fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ardıç Üretim Teknikleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ardıç Üretim Teknikleri

ARDIÇ
    Ardıçlar tohum, çelik ve aşı yöntemleriyle üretilirler.
    Tohumlar sonbaharda olgunlaşınca toplanır, tohumlar meyvelerden çıkarılır.30 dk. sülfürik asit içinde tutulur ve daha sonra 40C'de 4 ay katlanır ve yaz ekimi uygulanır.Soğukta katlama yerine, sonbaharda direk ekimde uygulanabilir.
    Çelikle üretimde yatık büyüyen tipler, dikine büyüyenlere oranla daha kolay köklenirler. Çelikler yaşlı dalların üzerindeki bir yıllık sürgünlerden 15 cm uzunlukta hazırlanır.Çelikler Nisan veya Ekim aylarında alınabilir.Nisan ayında hazırlanan çelikler soğuk yastıklarda naylon altında kökiendirilebilirler.Dikilecek çelikleri yaralamaya gerek yoktur ancak köklendirme hormonu ile muamele edilmelidir.Köklenen ve pişkinleşen çelikler, gelişme periyodu sonunda buradan sökülerek, gelişmek üzere tarlaya aktarılırlar.
    Diğer bir üretim yolu ise aşıdır.Anaçlar kurşun kalem kalınlığında, düzgün gövdeli ve kuvvetli büyüme göstermiş olmalıdır.Kalemler sağlam ve kuvvetli bitkilerin yıllık sürgünlerinden alınır.Çapları anaç kalınlığında olmalıdır.Uygulanan aşı yöntemi genellikle yandan kertikli veya yan aşıdır.Aşı bağı olarak en uygun materyal lastik aşı bandıdır.Aşıların güneşten etkilenmemeleri için hafifçe gölgeleme yapılmalıdır.Yara yerleri 2-8 haftada yeteri kadar kapanır, bundan sonra sera içi sıcaklığı ve nemi düşürülür.Daha sonra kalemin iyi gelişebilmesi için, anacın tepesi aşı yerinin üzerinden kesilir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Ardıç Üretim Teknikleri

Adıçlarda en ideal üretim çelikle yapılandır.Çünkü Ardıç tohumları çogunlukla kısır özelliğe sahiptir.% 98 gibi yüksek bir orana sahiptir.

Comment

ardıçlarda yaralamaya gerek yoktur yazılmış yaralama yapıldığını biliyorum çelikler yan eğimli batırılıyor.ne kadar zamanda köklenme oluyorsera içinde yapılan köklendirmede neden naylonla üstü örtülüyor yanii kısaca güzel bir açıklama yapılmadan yazılmış önemli bilgiler yok bu sitede yokmu bu işi bilen açıklama yapaçak biriii.

Comment

üzerinin naylonla örtülmesi o ortamı nemli ve sıcak tutar yoksa sen naylonla örtmessen toprak nemini kaybeder ve çeliklerde köksüz olduğu için kurur öle bu basit bişi sormana gerek yok mantık yürüte bilirdin birde bu sitedeki çoğu konu kopyala yapıştır yöntemi ile bilgiler paylaşılıyor yani herkezin işi gücü var herkez her sorulan soruya uzun uzun cevap yazamaz burdaki herkez gönüllü olarak bilgi paylaşımı yapıyor yani parasal bir kazançları yok sen gibi bende ilk girdiğimde senin gibi düşünüyordum mesela aşılama konuları hep başka yerlerden alınmışş kopyala yapıştır yapılmış kendimce diyordum ki neden bu adamlar ellerine bir kamera vaya fotoğraf makinası almıyolarda bize görsel olarak aşılamayı göstermiyolar diye merak ediyordum oysam burdaki herkez kendiliğinden siteye girip sorulara yardımcı oluyolar sen ben gibi

Comment

Degerli arkadaslar bahsettiginiz islemin masrafindan haberiniz varmi? Kim istemezki filimli açiklamalar yapmak ama su an imkanlari mevcut degil .Ancak bu gelecekte olmayacak anlaminada gelmez.

Comment

Ne yapalım, bizim bildiklerimiz bu kadar. Daha güzel, görsel içerikli olarak anlatacak olanlara ancak minnet duyarız.
            Ama azcık aşıyı ve çelikle üretimi bilen birisi, anlatılanı kolayca tatbik edebilir.

Comment

kızmayın kötü manada demedim siteye ilk girişte insan sitenin içeriğini bilmediği için sanıyoki bir soru soracaksın cevabını birisi kesin olarak yanıtlayacakmış gibi geliyo ama öle deyilmiş aslında aşıyı görsel olarak anlatmak zor bişi deyil mesela geçenlerde birtane abi vardı aşı yapıyordu ama onun yapışı farklıydı fotoğraf makinam olsa aşılayış şeklini siteye koyacaktım hem herkez görmüş olurdu mesela bilinenin aksine yarma sşı ağaçlara zaralıymış ve o bize başkasının yaptığı yarma aşıyı ve zaralarını gösterdi mesela ağaç aşağıyaya doğru daha fazla yarılmış kendiliğinden ağaca açılan yarık kurumaya başlamış aşı orayı kapatamamış ve kapatamazda mesela birtane aşının yarığını kapatmak için aşı macunu çalmışlar yapılan aşı bu aşı macunundan kaçmış yani dışa doğru kabuk yapmış yarığı kapaymamış ve macunun olduğu yerde büyümemiş sanki kabuğa yapılmış aşı gibi falan feşman ve bende yarma aşı yaptığıma pişman oldum burda sitede öğrendiklerimle yapmıtım onlarda tuttu ama birde o abi aşı yerlerini pilastik kablo bandı ile kapatıyor toprak yapmıyo çünkü toprağı sürekli sulamak ve nemli tutmak gerekiyo gibi eskiden oda yarma aşı yapıyomuş ama sonra başka aşı yapmaya başlamış gibi

gelelim foto ve video konusuna sanki bi dijital fotoğraf makinası milyarlar deyerindeymiş gibi bahsediyonuz sanki sizler kalem aşısını bilmiyonuz veya bilen birileri çevrenizde yokmuş gibi bahsediyonuz sanki birtane dijital fotoğraf makinası bulup mesela kalem aşısının yapılışını birkaç foto alıp açıklamasıyla anlatmak çokmu zor veya ardıçları çelikleri üretirkene mesela ürettiğin çelikleri n bir iki fotosunu alsan koysan bu konuyu merak edenler daha iyi anlasa çokmu zor veya bu iş bi cep telefonu kamerası ile yine olur bence

Comment

Simdi eskiya her bitki icin bir resim cekmeye kalksak biz çalisamayiz.Sonucta insanlarinda gecindirmek zorunda oldugu bir aileleri var yaw.Sen çek resimleri biz altini doldurak.

Comment

Evet haklısınız ama biz üretim tekniklerinde yüzde doksan başarı elde ettiğimizden herkesin anlattıklarımızı kolayca uygulamasını bekliyoruz.Aşı yapmak; görsel içerikli sunumlar olsa da zor ve tecrübe isteyen bir iş.
                  Göz aşısını veya yarma aşıyı ne kadar anlatsak da bu işi hiç bilmeyen birisi alt yapısı olmadan zaten çok zor yapar.
                  Mutlaka yapan birilerinden uygulamalı dersler alınmalı.

Comment

iyide burası bilgi veren bir site ve türkiyenin ençok bilgi veren ve en iyi sitesi ama bakınca çok eksikler var gibi sankim şey şüy kem küm flan feşman gibi yani bilgiyi daha net ve birkere vermeliki herkez dönüp dönüp soru sormalı mesela adam bodur ağaçları araştırıyosa bodur ağaçların anlatımı açık ve net olmalı gibi aşıcılıkta öle ama herkez konuyu okuyo altına dönüp dönüp soru soruyo gibi yani site bu konuda zayıf kalıyo gibi sankim şey şüy kem küm bak kızmak yok konuşuyoz eksikleri tartışıyoz

Comment

arkadaşım eşkiya bunda ne var deyip durma bür sürü yazı yazmışsın ama açıklayıcı bir çevap yazmamışsın bildiğin birşey varsa yaz muhalefet yapma.o kadar yazı yazacağına bana çeliklerin sera içinde naylan altında örtülen çelikle terlemeyi nemi korusun diye yaz çeliklerin ortam sıçaklığın kaç derece de olması gerektiğiniyaralama yapılması lazım mı köklendirme ölcüsünü çelikelerin kaç saniye köklendirmeye batırılmalı .ne kadar zamanda köklenirler bunun gibi bilgilerin varsa yaz bırak herkezin kopyala yapıştır yapmasını bu işi yapıyorsan bilgin vara yaz arkadaşım bizde bilgilerimizi paylaşalım değil mi

Comment

1-Sera içersinde istenilen ısı sağlanamamış ise üzeri naylon ile örtülebilinir.
                        2-Toprak sıcaklığı 8 c üzerine çıkmaya başladığı an çelikler kök salar. Yani sera içersinde de olsa eğer toprak sıcaklığı 8 c nin altına düşerse bitkide fonksiyonlar durur ve kök salımı olmaz.
                        3-Çeliklerin kök salması için en ideal ortam sıcaklığı 20-25 c dir.Ancak toprak sıcaklığının sağlanmasından sonra çelikler kendi bünyesinde bulunan besinleri kullanarak bir kısmını yaprak açmada bir kısmını da kök salımın da kullanmaya başlar.Eğer çelikleriniz sera içersinde olsalar bile direkt olarak yakıcı Güneş ışığına maruz kalırsa çeliklerde çıkan gözler ve yapraklar yanar ve çelikleriniz kurur.Bunun için gölgelik yerlerde olması veya sera üzeri gölgelendirilmesi gerekir.
                        4- Çeliklerin daha çabuk köklendirilmesini sağlamak için piyasada bulunulan köklendirmeyi hızlandırıcı kimyasallar var. Bunların kullanım şekilleri çok farklıdır. Etiket üzerlerinde yazılıdır. Ancak ben size bu konuda B5A yı tavsiye edebilirim. Çeliklerinizi toprağa veya perlit içersine gömdükten sonra B5A yı su ile karıştırıp toprağa verebilirsiniz.

Comment

Bahcesel, Türkiye'nin bu konuda bence en iyisi.Fakat şahısların verdiği bilgilerde eksiklikler olabilir. Ortak akıl, herkesin bildiğini paylaşmasıyla tahakkuk eder.O yüzden herkes eksikliği ortaya koymak yerini eksik noktalara, bildiği kadarıyla takviye yapsın.Zannımca bu daha faydalı olur .

Comment

alperenkurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            arkadaşım eşkiya bunda ne var deyip durma bür sürü yazı yazmışsın ama açıklayıcı bir çevap yazmamışsın bildiğin birşey varsa yaz muhalefet yapma.o kadar yazı yazacağına bana çeliklerin sera içinde naylan altında örtülen çelikle terlemeyi nemi korusun diye yaz çeliklerin ortam sıçaklığın kaç derece de olması gerektiğiniyaralama yapılması lazım mı köklendirme ölcüsünü çelikelerin kaç saniye köklendirmeye batırılmalı .ne kadar zamanda köklenirler bunun gibi bilgilerin varsa yaz bırak herkezin kopyala yapıştır yapmasını bu işi yapıyorsan bilgin vara yaz arkadaşım bizde bilgilerimizi paylaşalım değil mi
                            arkadaşım birincisi burda kimse senin babanın uşağı deyil soruyosan bende ziraat mühendisi deyilim senin bu öğrenmek istediğin konuyu ben kasım ayından beri araştırıyorum ve o kadar zor ve araştırılacak bişi deyil soruyosan birde hiç ardıç kökleştirmedim benim yaptığım iş gül ve asma gibi şeyleri kökleştirmek aslında bu işi bayadır yapıyorum ama bu sene ticaret için yapmaya kalktım biraz araştırınca basit hatalar yapmışım onları öğrendim şu an mesela güllerin hepsi sürgün verdi ve diktiğim çeliklerden birtane bile kuruyan yok ama ilerki aylarda belli olur asıl netice ama seni sevmedim sana başka bilgi vermeyeceğim uğraş dur kendi başına zaten biliyon sen bu işi yapmışsın zaten ama yinede sitenin hatırına yardımcı olayım öncelikle çelikleri köklendirme hormonuna batır toprağa yatır ama yan dursunlar ama tam dikte deyil tam yatıkta deil ortada sonra üzerlerine toprak at ama mümkünse üzerlerine humuslu toprak bul çayır toprağı o yumuşak olduğundan kolay kök salarlar sonra üzerlerini poşetle ört ama salam ört ki içi daha sıcak olsun ve mesela rüzgar almasınki içersi rutubetini korusun sonra bırak öle kalsınlar sen istemesen dahi kökleşirler elleri mahkum yaşamak zorundalar benim bildiklerim bunlar daha profesyonel bilgi aıyorsan kökleştirme hakkında çeliklerle alakalı sitede çok var öle konu ama aslında sana yardım edilmez aslında ama neyse büyüklük bizde kalsın

Comment

Köklendirme
                              Anaç bitkilerinin sürgünlerini anaçtan ayırmadan köklendirip ayırma metodudur.
                              Bir çok süs bitkisi dallandırma ile üretilir.

Comus (Kızılcık), Viburnum (Kartopu), Corylus (Fındık), Sringa (Leylak), Wisteria (Mor salkım), Ficus pumila (sarmaşık), Ficus elestica (kaucuk)

Toprağa yakın dallardan birisini, toprağın içine gömebilirsiniz. Bitki köklendikten sonra, ana gövde yönünden kesip, başka yere taşıyabilirsiniz.

Köklendirmek istediğiniz dalın üzerinde bir çentik açtıktan sonra, çevresine torf koyup bir bez ile sarınız. Çentiğin kapanmaması için araya bir dal parçası koymak iyi olabilir.

Ya da dalın çevresindeki kabuğu çepeçevre kaldırıp, aynı işlemi yapabilirsiniz

Comment

Working...
                              X