fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

top akasya

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• top akasya

şanlıurfada top akasya üretmek istiyorum.ilgilerinize tşekr ederim

Cevap: top akasya

fidan yetiştiriciliğinde bol ve nitelikli su gerekir. o bölgede o kadar bol su bulunabilirmi

Comment

Akasya kuraklıga çoğu türden daha dayanıklı.Yanlız yalancı akasya ya aşı yapmasını biliyormusunuz.Top akasya görünüm olarak güzel ve iyi paraya satılan bir çeşit dir.Üstelik müşterisi de bol.Bence iyi karar vermişsiniz.

Comment

abiler su problemim yok.20 dönüm ar azim var hem baraj dan dolayı sulama imkanı var hem de 16 m de mükemmel su çıkıyor.Aşılama hakkında bilgim yok.Sadece peyzaja meraklıyım ve top akasyanın tüm illerde kurumlar tarafından talep grdüğünü düşünüyorum.tşkr ederim

Comment

aşılı ağaçların üretmek, bu konuda bilginiz yoksa zordur aşı öncesi ve sonrası bir dönemde bunlara cocuk gibi bakmak gerek çevrede aşı yapabilecek kimse yoksa hiç yapamassınız, benim tavsiyem önce aşısız türlerle başlayın zaman içinde aşılı türlere geçersiniz deneme olarak azsayıda ekim yapıp kendinizi bir deneyin derim.

Comment

sayın tarkop deneme için ne yapablrim.veya küçük yaşta aşılı alıp byütmmem olur mu. bir sorum daha olucak.yaprakları sarı yeşil zakkum var bende.çoğaltmak istiyorum.çeliklerin daha cabuk köklenmesi için ne yapabilirim.teşekürler

Comment

Doğru çelik alırsanız hiçbir şeye gerek olmadan zakkumları köklendirebilirsiniz. Yada Piyasada satılan köklendirme hormonlarından temin edebilirsiniz.

Sn. Selahattin YILMAZ a da sorabilirsiniz. Selahattin bey UZMANSEL - BAHCESELFORUMSEL servisimizde sebzecilikten sorumlu danışmanımızdır. Hormonla ilgili sorularınızı da sorabilirsiniz.

Comment

Akasya üretmek için önce yabani akasyanın çöğürünü temin edip ekim yapmalısınız. Bu çöğürü orman fidanlıkları yetiştiriyor buralardan temin edebilirsiniz. Ben fidan üretimi yapan bir kooperatifin başkanıyım kendimde üreticiyim.bizim bölgede mart ayında dikimini yaptığımız 30-40 cm. boylarındaki çöğur bir yıl sonra nisan ayında 2,50 3,00 m. civarında olur ve nisan , mayıs aylarında 2,00 m. seviyesinden aşı yaparız aşı 15 gün içinde çalışmaya başlar aşı sürgünü uzadıkça 20-25 cm.den budama yapılır ve dallanması sağlanır aynı yıl sonunda satılabilecek duruma gelir .siz önce yabani olarak ekim yapın gelişimini izleyin bu arada aşı yapabilecek birini bulun.akasyanın aşısı aşı gözünün durgun zamanında yapılır biz gözler uyanmadan aşı kalemlerini keseriz ve sohuk ortamda muhafaza ederiz ( 2-4 derece) yabaniler uyanıp sürgün yapmaya başladığında nisan veya mayıs aylarında aşı olur.siz karar verirseniz üretim safhasında yardımcı olmaya çalışırım.
                çelikleme konusunda sayın saraç ın söylediklerine katılıyorum ben mühendis değilim bu konuda uzmanına danışın.

Comment

evımın kenarında yabani akasyalar dolu bunları degerlendırsem olurmu aşı yapıpta

Comment

Sayın tarkop vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Değerli tecrübelerinizi sitemizde üyelerimizle paylaşmanızı bekleriz. Saygılarımla...

Comment

sn. tomurcuk054; yabani akasyalırı değerlendirmek güzel fikir bence bu konuda nekadar bilginiz var bilmiyorum ama hem tecrübe etmiş olursunuz başarılı olursanız ileride üretimde yapabilirsiniz. sizin akasyalarınızın durumunu bilmiyorum ama aşılama için fidelerin belli bir ölçülerde olması gerekir, 2,00 m. civarındaki çap aşı yapılabilecek durumda olmalı fideleriniz buna uygun olursa olur aşı kalemi ve aşı yapabilen birini bulursanız sizin düşünceniz güzel. daha önce belirttiğim gibi akasya aşısı nisan aylarında yapılıyor farklı zamanlarda değişik aşı türleri yapanlar olabilir ama bizim için en uygun dönem bu usta bir aşıcı günde 500 ila 700 arasında aşı yapabiliyor bizim uygudığımız aşı tekniği ile. daha önce belirttimmi bilmiyorum ama ben DÜZCE liyim zamanı gelince size yardımcı olabirim bildiğim kadarı ile .

Comment

Top akasyanın anacı yalacı akasya, peki aşı kaleminin çeşidi nedir?

Comment

top akasyanın aşı kalemi yetişmiş top akasya ağaçlarından alınır. mart aylarında budama yapılan top akasyalar o yıl içinde taze sürgünler verir aşı kalemleri bunlardan alınır.

Comment

ben bir yıl önce karaman da akasya üretimine başladım. şu anda aşıya gelen 8-10 bin akasya fidanım var.kalem ve aşıcı sorununu çözdüm sayılır.
                            1-
                            ben önümüzdeki ay bu fidanları aşılatmayı düşünüyorum.hata mı yapıyorum sizce? sayın tarkop sizin gibi nisan ayında aşılamam mı gerekiyor.
                            aşılar uyanmadan bitkinin uykuya dalması ve aşı gözlerinin ilkbaharda uyanması gerekiyor.acaba gözler uyanır ve soğuktan zarar görür mü?

2- şimdi aşı yaptırırsam saksıya alma işlemini ne zaman yapmalıyım?

sayın saraç, tarkop ve ilgilenen herkese teşekkürler.

Comment

sn. karabekir benim bildiğim ve uyguladığımız sistem akasya aşısı bizim bölgemizde nisan aylarında yapılıyor ve aşının tutma oranı yüksek oluyor. hem şu anda akasyadan aşı kalemi alamazsınız aşı gözleri yeşil olur aşı yaptığınız yerde hemen yanar çünkü bizim buralardaki akasyalarda henüz olgunlaşmış aşı kalemi yok eylül ayı başlarında belki aşı olabilecek olgunluğu ulaşır . Bursa kestel bölgesinde akasya yetiştiren ve birçok bölgeye gidip aşı yapan kimseler var benim anlattığım bilgiler sizi tatmin etmiyorsa oralardan tanıdığınız yada herhangi bir fidan işi ile uğraşan birilerini de sorabilirsiniz. siz aşıcı ve kalem sorununu hallettim diyorsunuz isterseniz sizin bildiğiniz yöntemi deneyin derim ama yinede araştırın.

Comment

Working...
                              X