz ama ben hepsini kendim yapacağım için hepsi kar ama gömdüğüm asmaları ve gülleri hepsini olurda 2 liraya falan satarsam baya güzel para kazanırım ama bunu demek için daha erken birde yazın güzelce bakarım iyide sap gelişimi oldumuydu köşe

Comment

Ya Eşkıya kardeş geçenin bu vaktinde beni güldürdün. Allahda seni güldürsün kazancını bol etsin. Ha birde şu eşkıya adını değiştirsen bence çok iyi olur.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ya Eşkıya kardeş geçenin bu vaktinde beni güldürdün. Allahda seni güldürsün kazancını bol etsin. Ha birde şu eşkıya adını değiştirsen bence çok iyi olur.
              abi eşkiya ismine herkez takılıyo kimse sevmiyo zaten ama o ismin üzerinde kıdemli bahçesel üyesi yazıyo deyiştirmem bir kere deyiştirdim onuda beyenmediler anlamlı manalı olsun diye tabiatın muhafızları koydum biomermiydi ne birisi ismini tam hatırlamıyom sen önce git türkçenin muhafızlığını yap der gibi bişi dedi bende ondan vaz geçtim iyi böyle zaten herkez gördü ben zarasız eşkiyayım zaten eşkiyalıklada alakam yok ölesine türkçe bişi olsun diye eşkiyaları sevdiğim için ama filimlerdeki eşkiyaları birde ben egeliyimya efelik ruhumuzda var herhalde ondan birde karaselvi arkadaşta egeli

abi birde neden güldün anlamadım bu bizim uşağa özgü pazarlama şeklidir sabah biraz pahalı olur ürünler hali vakti yerinde olan hazır para yiyenler maşını yiyenler sabah gelir alış verişe akşam üstünden sonra ise normal kesim akşama doğru ise fakir kesim pazara çıkar öle yani bizim zaten normal satış şeklimizde pazarda böledir önce deyerli sonra normal sonra mecbur kalırsak ucuz ama nasıl olsa kendi üretimimiz olduğu için sadece satıp satamamız önemli mesela marul satıyoruz dielim bu marula 1 lira dedik satılmazsa 75 kuruş sonra 1.5 kilosu 1 lira sonra 5o kuruş daha satılazsa süt fabrikasına süt fabrikası neresi biliyonmu benim inekler. zaten seneye de muhtemelen asmaları satış şeklimde böle olur

Comment

Gülmemin sebebi her şeyi dobra dobur eğip bükmeden anlatman.Bu arada bizde maaşlıyız ama sabah erkenden maalesef alamıyoruz.

Comment

o manada demedim yani normal ev geçindiren deyilde yaşlı dul yalnız yaşayan emekliler falan varya onlar gibi mesela adam yıllarca emek vermiş şimdi kazanıyo parayıda lezzetli yemek istiyo

Comment

ben mart ayı içerisinde yarma aşı yaptırdım ağaçlarım altı yaşındaydı çeşit umduğum gibi çıkmadı yanlız yarma aşıda hava dalı konmasına özen gösterelim

Comment

yahya70 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      ben mart ayı içerisinde yarma aşı yaptırdım ağaçlarım altı yaşındaydı çeşit umduğum gibi çıkmadı yanlız yarma aşıda hava dalı konmasına özen gösterelim
                      Havadalı konması nedir.

Comment

agacın gövdesinden örnegin beş dal var dördüne yarma aşı yapıp birini bir yıl sonra ya kesilecek yada oda aşı yapılacak yani kalan bir dal bir yıl sonra kesilecek

Comment

Evet mantıklı ağaçın fotosentez yapabilmesi için.

Comment

yahya70 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            agacın gövdesinden örnegin beş dal var dördüne yarma aşı yapıp birini bir yıl sonra ya kesilecek yada oda aşı yapılacak yani kalan bir dal bir yıl sonra kesilecek
                            bizim buralarda tam tersini yapıyolar hiç dal koymuyolarki ağaç bütün gücünü bu kalemlere versin diye aslında bu konuyu en iyi tabiatcı abi bilir

Comment

bir meyvenin çekirdeğini toprağa dikmek için mevsim önemlimi

Comment

meyve çekirdekleri soğuklama denilen bir yönteme bıraklıyo mesela meyve çekirdeklerini kumun içine gömüp bir süre birkaç ay bırakman lazım eyer onu yapmayacaksan çok önemli deyil kışın ocak gibi dikmen gerekirdi tarlaya ama şu anda ola bilir ama biraz geç kalmış sayılırsın ama uzmanlar daha iyi bilirler sitenin uzmanları sana yardımcı olurlar ama meyve çekirdeği derken hangi meyve olduğunuda yaz

Comment

Working...
                                X