fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Karadeniz bölgesi ceviz üretimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Karadeniz bölgesi ceviz üretimi

Merhabalar Sinop Türkeli ilçesinde köyümüzde 4 5 dönümlük yerim var. Bu yerde ceviz yetiştirmeyi düşünüyorum. Rakım çok yüksek değil hemen hemen deniz seviyesinde. Başlangıç olarak 100 fidan dikmeyi düşünüyorum. 100 fidanın dikimi,sulaması,bakımı vs bana maliyeti ne kadar olur ? Bölgeme hangi cins ceviz uygundur ? Değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
  • Fidanligi.com

Sn EFE 57: Denize yakın yerlerde ceviz yetiştiriciliği tüm uzmanlarca ve şahsımca uygun görülmemektedir.Yetiştirseniz bile bu ekonomik olmaz. Sağlıcakla kalınız.

Comment

EFE_57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Merhabalar Sinop Türkeli ilçesinde köyümüzde 4 5 dönümlük yerim var. Bu yerde ceviz yetiştirmeyi düşünüyorum. Rakım çok yüksek değil hemen hemen deniz seviyesinde. Başlangıç olarak 100 fidan dikmeyi düşünüyorum. 100 fidanın dikimi,sulaması,bakımı vs bana maliyeti ne kadar olur ? Bölgeme hangi cins ceviz uygundur ? Değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
      birader EFE_57,
      Ceviz her bölgede yetişir ancak bölgeye uygun cinsi olursa, örneğin; eşimin baba evinde 35-40 yaşında tek bir yerli ceviz ağacı var her yıl yaklaşık 40-50 kg kadar kabuklu ceviz alınıyor cinsi bilinmiyor öylesine kendiliğinden yetişmiş 2-3 m yakınında üzeri kapatılmış birde su kuyusu var, yer senin memleketine yakın Gerze ilçesi ve hemen denize 150 m ve yaklaşık 30m rakımda.
      Benim sana tavsiyem, bölgende varsa kapalı ceviz bahçelerini dolaş gerekli bilgileri topla ve sonuca göre tekrar değerlendirme yaparsın (ticari amaçlı en az 50 ceviz ağacı olanları) .
      Last edited by ykaya1948; 08.01.13, 11:18.

Comment

sayın efe ben ceviz fidanı üreticisiyim vede bandırma sahil yenice köyünde denize sıfır noktada ceviz fidanı üretimi yapmaktayım.ürettiğim bu fidanları Türkiyenin dört bir yanına satmaktayım.yalova çeşitlerinden veya chandler cinsi ceviz fidanı bölgenize uygundur.daha detaylı bilgi için 0539 432 34 85 nolu telden bana ulaşabilirsiniz.elimden geldiğince cevizleilgili her konuda size yardımcı olabilirim.

Comment

Ben Fidan üreticisi değilimmm!!!. Kimsenin ticaretinde hiççç değilim.Burada yazı yazanlarıda tanımam,bilmem.Ammmaa..Balıkesirde,Bandırmada,yada sahile yakın yerlerde ceviz fidanı yetiştirebilirsiniz.Lakin;Ceviz müstesna bir bitkidir.800- 1800 saat araları soğuklama ihtiyacı duyar.Bu çeşide göre değişir.Bu soğuklama olmazsa meyvede kararma,yapraklarda dökülme,dal uçlarında kuruma,vs. gibi arazlar ortaya çıkar.Karadeniz bölgesinin sahile bakan ve aşırı yağış alan bölgelerinde antakroz dahil pek çok hastalıklar meydana gelebilir.Karadeniz bölgemizin iç Anadolu'ya bakan kısımlarında bir yorum yapamam.Zira o bölgelerde ceviz ağaçlarına rasladım.Bu nedenle;Benim yorumum şu:Bu konuda size en yakın tarım kuruluşlarıyla görüşmeniz,mümkünse Üniversitelerin araştırma bölümleriyle görüşmenizi önermekteyim.Bu konuda pek çok bilgi kirliliği mevcut.Herkese sağlık ve esenlik dileğimle.
          Last edited by TABİATCI; 09.01.13, 22:19.

Comment

Working...
          X