fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Marcottage (Bir çesit uretim teknigi)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Marcottage (Bir çesit uretim teknigi)

Marcottage bir çesit uretim teknigidir. Özellikle çeliklemelerde koksaldirma amaci gudulerek bulunan bu teknik kendi arasindada bolumlere ayrilmaktadir.

Kullanilan teknigin ozelliklerinde uygalanacagi zaman birimi çok onemli olmaktadir. Bir diger konu ise kullanilan hormonlarin kullanis seklidir. Bu teknik ile mavi ladinleri celikleme ilede koksaldirildigi mevcuttur. Ancak teknik çok detaylidir ve asiri derecede zahmet isteyen bir istir.

Macottage ilen yapilan uretimlerde her turde ayri bir teknik kullanilmaktadir. Ornek tirmanicilar,yer ortuculer,çalilar gibi her bolumun kendine oz teknigi mevcuttur. Bu teknigin ana temasi ise anaçlardan alinan kok alti surgunlerin toprakli yada topraksiz kok saldirilmasi ile olusturulmasidır.

Resim sadece marcottage dan bir orneklerdir. Resimlerde goruldugu gibi odunsu uzerinden açilmis olan dilçikler toprak ile sivazlanarak kok saldirilmaya calisilmis ve digeride bitkiye zarar verilmeden dal egilerek topraga gomulmus.
  • Fidanligi.com

Cevap: Marcottage (Bir çesit uretim teknigi)

Hücre ( DOKU ) kültürü yöntemi ile çoğaltma ile bunun arasındaki fark nedir.Hücre kültürünün laboratuar şartlarında Marcottage yönteminin tarla şartlarında mı çoğaltılması dır.Açıklama varsa iyi olur.

Comment

Hucre kulturu hakkinda bir bilgim yok biraz aciklarsan sevinirim ubeyde abi.Ben ortaokul terkim yaw.Bana universite sorusu soruyosun hadi sordun eyvallahta bukadarda kazik sorulmazki insaf.

Comment

Doku kültürü yöntemi için bu linke bakınız.

Comment

Bunun doku kulturu le alakasi yok abi.Ornek bahcendeki yaban mersinlerinden cogaltma yapmak istiyorsun.kok ustu dallardan topraga gomerek kendisi koklenme gerceklestiriyor ve sen garanti aliyorsun bir yerde cunku kesilme olmadigi için nac zati dali besliyor ve toprak altindaki dal koklenmeye variyor.Tabiri cahizse dilimin dondugu kadar anlattim. Sucu bitkilerde ise durum yine ayni su ustune cikan sapin alttan toprak sarilarak kok salmasi saglaniyor.Aslinda cok karsikta simdilik boyle diyeyim.Eger detayina girersek kok ustu bir daldan on adet celikleme elde edebilirsinde.

Comment

Bu çesit bir uretim teknigi ile imkansiz denilen ve celikme olmaz denilen tum bitkilerin olusumu saglanabilmektedir taki sezonluklara kadar .Sinirida bilmek gerek ama mavi ladinin uretimi ve hatta kalin bir govde uzerinde uygulandiginda bonsai uretimide mumkundur yeterki insan oglu var etmek istesin.

Comment

Working...
            X