fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz yetistiriciligi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ceviz yetistiriciligi

ben ceviz yetistirmek istiyorum ama fazla bilgim yok.nerden baslamaliyim.
  • Fidanligi.com

Cevap: ceviz yetistiriciligi

Daha detaylı yazarmısınız. Yeriniz var mı? maddi imkan var mı? teknik bilgi ne düzeyde?

ceviz yetiştirmek için bu soruya cevabımız fidan dikiminden başlayın demek olacaktır. daha başka ne diyebilirim ki?

Comment

Sayın hasta kuş,
      Bunu düşünmeniz de güzel birşey. En güzel HASTALIK, ''ağacı sevme hastalığı'' (Benzetmemi mazur görün) diyebilirim. Şimdiden aramıza hoş geldiniz. Bu hastalık demekki sizede bulaşmaya başlamış. Selsarac kardeşimin dediği gibi, yardım için detaylı bilgiye ihtiyaç var. Başarmanız temennisi ve DUASI ile........

Comment

hasta kus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        ben ceviz yetistirmek istiyorum ama fazla bilgim yok.nerden baslamaliyim.
        Önçe toprak analizinden başlayın, sonra bölgenize uyacak verimli çeşiti seçiniz.

Daha sonrası kolay yeter ki isteyin.
        http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Devletimizin ücretsiz ceviz fidanları verdiğini duymuştum, ama aytıntılı bilgim yok.

Comment

10 dönümden az olmamak şartı ile Dönüm başına 250 tl destekleme veriyor,
            http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Hayır ikiyüz elli doğru değil ! 2008 dikimi destekleri dün yatırmış bankaya dönüm başına yüz yirmi lira verildi 2009 dikiminde destekler doksan liraya düşecek diye duymuştum

Comment

Ben Ankara'da ceviz bahçesi kurmak istiyorum. Temelli kuşçu köyü mevkiinde bulunan 30 dönüm arazimde su sıkıntısı var. Yaklaşık 20 milyar masrafı var. Bunun için devletten ne gibi teşvik alabilirim. Ayrıca bu işin pazarı nasıl?
                Teşekkür eder saygılar sunarım.

Comment

arkadaşlar ben antalyanın gazipaşa ilçesinde pikan cevizi bahcesi kuruyorum fidan ları cekırdegınden ken dım yetiştirdim tarlayada diktim yalnız aşılanma konusunda ve çesitleri hakında net bir bilgim yok yardımcı olursanız menmnun olurum

Comment

Armutlu Yalovada 20 donumluk alani kapama ceviz bahcesi yapmak istiyorum. Suanda arastirma icindeyim henuz su ve toprak analizlerini yaptirmadim.Bahce kuzeye bakiyor ve rakim 700m hangi ceiviz turunu secmeliyim?
                    Saygilar
                    Yilmaz Aslan

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Daha detaylı yazarmısınız. Yeriniz var mı? maddi imkan var mı? teknik bilgi ne düzeyde?

ceviz yetiştirmek için bu soruya cevabımız fidan dikiminden başlayın demek olacaktır. daha başka ne diyebilirim ki?
                      selam,dediginiz gibi ilk önce fidan dikiminden basladim. 150 tane bilecik ve sebil karisimi cinsler dogru secim mi acaba.fidanlar Ta.Köy.Hiz. lerinden setifikali. ama yurt disinda kaldigim icin sulama biraz proplem. ama damla sulama diye birsey duydum bu sitem bana uyar mi

Comment

lilium Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Önçe toprak analizinden başlayın, sonra bölgenize uyacak verimli çeşiti seçiniz.

Daha sonrası kolay yeter ki isteyin.
                        selamlar toprak analizi yaptirmadan dikim yaptim.biraz acele ettim ama insallah dogru secimdir.150 adet agac alindi sebil ve bilecik cinsi. sulama icin kuyu actirmak istiyorum ama kredi ile suanda basvurabilirmiyim yoksa zamani mi var bilgim yok. ne dersiniz.

Comment

Yalovada ceviz bahçesi kuruyorum ara tarım önerir misiniz, önerirseniz hangi ürünü tavsiye edersiniz? Sizce ara tarım olarak ibreli tür fidanlardan mı diksem yoksa pawlonya mı ne dersiniz? saygılarımla.

Comment

Ben de CORUM`un ALACA ilcesi BESIKTEPE koyunde ceviz agaci yetistirmek istiyorum. Toplamda 70-80 donumluk yerim var. En iyi verimi alabilmem icin hangi turu secmeliyim ? Bazi yetistiriciler fidan yerine tohum ekme yontemini tavsiye ediyorlar (devlet fidancilari zengin ediyor diyorlar, sertifikaya extra para odersin vs vs vs) Siz ne dersiniz ? Ne ypmaliyim, yetistiricilik ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Tesekkurler...

Comment

Evvelen herkese selamlar,sağlık ve afiyetler dilerim.Yukarıdaki soruları kabala olarak cevaplıyalım; Öncelikle yapılacak her iş ciddi olarak araştırma ve değerlendirme ister ve uzman kişilerin bilgi ve deneyiminden istifade edilir.ceviz bahçesi kurulurkende yöntem aynı olmalıdır.çeşit seçilirken yöre iklimine uygun çeşit seçilmesi,Toprak etüdü yapılması en uygunudur.yapılacak işlerde İklim özellikleri,toprağın topoğrafik yapısı,sulama durumu vs.belirtilmelidir.Devlet kesinlikle fidancılara vatandaşını yönlendirmez bu tür varsayımlar son derece yanlış ve mesnetsizdir.Fidan dikiminde yöre iklimine uygun çeşitler seçilmesi tavsiye edilir.Diklicek fidan çukurlarının bir yıl önceden işmakinası ile 3X2,5 çapında açılması önerilir.Ayrıca en ideali tohum olarak dikilmesi ve yerinde mutlaka aşı yapılması uygun olur.Ancak bu işde hem zahmetli,hemde ceviz aşısı zor yapan az olduğundan sıkıntıldır.Sondaj işine gelince bu konuda DSİ 'nin elemanlarına danışılması tavsiye edilir.Zira ülkemizin bazı yörelerinde yer altı suları çekildiğinden,sondaj kesinlikle yasaktır.Kolay gelsin,başarılar dilerim.

Comment

Working...
                              X