fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği

Ağustosun üçünde yapmış olduğum chandler göz aşıları yirmi santim boy attılar, inşallah kış soğuklarına dayanırlar.

http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

yaptıgım araştırmalar sonucu. fernor, fernette ve chandler düşünüyorum.

fernette, chandler tozlayıcı olarakta fernor düşünüyorum. bu bana bir sorun yaratır mı? yani fernette, chandler birlikte dikmek.
      böyle düşünmemin amacı iki tür olarak dikilen fidanların tutmaması (fire vermesi) riskini her iki türede yaymak.

uygun olur mu?

yoksa sadece fernette - fernor (tozlayıcı) şeklindemi yapsam.
      yada sadece chendler.

Comment

fernette, chandler tozlayıcı olarakta fernor düşünüyorum.
        Fernette, chandler bir birini dozlar, ayrıca fernor koymana gerek yok. illa bulunsun istiyorsan aralarına bir kaç tane atabilirsin. Bir sorun yaratmaz, sorun hasatta yaratır ceviz cinsleri birbirine karışır.
        iki tür olarak dikilen fidanların tutmaması (fire vermesi) riskini her iki türede yaymak.
        Bu riski anlayamadım, iki türe yaysan fireden ne yararın olacak fire firedir.
        yada sadece chendler.
        Sadece chandler olmaz, tozlayıcı mutlaka koyman gerekir.

Ceviz bahçesini çok çeşitle kurmanı tavsiye etmem, bölgene iklim şartlarına uyan en uygun iki çeşitle kur derim.

Araştırmalarınızı biraz daha iyi yapmanızı öneririm.
        http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

arazim geç donların oldugu bir bölge de. bulgaristanda.
          yada sadece chendler derken ana cins chendler olacak ve tabiki tozlayıcısıda olacak.

riskten bahsederken. geç donların oldugu bölge oldugundan chandler yada fernette nin biri sayı olarak tutmasından bahsettim yani hangisi iklime,toprak yapısına uyar bilemediğimden. toprak analiz sonuçlarını da daha almadım.

Comment

Ar-ge çalışmalar neticesinde üstün özelikli cinslerden elde ettiğimiz cevizleri başta kendi arsalarımız olmak üzere bahçeler tesis etmeye başladık.
            Cevizlerimizin 2. Yılında meyveleri görülmeye başlamaktadır. 5. Senesinde bakımına bağlı olarak 30-40 kg arasında meyve vermektedir. 7.senesinde 60-70 kg vermektedir. Iç randımanı %80 dir. Kabuğu ince, içi tüm olarak parçalanmadan çıkmaktadır.
            Meyve tutkunluğu saklım şeklinde olup 12 14 16 ... şeklindedir.
            -30 ile + 52 arasında mukavemet göstermektedir.
            üretim bahçelerimizde dilediğiniz zaman cevizlerimizi görebilirsiniz.
            Fidanlarımızı %100 şartsız koşulsuz iade edebilme imkanınız vardır.
            Tüplü fidanlarımızı toprak sıcaklığı +5 oldugu her zaman dikebilirsiniz.
            Bahçelerimizde dikime hazır 1.000.000 adet ceviz fidanı bulunmaktadır.
            5422021733

Comment

merhaba,
              benim bölgemde (Bulgaristan) Fernette, chandler cinsleri diğerlerine göre daha hızlı büyüme gösteriyor.
              yaptığınız çalışmalar bu cinslere yakınsa deneme amaçlı alabilirim.
              yetişmiş fidanların fotoları ve biraz daha detay verebilir misiniz?

teşekkürler.
              iyi çalışmalar.

ithalcevizfidani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ar-ge çalışmalar neticesinde üstün özelikli cinslerden elde ettiğimiz cevizleri başta kendi arsalarımız olmak üzere bahçeler tesis etmeye başladık.
              Cevizlerimizin 2. Yılında meyveleri görülmeye başlamaktadır. 5. Senesinde bakımına bağlı olarak 30-40 kg arasında meyve vermektedir. 7.senesinde 60-70 kg vermektedir. Iç randımanı %80 dir. Kabuğu ince, içi tüm olarak parçalanmadan çıkmaktadır.
              Meyve tutkunluğu saklım şeklinde olup 12 14 16 ... şeklindedir.
              -30 ile + 52 arasında mukavemet göstermektedir.
              üretim bahçelerimizde dilediğiniz zaman cevizlerimizi görebilirsiniz.
              Fidanlarımızı %100 şartsız koşulsuz iade edebilme imkanınız vardır.
              Tüplü fidanlarımızı toprak sıcaklığı +5 oldugu her zaman dikebilirsiniz.
              Bahçelerimizde dikime hazır 1.000.000 adet ceviz fidanı bulunmaktadır.
              5422021733

Comment

Working...
              X