fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bonsai

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• bonsai

hangi ağaçlardan bonsai olur

Cevap: bonsai

meşeden olur diye biliyorum arkadaşım söyledi her agaç olurda yapacagımız bonsai değerlı bir ağaç olmalı deilmi arkadaşlar

Comment

Bonsaide kullanılan ağaçlar
      Akçaağaç (Acer),Ardıç (Juniper) ,Göknar (Abies),Akasya (Robinia),Zelkova ,Şimşir (Buxus),Cüce Nar (Pomegranate),Muşmula (Cotoneaster),Söğüt (Salix/Willow),Çamlar (Pines)

Comment

Acer Palmatum’lar(Akçaağaç) Japonya, Çin ve Kore’ye özgü, 5 uçlu yaprakları olan küçük ağaçlar ve çalı türleridir. Doğada bulunan yüzlerce değişik türü vardır. Palmatumlar diğer akçaağaç (acer) türlerinden 5 uçlu yaprakları ile ayrılırlar. Hemen hemen tüm bonsai tekniklerine uyumlu olmaları, güzel yaprakları ve etkileyici dal yapıları ile bonsai dünyasında oldukça popülerdirler.
        Bu türün içindeki ağaçlar yetişme alışkanlıkları, yapraklarının büyüklükleri/şekilleri ve yaz/sonbahar aylarındaki renkleri ile kendi aralarında da geniş bir çeşitliliğe sahiptirler. Kırmızı yapraklı türler güzel görünmelerine rağmen yapraklarındaki klorofil eksikliğinden dolayı daha zayıfken, yeşil yapraklı türler genelde daha sağlam olurlar. Çiçekler ve anahtar şeklindeki meyveleri oldukça ufak olduğundan kolayca gözden kaçabilirler. Akçaağaçları (acer palmatum) yetiştirirken karşılaşılabilecek ana sorun oldukça ince olan yapraklarını güneş ve rüzgar yanıklarından koruyabilmektir.
        Akçaağaçların bazı türleri yetişme alanından kaynaklanan farklılıklar gösterebilirler. Çalılık türünde olanlar (örneğin Kiyohime türü) temel olarak daha baskındırlar ve budamada dikkat edilmezse birçok seyrek zirve oluşabilir.
        Çok sıcak iklimler için uygun olduğu şüphelidir. Aşırı sıcaklarda yaprakları sağlıklı tutabilmek –ve hatta ağaçta tutabilmek- için durmadan uğraş vermek gerekebilir. Akçaağaçlar ayrıca bir uyuklama dönemine (dormant period) ihtiyaç duyarlar (10 ºC’nin altındaki kış günlerinde en az 44 gün boyunca). Birkaç sezon boyunca uyuklama dönemi geçirmeden hayatta kalabilir ancak gittikçe kuvvetlerini kaybederler ve eninde sonunda ölümle karşı karşıya kalırlar

Comment

Acer palmatum yada tohumunu ekmek çok istiyorum. kırmızı oluşu çok hoş tohumdan kırmızı olmuyormuş sanırım aşılamak lazımmış.

Comment

küçük bir meşeden bonsai yaptım tohumu kökünde duruyordu koparmadım sizce koparmam gerekıyormuydu

Comment

Bence saksıdan uzaklaştırın çünkü Bonsai saksısında 1 adet bitki olur. Eğer birçok bitki isterseniz yeni bir bonsai tarzı geliştirmelisiniz. Örneğin sık ağaçlı bir orman havası oluşturabilirsiniz. Bu sizin zevkinize kalmış. Ancak eğer işe başlanmış ve tek ağaç büyütülmüşse, başka tüm bitkileri uzaklaştırmalısınız.

Comment

Ben Dogu Cınarından Bır Bonsaı Yapıorum Ve Boyunu Suan 22cm De Tutuorum..
                Yaprak Kucultme Işlemine Tabii Tuttum.ve Basarılı Oldum..
                Gercekten Zevklı Bır Ugrasss

Comment

evet güzel bir uğraş olsa gerek...

Comment

35chico89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Ben Dogu Cınarından Bır Bonsaı Yapıorum Ve Boyunu Suan 22cm De Tutuorum..
                    Yaprak Kucultme Işlemine Tabii Tuttum.ve Basarılı Oldum..
                    Gercekten Zevklı Bır Ugrasss
                    bazı yaptığınız çalışmaların resimlerini arkadaşlarla paylaşırsanız sanırım bu işe meraklı olanlarda görsel açıdan faydalanabilirler.

Comment

makınem olsa bende ektım bonsaı ıçın bı dunya agaç buldum 15 yakın bonsai çalışmam var arkadaşlar

Comment

sayın tomurcuk054 yardımcı olabilecek yerdeyseniz sorun olmaz

Comment

nasıl yani? anlayamadım ne demek istediginizi

Comment

fotoğrafmakinesi konusunda yardımcı olmaya çalışırız

Comment

nasıl peki?

Comment

Working...
                              X