fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çınar ve Ateş Dikeni Üretimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Çınar ve Ateş Dikeni Üretimi

ÇINAR
    Üretilmeleri genellikle tohumla olur.Zira çeliklerde köklenme zordur.
    Tohumlar kış boyunca toplanmayıp ağaç üzerinde bırakılırlar.Kış sonu ilkbahar başında toplanarak hemen ekilirler.Ekilen tohumlarda çimlenme çabuk olur.
    ATEŞ DİKENİ
    Üretimi genellikle çelikle yapılır.
    Çelikler Eylül ayında 30 cm uzunluğunda dipçikli çelik olarak hazırlanır.Her nekadar Mayıs-Eylül ayları arasında alınan çeliklerde köklendirilebilirlerse de erken alınan çelikler, diğer bir çok bitkide görünenin aksine daha sonra hazırlanan çelikler kadar iyi gelişemezler.Bunun yanında, geç yapılan çeliklerden, 1 yıl sonra üzerinde meyve olan fidanlar elde edilir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Çınar ve Ateş Dikeni Üretimi

ateş dikeni çalı formundaki bitkiler arasında en çok sevdiğimdir budamasını yapmıştım çok zor olmuştu ama görünüşü bir harika

Comment

çinar dediginiz acer ailesindense eger favorim acer capodicum olur yapraklari ince narin capadokyaya ozgu parlayan bir yaprak ozgunlugu vardir

Comment

ancak ates dikeni nedir bilmiyorum

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          çinar dediginiz acer ailesindense eger favorim acer capodicum olur yapraklari ince narin capadokyaya ozgu parlayan bir yaprak ozgunlugu vardir
          sn Şimşek maalesef Çınar, çınargiller (Platanaceae) familyasından Platanus cinsini oluşturan uzun boylu kalın çaplı ağaç türlerinin adıdır.Acer akçaağaaçlardır.
          ama Acer capadoccinum hakkında dediklerinize katılıyorum.

saygılar...

Comment

ancak ates dikeni nedir bilmiyorum
            Ateş dikeni (Lat. Pyracantha), Gülgiller familyasına ait, yaz kış yeşil kalan çalılardandır.

3 metreye kadar boylanabilir. İnce uzun ve oval yaprakları vardır. Salkım şeklinde sarımtrak ve beyaz çiçekler açar. Dikenli bir çalıdır. Koyu kırmızı, kırmızı turuncu ve sarı renkli, üzüm salkımı şeklinde meyveleri olur. Ilıman yerleri sever. Bol ışığa, az suya ihtiyaç duyar. Üzerinde geliştiği toprakta çok besin öğesi aramaz. Bahçelere tek başına ya da gruplar halinde dikilebilir. Ayrıca çit oluşturmak için de kullanılır.

İnşaallah yardımcı olabilmişimdir.

Comment

latince isimi yetti tesekkurler ancak mumkunse çinar yapragi resmi koyabilirmisin dalli olursa daha isime yarar latincesini bilmiyorum sanirim benim icin yeni bir cins

Comment

Platanus Orıantales(OSMANLI ÇINARI)
                latince isimi yetti tesekkurler ancak mumkunse çinar yapragi resmi koyabilirmisin dalli olursa daha isime yarar latincesini bilmiyorum sanirim benim icin yeni bir cins

Comment

tesekkurler bende buldum acaba latincede yanlismi anladim diye platane yol guzargahi olarak dikilir amac yazin gunesin araba soforunu engellememesi icin kullanilir yollarin asiri derecede isinmamasi icin golge amaci ilede kullanilir tesekkurler

Comment

yapraklari acere benzesede meyveleri bir degildir govdede degisir ancak bunu aciklamada yeterli bir bilgiye sahip degilim bilmek ogretmenlik yapmak degildir tesekkurler yardimin icin

Comment

yapraklari acere benzesede meyveleri bir degildir govdede degisir ancak bunu aciklamada yeterli bir bilgiye sahip degilim bilmek ogretmenlik yapmak degildir tesekkurler yardimin icin
                      Akcaağacın bir türü olan Acer platanoıdes(çınar yapraklı akcaağaç)çınara benzediği için bazı kişiler tarafından karıştırılabilmektedir.

Benziyor değil mi?
                      Fakat dikkat edilirse meyveler çok farklı.

Comment

ateş dikenini gördüm biliyorum hiç hoşuma gitmeyen bi tür

Comment

Working...
                        X