fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni fidanlarla zeytinde verim 3 kat artacak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Yeni fidanlarla zeytinde verim 3 kat artacak

yukarda bahsi geçen bodur zeytin ağacını nereden tedarik edebiliriz yardımıcı olurmusunuz ..teşekkür ederim

Comment

idris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      yukarda bahsi geçen bodur zeytin ağacını nereden tedarik edebiliriz yardımıcı olurmusunuz ..teşekkür ederim
      Sn. idris bey,
      Beta, sulama & Fidancılık ' tan tedarik edebilirsiniz.

Comment

Halil Bey merhabalar. Ben de Aydın'da yeni zeytin dikmeyi planlıyorum. Arbequina türünü denediniz mi, dedikleri gibi olumlu mu, yoksa sorunlar var mı?

Comment

Efeler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Halil Bey merhabalar. Ben de Aydın'da yeni zeytin dikmeyi planlıyorum. Arbequina türünü denediniz mi, dedikleri gibi olumlu mu, yoksa sorunlar var mı?
          Sn. Efeler,

bodur zeytinler haziran ayı elime geldi. Küçüktüler. Küçücük viyollerdeydiler. Birer ikişer karış gibi...

Orman toprağı + cocopeat + klinoptilolit + bir çay kaşığı Sim Derma granür + torf karışımından harç yaptım. Bir karışlık siyan naylon kaplara koydum. EMA ve hümik asit ile ara sıra suluyorum.

Yani hala dikmedim ve balkonda duruyorlar. Boyları şimdi 1m ye geçti. Ve üzerilerinde birer ikşer zeytin de verdi.

Yerli zeytinler gibi enine değil, dikine büyüyen bir çeşit.

80 * 80 çukurları hazırlamıştım. Altı ay önce...Çukurlara keçi gübresi + Leonardit + Klioptilolit + Em bukaşi kompost doldurdum ve üstlerini örttüm.

Ocak şubat gibi dikeceğim.

Eğer bodur zeytin bulabilirseniz, dikmenizi tavsiye ederim. Ben daha dikmeden memnunum.

Saygılar

Comment

Sn. Önen, cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu durumda şu an için yapabileceğim bir şey yok demek ki. Toprağı işlemek için Haziran'ı beklemek zorundayım. Bu fideleri bir karışlık iken almak yerine 1-2 yaşında fide alıp, diksem bir olumsuzluk olur mu acaba?

Comment

Size cevap olurmu bilmem ama Halil bey bana da getirtiği fidanlardan 2 adet hediye etti bende onları kendi kaplarında değil daha büyük saksılara dikmiştim halil beyin fidanları sıkışık durduklarında her halde dikine gitmiş.

Benim fidanlar ancak 50-60 cm boy attı ama yan dallanma yaptı onları 14 kasım da daha önceden açtığım çukurlara hiç gübre vermeden diktim eğer tutma ve sürme belirtisi görürsem topraktan ve yapraktan gübrelemeyi düşünüyorum. Bunu da bir deneme olarak düşünüyorum.

yalnız konu nun başlığına takıldım benim bildiğim bodur zeytinlerde ürün miktarı 3-4 yıldan itibaren ağaç başına 20 kg ama sık dikilebilindiği için toplam alanda daha çok fidan dikilerek ürün artacak sanıyorum. birde bu ağacın yağ verimide %20 olduğunu biliyorum.

Yanlış anlamayın mersindeki ithalatcı firmanın bilgileri bunlar.

Comment

Arbequina Zeytin fidanını nerden temin edebiliriz?

Comment

Daha kalem kadar gövde kalınlığı ve bir yaşında..

Argeguena İ_18

Comment

Ve dikileli 6 ay gibi oldu.

( resim yüklemek için canım çıktı)

Comment

merhaba Halil Bey,

konu ile ilgili güncel durumu paylaşabilir misiniz
                      literatürde verilen rakamlar ile sizin tecrübeleriniz örtüşüyor mu ?
                      yani, araç başına verim, yağ oranı, yağ asidi, yağ lezzeti vs

selamlar

Comment

Arbequina hk

Merhaba Halil Bey,

Ağaçlarınızın durumu nedir. Anlatılanlar gibi verim oldu mu. Bilgi verebilir misiniz.

Comment

noldu. sonuç ne.

Comment

arkadaşlar mrb. foruma yeni katıldım. bodur zeytin ile ilgili gelişmelerde son durum nedir. geçen yıllarda bodur zeytin diken arkadaşlar bilgi verebilirmi acaba..

Comment

Working...
                            X