fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mavi ladin üretimi nasıl yapılır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Mavi ladin üretimi nasıl yapılır

Mavi ladin tohum,çelik ve aşı yöntemleriyle üretilir.Tohumdan uretimde bitkilerin maviden yesile donmesini engelleyemezsiniz. Ladinlerde doğu ladinini çelikle üretebiliyoruz. Gerçekten mavi ladini çelikler üretmek çok zordur. Tohumdan yetiştirilmiş mavi ladinleri maviliğini hiç kaybetmeyen ağaçlardan alınan kalemlerle aşılamak süretiyle mümkündür.

Tohumdan yapılan üretimde;Tohumları bir kasaya (meyve,sebze kasaları olabilir) ekin. Ilık bir yerde (mümkünse serada) bulunsun. nisan sonu mayıs ayında çimlenmesi gerekir. Burada çimlenen fidanları köklerine zarar vermeden küçük torba veya tenekelere alın. Önümüzdeki yıl bahar aylarına kadar burada kalsın. 1 yaşına gelince dikmek istediğiniz yere alabilirsiniz.

Yalnız tohumdan elde edilen Mavi Ladinler yaklaşık 10 yaşına gelince mavi renk yavaş yavaş yeşile dönmeye başlar.
    Bu problem de aşı ile ortadan kaldırılabilir.

Cevap: Mavi ladin üretimi nasıl yapılır

çimlenmede tohumlar karanlıkta kalmalı belırlı bır süre

Comment

sakaryada oturuyorum ilerıye dönuk 500 adet mavi ladin alıp buyutmeyı düşünüyorum çıplak köklu almam dogru olurmu ? mavi ladinler soguga karşı tepkı verırlermı?

Comment

Tohumların Genel Cımlendırılmesı ıcın En Uygun Olanı Balık Konan Kopuklerdır Kapaklı Olan Bu Kopukler Kapakları ıle Alınır Derın Kopugun Alt Kısımları Cok ınce Olmak Kaydıylan Delınır ınce Bır Elek Yardımıylan Toprak Elenır Elenen Toprak Kalın Bır Sekılde Dosenır Tohumlar Topraga Serpılır Ve Yıne ınce Elenmıs Toprak ıle ınce Bır Sekılde Kapanır Hafıf Sulanarak Kapak Kapatılır Amac Kopuk ıcerısındekı Hava Sıcaklıgını Esıt Tutmaktır Haftada Bır Tohumlar Kapak Acılarak Kontrol Edılır Tohumlar Cıkmaya Basladıgı Anda Artık Kapak Kapanmaz Yaprakların ısık La Bulusma Vaktı Gelmıstır Bır Reaksıyon Sonucu Yapraklar Kendı Ana Rengıne Donusur Artık ıkıncı Asamaya Gecılmesı Sarttır Kopukten Daha Genıs Bır Kap Alınır Kopuk Bu Kabın ıcıne Konarak Kopugun Yarısına Gelecek Sekılde Su Doldurulur Boylece Yukarıdan Sulamadan Kaynaklanacak Kayıplar Onlenmıs Olur Fıdelerınızın Uygun Durama Geldıgını Dusunuyorsanız Bır Ozel Kalem ıle Kopukten Saksıya Gecısı Yapabılırsınız

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Tohumların Genel Cımlendırılmesı ıcın En Uygun Olanı Balık Konan Kopuklerdır Kapaklı Olan Bu Kopukler Kapakları ıle Alınır Derın Kopugun Alt Kısımları Cok ınce Olmak Kaydıylan Delınır ınce Bır Elek Yardımıylan Toprak Elenır Elenen Toprak Kalın Bır Sekılde Dosenır Tohumlar Topraga Serpılır Ve Yıne ınce Elenmıs Toprak ıle ınce Bır Sekılde Kapanır Hafıf Sulanarak Kapak Kapatılır Amac Kopuk ıcerısındekı Hava Sıcaklıgını Esıt Tutmaktır Haftada Bır Tohumlar Kapak Acılarak Kontrol Edılır Tohumlar Cıkmaya Basladıgı Anda Artık Kapak Kapanmaz Yaprakların ısık La Bulusma Vaktı Gelmıstır Bır Reaksıyon Sonucu Yapraklar Kendı Ana Rengıne Donusur Artık ıkıncı Asamaya Gecılmesı Sarttır Kopukten Daha Genıs Bır Kap Alınır Kopuk Bu Kabın ıcıne Konarak Kopugun Yarısına Gelecek Sekılde Su Doldurulur Boylece Yukarıdan Sulamadan Kaynaklanacak Kayıplar Onlenmıs Olur Fıdelerınızın Uygun Durama Geldıgını Dusunuyorsanız Bır Ozel Kalem ıle Kopukten Saksıya Gecısı Yapabılırsınız
          Çok güzel bilgiler...
          paylaşımınız için teşekkürler sn Şimşek.

Comment

bugunde 200 tane ektim bakalım mavi ladin ibrahim beyin anlattıgı gibi sonucu paylaşırım

Comment

İbrahım beyın dedıgı gıbı yaptım.MAVİ LADİNLER 16 gunde çıktılar.

Comment

Tohumların saklanması hangı koşullarda olmalı buzdolabına koysak olurmu?

Comment

Merhabalar

Ben İzmir Bornova da 6. son katta oturuyorum. Üzerimde yaklaşık 50 metrelik bir terasım var. Teras sabah ve akşam güneşini bolca gören doğuya bakan konumdadır. Sorum şu:

2 adet boyları 1m ve 1.3 m lik mavi ladin ağacı saksıları ile aldım. Bakımı konusunda yardımlarınıza ihtiyacım vardır.( Sulama sıklığı, budama, ilaçlama vs...) Ayrıca satıcı saksı boyumu büyütmek gerektiğini söyledi. saksı değiştirirken ne gibi hususlara dikkat edilmelidir. Bu konularda bilgi verirseniz çok memnun olacağım. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Volkan Erikçi
                  [email protected]

Comment

previkür yada rizolex ilaçları hakkında bana bilgi verebılecek bırı varmı?
                    yada nerden temın edebilirim?

Comment

1000 adetın uzerınde tohum ektım çıktı çogu ama ılaçlama konusunda yardım ıstıyorum sıtedekı yonetıcılere duyrulur

Comment

ılacı buldum previkür adında uygulaması sorun oldu

Comment

previkur nedir ?acil bilgi ne ise yarar bu sivi madde lutfensiniz yani

Comment

söylediğiniz ilaçlar ne için acaba?

Comment

kök mantarı için fideler çıktıktan sonra 2 cm kadar olunca yan yatıyor

Comment

Working...
                              X