fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akasya Üretimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Akasya Üretimi

AKASYA
    Üretimi tohum ve çelikle olur.
    Tohumları sert bir kabuğa sahiptir.Doğada dibe düşen tohumların, çalıların yanmasından sonra çok kolay çimlendikleri görülmüştür.Bu nedenle tohumlar önce kaynar su ile muamele edilir, daha sonra soğutulur ve ekimden 24 saat önce ıslatılırsa çimlenme oranı artar.
    Çelikle üretimde ise çelikler Temmuz ayında o yılki sürgünlerden gövde çeliği olarak hazırlanır ve %0.8'lik toz IBA ile muamele edilerek şişlemede 2 kısım torf + 1 kısım kum karışımına dikilirler.Yaklaşık 4 hafta sonra %80 oranında köklenme meydana gelir.Ancak akasya üretiminde dikkat edilecek önemli nokta, bitkiler daima topraklı olarak yer değiştirilmelidir, aksi halde kolay zararlanırlar ve kurumalara neden olunur.Bunun için çelikler köklendikten sonra mutlaka saksılara dikilmeli ve topraklı olarak yer değiştirilmelidir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Akasya Üretimi

paylaşımınız için teşekkürler...

Comment

kaynarsu espirisi nereden çıktı
      sert kabuklu tohumlar ılık suda bekletılir.amaç içi boş olan tohumlar su üstüne çıkar onlar ayıklanır.Daha sonra sert zamin üzerinde ayakla veya benzeri aletlerle ezilir yanı kabukları çatlatılır sonrada bir süre bekletildikten sonra yastıklara ekimi yapılır.

Comment

Bu espri değil işin tekniği.
        İnfüzyon=tohumlara kaynarsu muamelesi

Comment

Çelikle üretimde ise çelikler Temmuz ayında o yılki sürgünlerden gövde çeliği olarak hazırlanır ve %0.8'lik toz IBA ile muamele edilerek şişlemede 2 kısım torf + 1 kısım kum karışımına dikilirler.Yaklaşık 4 hafta sonra %80 oranında köklenme meydana gelir.
          bişey merak ettim IBA ne demek açarmısınız biraz

Comment

evimin yan tarafı akasya agaçları dolu ama ben bıktım onlardan

Comment

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Çelikle üretimde ise çelikler Temmuz ayında o yılki sürgünlerden gövde çeliği olarak hazırlanır ve %0.8'lik toz IBA ile muamele edilerek şişlemede 2 kısım torf + 1 kısım kum karışımına dikilirler.Yaklaşık 4 hafta sonra %80 oranında köklenme meydana gelir.
              bişey merak ettim IBA ne demek açarmısınız biraz
              IBA: Indol Butırık Asit
              Yani kimyasal bir madde.
              Bazı türlerde çeliklerin,IBA, alkol ve su çözeltisiyle muamele görmesi etkili bir yöntemdir.

Comment

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                evimin yan tarafı akasya agaçları dolu ama ben bıktım onlardan
                Bunu söylemek istemiyorum ama aynı fikirdeyim.
                Bizim memlekette bahçemize birader akasyalar dikti.
                Akasyalar hemen büyüdü.Babam onları kesti.Ama onlar inadına bizim bahçeyi istila etti.Sonunda babam kardeşime aman oğlum bunlara dokunma, yoksa mantar gibi çoğalıyorlar dedi.
                Şimdi kocaman ağaç oldular.
                Ama şu da var ki,akasya kanaatkar bir bitki olduğundan çorak toprakların ağaçlandırılmasında aranan bir türdür.

Comment

IBA: Indol Butırık Asit
                  Yani kimyasal bir madde.
                  Bazı türlerde çeliklerin,IBA, alkol ve su çözeltisiyle muamele görmesi etkili bir yöntemdir. ben bunu nerden bulacagım akasyalar konusundada ititraf ediyorum her sene kesıyorum bi daha kı sene yıne çıkıyolar nasıl kurtulacam bunlardan yazınızın okurken bende guldum aynı durumdayım çünkü

Comment

Sizlerden ricam ağaçlarımıza, bitkilerimize zarar vermemenizdir.Artık ormanlarımıza, yeşile sahip çıkalım.Kesmeye devam edersek ağaçlarımızı ki bunu özellikle tarım arazisi açmak isteyen ziraatçi arkadaslarımıza söylemek istiyorum.Lütfen yapmayalım.Biraz daha hassas düşünmeli ve karar vermeliyiz.Küresel ısınmayla en büyük mücadele ağaçlarımız ve onların oluşturduğu ormanlarımızdır.
                    AYRICA BİR BAHÇESEL ÜYESİNİNDE AĞAÇ KESMESİNİ DEĞİL DİKMESİNİ BEKLERİM.
                    SAYGILARIMLA..

Comment

İyi de sn arkadaşım bizler yeşilin dostuyuz ama uygun yer ve zaman da herbisit kullanmak zorunda olduğumuz bir gerçek değil mi?
                      Saygılarımla.

Comment

bana ve evimin önündeki bitkilere zarar veren yabanı akasyayı ben keserim bahçemın topragı gözükmüyor yapraklardan heryer kuru yaprak doluyo

Comment

Akasyalar her iklim ve toprakta rahatlıkla gelişen bir ağaç olduğu için yerel idarece ideal olarak kabul görüyor.Bu nedenlede sayın tomurcuk054 bunları kabullenmek zorunda.Çünkü şehir ortamında ve iklimsel faktörler özellikle sulama yonunden kuraklığa dayanıklı olduğu için dikilmeye devam edecek.Bizim arkadaşlarımız tasarım yaparken birazda faraklı türlere yönelmesi gereksede akasyaları kuraklığa dayanıklı türleri içinde önplanda tutmaya devam edeceklerdir.Bu nedenle akasyaları özellikle binalardan uzak noktalara dikmelidir.Çünkü belirli bir süra sonra kök sistemlerinden derine gitme yerine yatayda ilerlemektedir.Farklı yerlerden dikkat edilmediğinden ikinci bir fidan büyümesi oluşmaktadır.Gözden kaçtığından veya dikkate alınmadığından büyümeler devam etmektedir.Sonrada gelişi güzel büyümelerle yoğun agaçlandırma yapılmış gibi olmaktadır.

Comment

çaresizlikle kabullendım ama onlara bir flim düşünüyorum bahçeme çok zararı var

Comment

Değerli arkadaşlarım Sahra ve kaan, hiç kimse kendi arazisinde, kendi alanında istemediği bir ağacı veya bitkiyi kabullenmek zorunda değildir. kanunlarla da bu engellenmemiştir(bazı özel alanlar ve özel ağaçlar hariç). Peyzaj planlaması ne için yapılır? Rehabilitasyon projeleri ne içindir? Ormanlarda aralama ne demektir? silvikültür ne demektir? Lütfen kayıtsız şartsız ağaç sevgisinden vazgeçelim. Ağaç uygun yerinde güzeldir. İstanbul trafiğini rahatlatmak için 3. köprü geliyor. Burada kesilecek ağaç sayısını kim bilebilir. sizce 3. köprümü, kesilmesi gereken ağaçlar mı önemlidir? benim evimin bahçesindeki istemediğim ağaçlarmı yoksa benim bahçemdeki huzurum mu önemlidir?
                              Ben kesinlikle istemediğim bir ağacı bahçemde barındırmam. Şimdi ağaç düşmanı mı ilan edileceğim? adı üstünde bahçem diyorum. Bahçede sizce ne olur ağaçtan başka? ama istediğim ağaç ve istediğim yerde olursa. Aksi takdirde bahçıvanlara, planlamacılara, mühendislere ne ihtiyaç var? bırakalım bahçeler kendi hallerin de mi kalsın?

Ağaç dikilmesini teşvik eder, ağaç kesilmesi eğer gerekiyorsa karışmayız. Şu ağacı nasıl kuruturum diyene de yardımcı olmayız çünkü ne düşünceyle sorulduğunu bilemeyiz, verdiğimiz cevap kötülüğe de vesile olabilir.

Comment

Working...
                              X