fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz Kökleri veTaban Suyu Hakkında Yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ceviz Kökleri veTaban Suyu Hakkında Yardım

Arkadaşlar yaklaşık 7 yıl önce bir arazime cevizlik kurdum. Fakat bulunduğum bölgede benimle beraber yan komşu bahçelerde de aynı şekilde kamışlanma meydana geliyor. Kamışlar tam büyüdüğünde 1 metre kadar oluyorlar. Gerçi sürünce kaybedebiliyorsunuz, aşırı derecede değil. Su olabilir dediler, araştırdık ve bahçemin altında 13 metrede su var.

Sorum şu; Ben cevizliğimi aşılı fidan alıp kurmuştum. Yılda en az 3 sefer sulama yapıyorum. (Salma sulama) Şimdi bu fidanlar yaklaşık 3 metre yüksekliğinde. Acaba bunların kökü bir gün 13 metrede bulunan taban suyuna ulaşabilir mi? Böyle olunca sulama derdinden kurtulacağım.
  • Fidanligi.com

Cevap: Ceviz Kökleri veTaban Suyu Hakkında Yardım

Ceviz bahçeleri taban suyu yüksek olan yerlere kurulmaz. Ceviz kök sistemi kazık kök olup yüksekliği kadar aşağıya iner. Özellikle Ağustos ayı sonrası cevizlerin sulanması durdurulur. Çünkü ceviz gövdesindeki suyu kış gelmeden boşaltması lazım ve bu da çok ağır olur.Taban suyu yüksek olan yerlerde kök sistemi buraya ulaşırsa ağaç gövdesinden su boşaltımı olamayacağından dolayı ağaçta çatlamalar ve don olayı olur.
    Sizin taban suyu 13 m olduğuna göre kolay kolay

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ceviz bahçeleri taban suyu yüksek olan yerlere kurulmaz. Ceviz kök sistemi kazık kök olup yüksekliği kadar aşağıya iner. Özellikle Ağustos ayı sonrası cevizlerin sulanması durdurulur. Çünkü ceviz gövdesindeki suyu kış gelmeden boşaltması lazım ve bu da çok ağır olur.Taban suyu yüksek olan yerlerde kök sistemi buraya ulaşırsa ağaç gövdesinden su boşaltımı olamayacağından dolayı ağaçta çatlamalar ve don olayı olur.
      Sizin taban suyu 13 m olduğuna göre kolay kolay
      Yazınız yarım kalmış! 13 m. yüksek mi? Alçak mı?

Comment

Taban suyu 13 m derinliğinde olduğuna göre kök sisteminin oraya ulaşması zor.

Comment

Working...
        X