fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kiraz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• kiraz

Slm arkadaşlar akasya ağacına kiraz aşı yapsak olurmu olduğunu duydumda tecrübeli arkadaşların tecrübesine ihtiyacım var sayğılar
  • Fidanligi.com

Cevap: kiraz

Denemekten bir zarar gelir mi? Zaman ve emek boşa gidebilir ama eliniz alışır.

Aşı ancak kendi ailesinden olan bitkiler arasında olur. Daha teknik söylemek gerekirse; aşı yapılacak bitkiler genellikle cinsleri aynı olan bitkilerden seçilir. Örneğin Kayısı idris kiraz vişne kendi aralarında, elma armut ayva kendi aralarında bir ailedir. Aynı cinstendirler. Bununla birlikte aynı cinsten olmayıp ta farklı cinslerden tutan aşılar da vardır.

Aşı konusunda birçok araştırmalar yapılmakta ve farklı ortamlarda en başarılı aşı şekli şeçilmekte ve en uygun hangi bitkinin anaç veya kalem olacağı araştırmalarla bulunarak tavsiye edilmektedir.

Daha geniş bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz.

Bu kısa açıklamadan sonra şöyle bağlayalım.

-OLMAZ!

Comment

teşekkür ederim yardımlarınız için ; dediğiniz gibi elim alışması için yapayım ozaman sayğılarımla

Comment

Sn Saraç'a teşekkürler ağaca yazık,eliniz alışması için bile olsa;neticede canlı bir varlık.Sizin nasıl eliniz kesilince acıyor ve kan akıyorsa,Ağaçtanda öz su akıyor.Hatda biraz daha ileri gideyim,Ben şahit oldum bir akrabam çiçek yetirirdi ve çiçeklerle konuşurdu,inanırmısınız onları okşardı ve bu işten sonra çiçek yapraklarının dikleştiğini farketdim.Benim size önerim Mahlep veya başka bir tabirle İdris ağacına kiraz aşılayınız.Hem uyum sağlama sorunu ortadan kalkar,hemde mahlep susuzluğa ve her tür toprağa dayanıklı bir ağaçdır.Size başarılar dilerim.Esen kalınız.

Comment

Working...
        X