fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

meyve fidanlığında yabancı ot ilaçlaması

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• meyve fidanlığında yabancı ot ilaçlaması

meyve fidanlığında özellikle aşıların yeni sürdüğü dönemde kullanabileceğimiz yabancı ot ilacı tavsiyesi olan varmı?

Çapalamada göz zaiyatı olduğundan en azından gözler tamamen sürüp kuvvetleninceye kadar çapa makinalarıyla girmek istemiyorum.
  • Fidanligi.com

Cevap: meyve fidanlığında yabancı ot ilaçlaması

fidanlığında netür otlar var her ota aynı ilaçala mücadele yapılmaz bunları belirtmelisinki sana yardımcı olsunlar . kendiniz hasta olsanız doktordan şikayetinizi belirtmeden ilaç alabilirmisiniz.

Comment

ilginize teşekkürler. Benim aradığım ilaç dar ve geniş yapraklı yabancı otları kontrol eden fakat meyve fidanlarına zarar yapmayan bir ilaç. Ayrık, kamış gibi yabancı otları ilaçla yok edemeyeceğimi biliyorum ama en azından bunların dışındaki duyarlı yabancı otları kontrol edebilirsem çapaya kadar yabancı ot problemini %50 azaltmış olurum. %30 da azaltsa benim için avantajdır.
      Yabancı

Comment

ot ilacında elbette y.otun çeşidi önemli fakat yabancı ot ilaçları genel olarak kültür bitkisi dikkate alınarak önerilir. Örmeğin Nohutta linuron, imazethapyr etken maddeli ilaçların önerilmesi gibi.

Comment

Meyve bahçelerinde, fidanlıklarda dar yapraklı otlar için ilaç var bende fidan üreticisiyim ve bu tür ilaçlar kullandım bulunduğun yerde araştır yada internet üzerinden ilaç firmalarının sitelerinden araştırıp uygun olan ilacı kullanırsın

Comment

Sayın halilbas52,

ve

sayfalarını okuyun. Tüm sorularınıza cevap bulacaksınız. olmazsa tekrar başka sorularınızı sorabilirsiniz.

Comment

Teşekkürler sayın meslektaşım. Verdiğiniz linkleri inceledim. Kimyasalların çevreye ve dolayısıyla insan dahil tüm canlılara zararlı olduklarını, mecbur kalınmadıkça kullanılmamaları gerektiğini biliyorum. Diğer yandan Türkiye de kullanılan zirai kimyasal miktarının Avrupa Ülkeleri ve ABD den ve daha birçok Ülkeden kat ve kat daha düşük olduğunu da hatırlatmak isterim. Bu yılın bol yağışlı geçmesi ve benim fidanlığımın taban arazi olması nedeniyle arazi geç kurudu. Çapa yapabilmek için araziye girebildiğimde otların boyları 40-50 cm olmuştu. Bu otların fidanlara yakın kısmını elle yolduk. Sıra aralarınada çapa makinasıyla girdik. Bu dönem aşı gözlerinin yeni yeni uyandığı dönem. Ve bu dikkate rağmen yaklaşık %25 oranında göz kırıldı. 8000 çöğürde bu rakam 2000 göz yani 2000 fidan demek. 2000 fidan tenesi 4 TL den 8000 TL demek. Üretmek kolay değil sayın meslektaşım. Mecbur kalmasam ben kimyasal kullanırmıyım. Ben de biliyorum bir bayiye gidip ilaç almayı. Neden bu foruma soruyorum zannediyorsunuz? Belki arkadaşlardan tecrübeli olanlar vardır. En az zarar verenini tavsiye edebilirler. Bu yıl geçti seneye kadar araştırma zamanım var. Umarım meramımı anlatabilmişimdir. İlginize tekrar teşekkürler.

Comment

halilbas52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                ilginize teşekkürler. Benim aradığım ilaç dar ve geniş yapraklı yabancı otları kontrol eden fakat meyve fidanlarına zarar yapmayan bir ilaç. Ayrık, kamış gibi yabancı otları ilaçla yok edemeyeceğimi biliyorum ama en azından bunların dışındaki duyarlı yabancı otları kontrol edebilirsem çapaya kadar yabancı ot problemini %50 azaltmış olurum. %30 da azaltsa benim için avantajdır.
                Sayın halilbas, üretim izni olan tüm ilaçları usulune uygun olarak kullandığınız zaman meyve ağaçlarına zarar vermeden yabancı otlarla mücadelede başarılı olursunuz. Dikkat etmeniz gereken yabancı otların taze 2-3 yapraklı dönemlerinde ve kuru şartlarda susuz şartlarda başarı şansınız artar. Aksi halde otlar ilaçtan etkilenmeden tekrar sağlıklarına kavuşurlar. İlaçlar seçici olduğu için ve siz yere yakın ilaç atıp ilacı uçurmayacağınız için ağaçlara zarar gelmez. Fidancılık yapıyorsanız ilaç kalıntıları çok ta önemli olmaz sizin için.

Ama daha etkili ilaç ismi soruyorsanız forumda bunu tartışabilirsiniz.

Comment

Working...
                X