fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Leylak üretim

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Leylak üretim

Merhaba bahçemde leylak ağacım var. daha önce budama vs gibi bişeyler yapmadım.. Leylağın alt tarafından çok fazla dal çıktı. Leylağı çelikle çoğaltmak istiyorum.. Çelikle çoğaltabilir miyim?
    Leylak ağacımın ışkın vermiş görüntüsü ekte..
  • Fidanligi.com

Cevap: Leylak üretim

feritburak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba bahçemde leylak ağacım var. daha önce budama vs gibi bişeyler yapmadım.. Leylağın alt tarafından çok fazla dal çıktı. Leylağı çelikle çoğaltmak istiyorum.. Çelikle çoğaltabilir miyim?
    Leylak ağacımın ışkın vermiş görüntüsü ekte..
    Alt taraftan çıkan bu dallar dikime hazır fide.

Comment

Leylak ağacı için çok kolay bir üretme taktiği ise sonbaharda kesilen çapı 1cm yi geçmeyendalları toprağa gömmek ve ilkbaharda çıkan yeşil filizleri doyasıya sevmektir.5 de 2 sini gömmek uygundur.Çok güzel bir ağaç.Herkesin bahçesinde olmalı

Comment

tolga somay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Leylak ağacı için çok kolay bir üretme taktiği ise sonbaharda kesilen çapı 1cm yi geçmeyendalları toprağa gömmek ve ilkbaharda çıkan yeşil filizleri doyasıya sevmektir.5 de 2 sini gömmek uygundur.Çok güzel bir ağaç.Herkesin bahçesinde olmalı
        o zaman mevsimi gelmişken belediyenin parkındaki ağaçtan çelik alıp deneyeyim

Comment

Evet tam mevsimi.Seneye ilkbahara çok güzel tomurcukları patlar.Sakın Leylağı eksik etmeyinAma biraz sabır gerek çünkü çelikle alındığı zaman küçük olduğu için Mis kokması için biraz beklemek gerekiyorBende 1 haftaya dikicem.Zaten bahçe dolu ama işte sıkıştırırız bir yerlereNe de olsa Cennet ağacı gibi bir ağaca karışcak yoktur

Comment

Ne güzel sizin yine bahçeniz var. Biz evde 3-5 saksı çiçekle geçiniyoruz. Bu arada gömmek derken dalları tamamen toprakla mı kapayacağız? Bazıları gülleri öyle çoğaltıyormuş ya. Yoksa bildiğimiz japon gülü vs çoğalttığımız gibi çoğaltabilir miyiz? Yani bir iki yaprağı toprak üstünde bırakıp poşetle sera yapıp arada bir havalandırsak köklendirebilir miyiz?

Comment

eb_ru Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ne güzel sizin yine bahçeniz var. Biz evde 3-5 saksı çiçekle geçiniyoruz. Bu arada gömmek derken dalları tamamen toprakla mı kapayacağız? Bazıları gülleri öyle çoğaltıyormuş ya. Yoksa bildiğimiz japon gülü vs çoğalttığımız gibi çoğaltabilir miyiz? Yani bir iki yaprağı toprak üstünde bırakıp poşetle sera yapıp arada bir havalandırsak köklendirebilir miyiz?
              Bu yöntem işe yarıyor, hem de kısa bir sürede köklenme başladı(2 hafta). 3'e 1 oranında torf-perlit karışımına diktiğim leylaklar köklenmeye başlamış. Yeni yapraklar çıktı büyüdü, ben de merakımı yenemeyip çıkartıp baktım ki minicik kökler oluşmuş. Çok sevindim

Comment

Working...
              X