fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Erguvan ve Japon Ayvası Üretim Tekniği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Erguvan ve Japon Ayvası Üretim Tekniği

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu açarken neden resimleride koymuyorsunuz
    Mesela?
    Benim açtığım konuların yüzde yetmişi resimlidir diye hatırlıyorum.

Comment

japon ayvasını ben lık kez duyuyorum mesela

Comment

turkiyede japon ayvasi burada ask elmasi deniyor bir cok cesidi bulunmaktadir beyaz cicekli olanlarida mecuttur ancak kirmizisi genelde makbuldur dikenlidir meyvesi dekor amacli kullanilir ciceklenmeden sonra meyvesi agac uzerinde hos durur meyvesi kayisi buyuklune ulasir sarimtirak bir renge sahiptir meyve almak icin bir disi birde erkek sarttir(kucuk bir uyari tam bir bas belasidir kokten buyume yapar ve sonrada kontrol edilemez bir duruma gelir bahcenize ekerken butlaka koklerinin onunu kesin yoksa gelecek yillarde kok temizlemeye baslarsiniz

Comment

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          japon ayvasını ben lık kez duyuyorum mesela
          Chaenomeles Japonica yani Japon ayvası dikensi dallarında çiçek açıp bu gri günleri neşelendiren bir bitki. Şehirde parklarda, apartman bahçelerinde hava kirliliğine, kar yağışına, dona dayanabildiğ için çok kullanılmıştır.

Japon ayvası, gül ailesinden (Rosaceae). Anavatanı, Doğu Asya’da Çin, Kore ve Japonya. Oralarda fazla yüksek olmayan dağlarda, ormanlık alanlarda, 1-3 metre arasında değişen boylar’da görülürmüş.

Buralarda, aşırı kireçli topraklar hariç tüm alanlarda, özellikle killi topraklarda yetişir. Tam güneşliden yarı gölgeli kuytu alanlara, şartlar geliştirildikçe çiçek ve daha sonraki meyvelerinin gelişmesi fazlalaşabilir’miş.

Bitkinin genelde bilinen türü dışında, bodur, yayılıcı özellikteki Chaenomeles Speciosa isimli bir kardeşi de var. Küçük bahçelere uygun, deneyin.

Japon ayvası, bodur, bir metre kadar değişik çit isteyenlere ideal bir seçenek olabilir. 90 santim arayla dikeceğiniz bitkiyi yaz sonunda ya da çiçekleri geçtikten sonra budayın.

Üretimi ilkbahar ya da yazın ayırmayla, suda ya da havadan köklendirmeyle olabilir. Tohumlarıyla da Japon ayvası yetişebilir fakat gelişen fidan hiçbir zaman ana bitkiye benzemez (Manolya gibi.)

Doğada arılar sayesinde döllenen japon ayvası çiçekleri, pembe dışında, beyaz, turuncu gelişebiliyorlar. Çiçek açtıkları bu dönemlerde fidanlık dolaşarak istediğinizi bulabilirsiniz.

Comment

çok güsel çiçekleri var sıte sahıplerı maderatorlar tohum paylaşımı yokmu bu sitede

Comment

Working...
            X