fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz Fidanı Gübreleme zamanı ve kullanılacak gübreler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ceviz Fidanı Gübreleme zamanı ve kullanılacak gübreler

Merhaba,

Sitenize yeni üye oldum, öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bende sizlerin desteğini alarak ceviz fidanlarımın gübrelenmesi konusunda doğru adımlarla ilerlemek istiyorum.

Yaklaşık 3-4 yıl önce 70-80 ad ceviz fidanı dikilmiş bir tarla aldım. Ancak bugüne kadar pek bakım yapamadım. Bu yıl yoğun bir şekilde bakımın üzerinde durmak istiyorum. Ceviz fidanlarına bu aylarda hangi gübreyi ne kadar oranda vermeliyim? Ve bu aylarda yapılacak diğer işlemler neler olmalıdır? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla

Cevap: Ceviz Fidanı Gübreleme zamanı ve kullanılacak gübreler

mart ayında dap gübresi atılır ve snbaharda hayvan gübrei atılır verim için budamda önemlidir detaylı bilgi için [email protected]

Comment

gübrelemede profesyonel çözüm ürettik.
      Profesyonel Ceviz Yetiştiriciliği bilimsel ve teknik takip garantili

Comment

Türkiye'de ilk defa akademik bir çözüm üretildi. çifcilerimize hayırlı olsun.
        Click image for larger version

Name:	sayfa 1.jpg
Views:	2
Size:	172.4 KB (Kilobyte)
ID:	77349

Name:	sayfa 2.jpg
Views:	1
Size:	344.3 KB (Kilobyte)
ID:	77350

Name:	c-3.jpg
Size:	149.8 KB (Kilobyte)
ID:	77351

Name:	c-4.jpg
Size:	265.7 KB (Kilobyte)
ID:	77352

Name:	c-5.jpg
Size:	316.2 KB (Kilobyte)
ID:	77353
        (resmin üzerine tıklayınız)
        AYRINTILI BİLGİ İÇİN Profesyonel Ceviz Yetiştiriciliği MUTLAKA ZİYARET EDİN

Comment

Muhterem bu işi kitap satışı yerine buraya yazsanızda vatandaş burada okusa olmazmı?

Comment

hocam kitap satışı değil bu yanlış anladınız biz bunu bahçe kurduğumuz müşterilerimize ücretsiz veriyoruz.
            bu bizim bitki besleme proğramı kiştapcığımız .siteye tamamını yükleye çalışacağım.inşallah faydasını fazlasıyla görecekler.onların duası bize fazlasıyla yeter.

ID:	77369Click image for larger version

Size:	288.6 KB (Kilobyte)
ID:	77370Click image for larger version

Name:	3.jpg
Size:	100.4 KB (Kilobyte)
ID:	77371Click image for larger version

Name:	4.jpg
ID:	77372Click image for larger version

Name:	5.jpg
Size:	239.1 KB (Kilobyte)
ID:	77373
            hocam yine denedim yine altı sayfadan fazla almıyor.ikinci bir yolu daha denicem
            saygılarımla
            Kurulan ceviz bahçelerinin tamamına yakınında gözlemlenen bitki besleme sorununa %95 lere varan çözüm odaklı bir çalışmanın sonucudur.
            Okuyan arkadaşlar lütfen bunu bir reklam olarak algılamasın.ben şu inancımı hiçbir zaman kaybetmedim.sıkıntılar ne kadar çoğalırsa çözümde o kadar yakın olmuştur.
            Uzun süren bu akademik çalışmada hiçbir karşılık beklemeden tamamen vicdani nedenlerle yardımlarını bizlerden esirgemeyen
            sn.Prof.dok.M.Rüştü Karaman Gazi osman paşa ünv.toprak bil.bit bes.böl.bşkn.
            sn.Prof.dok.Metin Turan.genetik ve biyo mühendislik böl. yedi tepe ünv.
            sn Prof dok.Aydın Adiloğlu. toprak bil.bitki bes. namık kemal ünv.
            sn.doç.dok. Mehmet Zengin toprak bil.bitki bes.konya seçuk üniv.

Türk tarımı ve çifcisi adına şükranlarımızı sunmayı bir borç bilir,başarılı çalışmalarının devamını dileriz.
            ilyas dülger

Not: Kitapcık uzun olduğu için her sayfayı buraya koyamadım.lütfen
            Profesyonel Ceviz Yetiştiriciliği adresinde bulunan yetiştirici bilgilerine girerek daha ayrıntılı bilgi edine bilirsiniz.Yine gerçekten ceviz yetiştiren veya yetiştirmeyi düşünen arkadaşlar sitenin tamamını okumaya çalışsın.sizlerinde katkılarını bekliyoruz.
            saygılarımla
            Last edited by samsun96; 08.02.13, 21:44.

Comment

hocam kitap satışı değil bu yanlış anladınız biz bunu bahçe kurduğumuz müşterilerimize ücretsiz veriyoruz.
              bu bizim bitki besleme proğramı kiştapcığımız .siteye tamamını yükleye çalışacağım.inşallah faydasını fazlasıyla görecekler.onların duası bize fazlasıyla yeter.

ID:	77369Click image for larger version

Size:	288.6 KB (Kilobyte)
ID:	77370Click image for larger version

Name:	3.jpg
Size:	100.4 KB (Kilobyte)
ID:	77371Click image for larger version

Name:	4.jpg
ID:	77372Click image for larger version

Name:	5.jpg
Size:	239.1 KB (Kilobyte)
ID:	77373
              hocam yine denedim yine altı sayfadan fazla almıyor.ikinci bir yolu daha denicem
              saygılarımla
              Kurulan ceviz bahçelerinin tamamına yakınında gözlemlenen bitki besleme sorununa %95 lere varan çözüm odaklı bir çalışmanın sonucudur.
              Okuyan arkadaşlar lütfen bunu bir reklam olarak algılamasın.ben şu inancımı hiçbir zaman kaybetmedim.sıkıntılar ne kadar çoğalırsa çözümde o kadar yakın olmuştur.
              Uzun süren bu akademik çalışmada hiçbir karşılık beklemeden tamamen vicdani nedenlerle yardımlarını bizlerden esirgemeyen
              sn.Prof.dok.M.Rüştü Karaman Gazi osman paşa ünv.toprak bil.bit bes.böl.bşkn.
              sn.Prof.dok.Metin Turan.genetik ve biyo mühendislik böl. yedi tepe ünv.
              sn Prof dok.Aydın Adiloğlu. toprak bil.bitki bes. namık kemal ünv.
              sn.doç.dok. Mehmet Zengin toprak bil.bitki bes.konya seçuk üniv.

Türk tarımı ve çifcisi adına şükranlarımızı sunmayı bir borç bilir,başarılı çalışmalarının devamını dileriz.
              ilyas dülger

Not: Kitapcık uzun olduğu için her sayfayı buraya koyamadım.lütfen
              Profesyonel Ceviz Yetiştiriciliği adresinde bulunan yetiştirici bilgilerine girerek daha ayrıntılı bilgi edine bilirsiniz.Yine gerçekten ceviz yetiştiren veya yetiştirmeyi düşünen arkadaşlar sitenin tamamını okumaya çalışsın.sizlerinde katkılarını bekliyoruz.
              saygılarımla

Comment

gübreleme ve toprak ıslahı proğramı devamı

Name:	c-6.jpg
Size:	285.0 KB (Kilobyte)
ID:	77374Click image for larger version

Name:	c-7.jpg
Size:	294.8 KB (Kilobyte)
ID:	77375Click image for larger version

Name:	c-8.jpg
Size:	306.3 KB (Kilobyte)
ID:	77376Click image for larger version

Name:	c-9.jpg
Size:	271.1 KB (Kilobyte)
ID:	77377Click image for larger version

Name:	c-10.jpg
Size:	358.3 KB (Kilobyte)
ID:	77378

Ceviz yetiştiren veya yetiştirmeyi düşünen arkadaşlar
                www.cevizyetistir.com adresinde bulunan yetiştirici sayfasından çok daha ayrıntılı ve faydalı bilgilere ulaşabilirler.
                yardım için 7x24 saat(gsm) 0549 450 55 55 nolu tel.arayabilirsiniz.
                ÖNEMLİ NOT:kitapcıkta verilen gübreleme proğramında etken maddeler yazılı olduğundan değişik gübre markaları arasından aradığınızı rahatlıkla bula bilirsiniz.
                4x4 lük bir gübreleme proğramı hayırlı olsun

Last edited by samsun96; 11.02.13, 21:12.

Comment

Toprak ve kullandığınız suyun analizini yaptırmanızı öneririm. Bu arada bir ziraat fakültesi öğretim görevlisi bir hocanın ceviz için önerisinide paylaşmak istiyorum. Kolay gelsin.
                  Ceviz için;Azot kaynağı olarak üre kullanırlarsa; 10 kğ Üre + 14 kğ DAP + 14 kğ KNO3 + 62 kğ Leonardit harman edilip saksı veya torbalarda % 22 oranında harç içine karıştırılmalıdır. Azot kaynağı olarak % 21 amonyum sulfat kullanılırsa 20 kğ AS + 14 DAP kğ + 14 kğ KNO3 + 52 kğ Leonardit harman edilip saksı veya torbalarda % 22 oranında harç içine karıştırılmalıdır.

Comment

ÖNCELİKLE HAYIRLI UGURLU OLSUN.BEN ESİNLİLE ŞU GÜBRE ATILIR BU GÜBRE ATILIRA ARŞIYIM ÖNCE TOPRAK ANALİZİ. TOPRAK ANALİZİNDEN SONRA ÖNERİCEGİM GÜBRELEME ŞU ŞEKİLDEDİR.
                    Gübre Çeşidi Gübre Miktarı Verilecek Zaman
                    Azot Yok Dikim Zamanı
                    Amonyum sülfat veya Amonyum nitrat 100 Gr/ ağaç(Ağacın her yılı için) ph göre
                    Triple süper fosfat 10-50 Kg/dekar Dikim Öncesi
                    Potasyum sülfat 10-40 kg/dekar Dikim Öncesi
                    Triple süper fosfat 10-30 kg/dekar Dikim Sonrası
                    Potasyum sülfat 15-45 kg/dekar Dikim Sonrası
                    BOL VERİMLER..

Comment

güzeldüşünce
                      fakat 25 yıllık fidan üreticisiyim. artık çifcilerimiz işini ciddi yapan, argesi olan, hizmetini dikimden sonrada veren firmalarla çalışmak istediğinden.çok ciddi maliyetleride olmasına rağmen böyle bir proğram oluşturduk.pratisyen doktorlar gibi her önüne gelene aspirin yazar gibi benim yaptığım doğrudur demicez.heleki duyumlara dayalı hiç konuşmicaz.burada amaç ürün satmak değil çifcimize faydalı bilgiler sağlamaktır. not.proğramın yazılı olduğu kitapcığımız hiçbir gübre markasına bağlı değildir.çünkü etken maddeler başta verilmiş olduğundan onlarca ürün arasından mutlaka tedarik edebilirsiniz.
                      yani ekin tarlası gübreler gibi dekar başı şu deyip ceviz bahçelerini gübrelemiçez yani cevizler ağaç başına birim miktarla gübrelenir.
                      saygılarımla

Comment

Burada reklam değil sorulara cevap aramamız gerekir..saygılarımla

Comment

Working...
                        X