ben ceviz yetistirmek istiyorum ama fazla bilgim yok.nerden baslamaliyim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ceviz yetistiriciligi
Collapse
X
-
Cevap: ceviz yetistiriciligi
Sayın hasta kuş,
Bunu düşünmeniz de güzel birşey. En güzel HASTALIK, ''ağacı sevme hastalığı'' (Benzetmemi mazur görün) diyebilirim. Şimdiden aramıza hoş geldiniz. Bu hastalık demekki sizede bulaşmaya başlamış. Selsarac kardeşimin dediği gibi, yardım için detaylı bilgiye ihtiyaç var. Başarmanız temennisi ve DUASI ile........
Comment
-
Önçe toprak analizinden başlayın, sonra bölgenize uyacak verimli çeşiti seçiniz.hasta kus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterben ceviz yetistirmek istiyorum ama fazla bilgim yok.nerden baslamaliyim.
Daha sonrası kolay yeter ki isteyin.
Comment
-
10 dönümden az olmamak şartı ile Dönüm başına 250 tl destekleme veriyor,
Comment
-
selam,dediginiz gibi ilk önce fidan dikiminden basladim. 150 tane bilecik ve sebil karisimi cinsler dogru secim mi acaba.fidanlar Ta.Köy.Hiz. lerinden setifikali. ama yurt disinda kaldigim icin sulama biraz proplem. ama damla sulama diye birsey duydum bu sitem bana uyar miselsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDaha detaylı yazarmısınız. Yeriniz var mı? maddi imkan var mı? teknik bilgi ne düzeyde?
ceviz yetiştirmek için bu soruya cevabımız fidan dikiminden başlayın demek olacaktır. daha başka ne diyebilirim ki?
Comment
-
selamlar toprak analizi yaptirmadan dikim yaptim.biraz acele ettim ama insallah dogru secimdir.150 adet agac alindi sebil ve bilecik cinsi. sulama icin kuyu actirmak istiyorum ama kredi ile suanda basvurabilirmiyim yoksa zamani mi var bilgim yok. ne dersiniz.lilium Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÖnçe toprak analizinden başlayın, sonra bölgenize uyacak verimli çeşiti seçiniz.
Daha sonrası kolay yeter ki isteyin.
Comment
-
Ben de CORUM`un ALACA ilcesi BESIKTEPE koyunde ceviz agaci yetistirmek istiyorum. Toplamda 70-80 donumluk yerim var. En iyi verimi alabilmem icin hangi turu secmeliyim ? Bazi yetistiriciler fidan yerine tohum ekme yontemini tavsiye ediyorlar (devlet fidancilari zengin ediyor diyorlar, sertifikaya extra para odersin vs vs vs) Siz ne dersiniz ? Ne ypmaliyim, yetistiricilik ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Tesekkurler...
Comment
-
Evvelen herkese selamlar,sağlık ve afiyetler dilerim.Yukarıdaki soruları kabala olarak cevaplıyalım; Öncelikle yapılacak her iş ciddi olarak araştırma ve değerlendirme ister ve uzman kişilerin bilgi ve deneyiminden istifade edilir.ceviz bahçesi kurulurkende yöntem aynı olmalıdır.çeşit seçilirken yöre iklimine uygun çeşit seçilmesi,Toprak etüdü yapılması en uygunudur.yapılacak işlerde İklim özellikleri,toprağın topoğrafik yapısı,sulama durumu vs.belirtilmelidir.Devlet kesinlikle fidancılara vatandaşını yönlendirmez bu tür varsayımlar son derece yanlış ve mesnetsizdir.Fidan dikiminde yöre iklimine uygun çeşitler seçilmesi tavsiye edilir.Diklicek fidan çukurlarının bir yıl önceden işmakinası ile 3X2,5 çapında açılması önerilir.Ayrıca en ideali tohum olarak dikilmesi ve yerinde mutlaka aşı yapılması uygun olur.Ancak bu işde hem zahmetli,hemde ceviz aşısı zor yapan az olduğundan sıkıntıldır.Sondaj işine gelince bu konuda DSİ 'nin elemanlarına danışılması tavsiye edilir.Zira ülkemizin bazı yörelerinde yer altı suları çekildiğinden,sondaj kesinlikle yasaktır.Kolay gelsin,başarılar dilerim.
Comment

Comment