Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz (Juglans) Yetiþtiriciliði

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Ceviz (Juglans) Yetiþtiriciliði

Aðustosun üçünde yapmýþ olduðum chandler göz aþýlarý yirmi santim boy attýlar, inþallah kýþ soðuklarýna dayanýrlar.

http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

yaptýgým araþtýrmalar sonucu. fernor, fernette ve chandler düþünüyorum.

fernette, chandler tozlayýcý olarakta fernor düþünüyorum. bu bana bir sorun yaratýr mý? yani fernette, chandler birlikte dikmek.
      böyle düþünmemin amacý iki tür olarak dikilen fidanlarýn tutmamasý (fire vermesi) riskini her iki türede yaymak.

uygun olur mu?

yoksa sadece fernette - fernor (tozlayýcý) þeklindemi yapsam.
      yada sadece chendler.

Comment

fernette, chandler tozlayýcý olarakta fernor düþünüyorum.
        Fernette, chandler bir birini dozlar, ayrýca fernor koymana gerek yok. illa bulunsun istiyorsan aralarýna bir kaç tane atabilirsin. Bir sorun yaratmaz, sorun hasatta yaratýr ceviz cinsleri birbirine karýþýr.
        iki tür olarak dikilen fidanlarýn tutmamasý (fire vermesi) riskini her iki türede yaymak.
        Bu riski anlayamadým, iki türe yaysan fireden ne yararýn olacak fire firedir.
        yada sadece chendler.
        Sadece chandler olmaz, tozlayýcý mutlaka koyman gerekir.

Ceviz bahçesini çok çeþitle kurmaný tavsiye etmem, bölgene iklim þartlarýna uyan en uygun iki çeþitle kur derim.

Araþtýrmalarýnýzý biraz daha iyi yapmanýzý öneririm.
        http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

arazim geç donlarýn oldugu bir bölge de. bulgaristanda.
          yada sadece chendler derken ana cins chendler olacak ve tabiki tozlayýcýsýda olacak.

riskten bahsederken. geç donlarýn oldugu bölge oldugundan chandler yada fernette nin biri sayý olarak tutmasýndan bahsettim yani hangisi iklime,toprak yapýsýna uyar bilemediðimden. toprak analiz sonuçlarýný da daha almadým.

Comment

Ar-ge çalýþmalar neticesinde üstün özelikli cinslerden elde ettiðimiz cevizleri baþta kendi arsalarýmýz olmak üzere bahçeler tesis etmeye baþladýk.
            Cevizlerimizin 2. Yýlýnda meyveleri görülmeye baþlamaktadýr. 5. Senesinde bakýmýna baðlý olarak 30-40 kg arasýnda meyve vermektedir. 7.senesinde 60-70 kg vermektedir. Iç randýmaný %80 dir. Kabuðu ince, içi tüm olarak parçalanmadan çýkmaktadýr.
            Meyve tutkunluðu saklým þeklinde olup 12 14 16 ... þeklindedir.
            -30 ile + 52 arasýnda mukavemet göstermektedir.
            üretim bahçelerimizde dilediðiniz zaman cevizlerimizi görebilirsiniz.
            Fidanlarýmýzý %100 þartsýz koþulsuz iade edebilme imkanýnýz vardýr.
            Tüplü fidanlarýmýzý toprak sýcaklýðý +5 oldugu her zaman dikebilirsiniz.
            Bahçelerimizde dikime hazýr 1.000.000 adet ceviz fidaný bulunmaktadýr.
            5422021733

Comment

merhaba,
              benim bölgemde (Bulgaristan) Fernette, chandler cinsleri diðerlerine göre daha hýzlý büyüme gösteriyor.
              yaptýðýnýz çalýþmalar bu cinslere yakýnsa deneme amaçlý alabilirim.
              yetiþmiþ fidanlarýn fotolarý ve biraz daha detay verebilir misiniz?

teþekkürler.
              iyi çalýþmalar.

ithalcevizfidani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ar-ge çalýþmalar neticesinde üstün özelikli cinslerden elde ettiðimiz cevizleri baþta kendi arsalarýmýz olmak üzere bahçeler tesis etmeye baþladýk.
              Cevizlerimizin 2. Yýlýnda meyveleri görülmeye baþlamaktadýr. 5. Senesinde bakýmýna baðlý olarak 30-40 kg arasýnda meyve vermektedir. 7.senesinde 60-70 kg vermektedir. Iç randýmaný %80 dir. Kabuðu ince, içi tüm olarak parçalanmadan çýkmaktadýr.
              Meyve tutkunluðu saklým þeklinde olup 12 14 16 ... þeklindedir.
              -30 ile + 52 arasýnda mukavemet göstermektedir.
              üretim bahçelerimizde dilediðiniz zaman cevizlerimizi görebilirsiniz.
              Fidanlarýmýzý %100 þartsýz koþulsuz iade edebilme imkanýnýz vardýr.
              Tüplü fidanlarýmýzý toprak sýcaklýðý +5 oldugu her zaman dikebilirsiniz.
              Bahçelerimizde dikime hazýr 1.000.000 adet ceviz fidaný bulunmaktadýr.
              5422021733

Comment

Working...
              X