fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mavi ladin üretimi nasıl yapılır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Mavi ladin üretimi nasıl yapılır

Merhaba Mavi Ladin ile ilgileniyorum büyük bir terasım var dört tarafı acık Tohumdan mı yoksa fidedenmi yetistireyim ve yetiştirme ile ilgili internette döküman var mı.
    teşekkür ederim şimdiden

Comment

Formun ilk sayfasından itibaren okursanız epey bilgi bulabilirsiniz.

Ayrıca inci fidanlığı web sayfasındada bilgiler var.

Karlı bir yatırım olduğu kesin

Comment

Murat TAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Merhaba Mavi Ladin ile ilgileniyorum büyük bir terasım var dört tarafı acık Tohumdan mı yoksa fidedenmi yetistireyim ve yetiştirme ile ilgili internette döküman var mı.
        teşekkür ederim şimdiden

merhaba aşılı mavi ladınlerde malıyet yukselır 15 tl toptan aldıgınızda

Comment

Nerelerdesin tomurcuk054, unuttun bizi.

Comment

unutmadım abone oldugum konulara yazılınca girip okuyorum kendi işimi yapıyorum bu aralar yogunum köy ekmeği satışına el attım

Comment

HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ. MAVİ LADİN TOHUMLARIMI ÖZENLE HAZIRLAYACAĞIM

Comment

lidergs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ. MAVİ LADİN TOHUMLARIMI ÖZENLE HAZIRLAYACAĞIM
                MAVİ LADİN TOHUMLARIMI 24 SAAT SUDA BEKLETEREK (SİZLERİN TAVSİYESİYLE) HAZIRLIYORUM. AYNI ZAMANDA TOHUMLARLA BERABER GELEN MİNİK SAKSI VE TOPRAKLARIDA HAZIRLADIM . BANA TAVSİYE VE ÖNERİLERİNİZ VARSA BEKLİYORUM. BİLDİĞİM KADARI İLE TOHUMLAR 2 MM KADAR TOPRAK ALTINDA KALACAK ŞEKİLDE EKİLİYOR. VE RUTUBETİNE ÇOK DİKKAT EDİLİYOR GÜNEŞ GÖRMEYECEK Bİ YERDE MUHAFAZA EDİLİYOR YİNEDE ÖNERİ VE TAVSİYE RİCA EDİYORUM.....

Comment

lidergs merhaba tohumları suda bekletmene gerek yok

Comment

NEYSE YAPACAK BİŞEY YOK TOHUMLARI EKELİ 1 HAFTA OLDU. YALNIZ BİR HATA YAPTIM. HER SAKSIYA 2 TOHUM DİKTİM. EĞER HER SAKSIDA 2 FİDE OLUŞACAK OLURSA BİR TANESİNİ DİKKATLİCE TOPRAĞI İLE BERABER ALIP BAŞKA BİR YERE NAKLEDECEĞİM.
                    BİRDE SAKSILARIM ARA ARA GÜNEŞ DE KALIYOLAR YANİ GÜNLÜK 3-4 SAAT CİVARI GÜNEŞ GÖRÜYOR. TOPRAK ISLAK OLDUĞU İÇİN BİTAZ ISNIYOR. TOPRAĞINI KURUTMUYORUM AMA. ÖNERİLERİNİZ VARSA BEKLİYORUM.
                    BİRDE BAHÇEMDE 15 KADAR SAKSIDA 2 YAŞ 3 YAŞ 8 YAŞ GİBİ DEĞİŞİK YAŞLARDA ÇAM TÜRLERİM VAR. BUNLARIN TOPRAĞINA AZAR AZAR HAYVAN GÜBRESİ TAKVİYELESEM FAYDASI OLURMU.

Comment

10-15 gün önci dikimini yaptığım ladin ve değişik türdeki tohumlarımın uyanma hali. yeni yeni fidanlar uzuyor

Comment

eğer mavi ladinleri sonbaharda çıplak köklü dikerseniz isabetli olur.mavi ladin aşırı olmayan soğuklara dayanıklıdır.

Comment

slm arkadaşlar ben tohum aldım yaz ayında eksem yani şu an haziran bir problem olurmu yani çıkar mı? tohumlar ayrıca mantar ilacı da aldım tahumları ekmeden önce bu ilacın içinde beklet ve 15 gün sonra da sulama yaparken ilaçtan bi miktar al ve suyun içine kat ve fıs fısla sula dediler bu bilgi doğrumu acil cevap rica ediyorum

Comment

BEN TOHUMLARIMI 15 GÜN ÖNCE DİKTİM. PROBLEM YOK. TOHUMLAR PATLAMAYA BAŞLADI. YALNIZ DİKİMİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA KÜÇÜK SAKSILARDA YAPARSAN DAHA İYİ OLUR. fideland.com dan tohum dikimi için saksı ve özel toprak temin edebilirsin özel toprak dediğim ağaç kabuklarından üretilen madde bu benim kanaatimce kök mantarı oluşumunu engelliyor. tohumları 24 saat normal suda istersen bekletebilirsin ama ilaçlı suda bekletmek konusunda bilgim yok. suda bekletmenin amacı ise tohumun dış kabuğunun yumuşaması ve daha rahat köklenmesi. tohumların toprağını kesinlikle kuru bırakma. en önemlisi dışarıda duracaksa serçe kuşlarına dikkat et tohumun ilk çıkım zamanı çalınabiliniyor. tohumlar da 13. günden sonra çimlenme başlıyor. tohumları toprağın 2 mm kadar altına dikmelisin ve fazla sıkıştırma. ne tohumu aldın nereden ?

Comment

keokap diye bir tohum ve internet üzerinden mustafa yaman isimli bir ziraat mühendisinden gerçi adam bana biraz garip geldi ama artık hesabını sonraya bıraktım bu tohum çeşidinin daha sonra yeşile dönmez dedi umarım doğrudur birde ben siz saksıya dikin demişsiniz bu balık kabı önerdriler hangisi daha iyi olur anlamadım yardım lütfen hevesim kırılacak vallahi

Comment

slm, arkadaşlar ben izmirde bir bahçe düzenlemek istiyorum ancak hangi bitkileri yetiştirmem gerektiği hakkında pek bilgim yok.. lütfen hangi süs bitkilerinin (dış mekan) izmir de yetiştirilebileceği hakkında bilgisi olan var mı? lütfen yardım edin...

Comment

Working...
                                X