arkadaşlar fıstık bademi diye bir tür varmı? geçenlerde fidan almaya gittim fıstık bademi dediler kabuğu elile rahat kırılıyormuş.bu konu hakkında bilgisi olan varmı
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
fıstık bademi
Collapse
X
-
Cevap: fıstık bademi
Fıstık Bademi diye bir tür duymadım.. Ama sizin tarife göre anlatılan badem türü nunparail cinsi denilen kökeni güney amerika olan bir badem türü bildiğim kadarıyla.. bu konu ile ilgili uğraşan arkadaşlar var site içerisinde onlar sizin bu sorunuza daha ayrıntılı bilgi verirler sanırım..
Fıstık Bademi diye bir badem türü olduğunu sanmıyorum bu bencesi tabi..
Bu arada Kurban Bayramızı tebrik ederim..
-
Nonpareil Badem Fidanı (çeşid elle kırılan)
bahsettiğim kabuğu elle kırılan nonparail badem cinsi resmi ile ilgili bir link incelemenizi tavsiye ederim..
sağlıcakla..
Comment
-
Malesef.. ticari düşünceler insanımızı yanılgıya düşürmekte,para ve emek zayi olmakta,her şeyden önemlisi zaman kaybıdır.Bahse konu badem geç bahar donlarının olduğu bölgeler ile,Karasal iklime uygun değildir.Üstelik tozlayıcı şart.Diğer yandan,kabuğunun ince olması nedeniyle iç kurdu ve kuşlar tarafından tercih edilmektedir.Bu nedenle Zirai mücadele ve kuşlarla mücadele şart.Üreticilerin bunları düşünerek,çeşit seçmeleri önerilir.Başarılar dileğimle...
Comment

Comment