fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Özel Ağaçlandırma Projesi ile ilgili Bilgi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Özel Ağaçlandırma Projesi ile ilgili Bilgi

Merhaba Arkadaşlar;
    Öncelikle bu siteyi hazırlayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
    Tekirdağ'da özel ağaçlandırma projesi kapsamında tarafıma 7,5 hektar arazi tahsis edildi. Konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.
    Özel ağaçlandırma kapsamında proje gerçekleştiren arkadaşlardan tecrübeleri noktasında yardımlarını rica ediyorum.
    İlgi ve desteğinize şimdiden teşekkür eder,hapinize sağlık ve huzur dolu günler dilerim.

Cevap: Özel Ağaçlandırma Projesi ile ilgili Bilgi

Konunun içeriğini tam anlayamadım. Ne maksatlı ağaçlandırma olacak. Bunu açarsanız iyi olur.

Comment

Tekrar Merhaba;
      Yapılacak toprak analizi sonucunda belli olacak. Ama düşüncemiz ceviz,bağdem vb yemiş ağaçları.

Comment

Büyük projeler için ceviz ve badem tavsiye ederim. Doğru bir karar olur. Ancak Bodur meyvecilik( elma, kiraz vb.) de düşünebilirsiniz.

Kararınızı verince, yada tahlil sonuçlarından sonra tekrar buraya bilgi verirseniz, uzmanlarımız size yardımcı olacaklardır.

Comment

Sevgili tar59 bu konuda tabiiki elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.
          75 da lık bu arazinizin iklimsel verilerini öncelikle talep etmek durumundayım.
          Şimdi arazi tam olarak nered www.wikimapia.org'dan bana koordinatları veya ayrıntılı adres bilgilerini verirseniz öncelikle iklimsel tesbitler ve değerlendirmelerini yaparım. Daha sonra ise toprak tahlili ve araziyi yerinde görmemiz uygun olduktan sonra her konuda size yardımcı olabilirim site olarakta olabiliriz.
          Arazinin durumuna göre ekilecek bitki tesbiti, toprak ıslahı, bitkilerin temini, rüzgar perdesi ağaçların planlanması ve tesbiti yapılır. Dikim yapılacak bitkiye görede Damla sulamsı real tıme projeli veya autocat projeli olarak planlanır. Bundan sonra bütün işklemler basamak basamak yürütülerek bahceniz 1 yıl garantili bir şekilde kuruyan fidanları değiştirmek koşuluyla size teslim edilir.

Dikim yapılan bitki veya bitkilere göre bir yıllık bakım programı size teslim edilerek helalleşilir.
          Aylık kontrolü yapılır ve 1 yıl sonra sizi memnun ederek ayrılınır.
          3-4 yıl sonrada ( Eğer çalışmaya devam etmessek) beraber meyvesinden tadarız saygılar sunarım bir garip kardelen

Ben bilirim dönemi bitmiştir herkese hayırlı olsun artık bahceselle bizler öğreniyoruz ve öğrendikçe öğreteceğiz dönemi başlamıştır.
          Herkese hayırlı uğurlu olsun saygılar sunarım.

Comment

merhaba arkadaşlar umarım özel ağaçlandırma ile ilgili yardımcı olursunuz ....

rizeden yazıyorum.... ağaçlandırma yapılacak yerın hazıne arazisi ise kullanılmayan arazılerın krokısı ve harıtasını hangı kurumdan bulabılırız ....

orman arazisi ise kullanılmayan arazileri hangi kurumdan öğrenebiliriz bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevınırım ...

Comment

HAzine arazisi ise maliye, Orman arazisi ise Orman bakanlığı ama ... Adamınız varsa parsel numarasını öğrenebilirseniz hepsi tapu dan çıkar

Comment

teşk ederim ...

Comment

selam aleyküm. sevgili mühendis kardeşim benimde sormak istediğim bir konu var cevaplarsan sevinirim ben kahramanmaraşta 49 yıllığına 74.4 dönüm orman arazisi kiraladım bir ay önce arazinin tahsisi yapıldı şuanda da toprak tahlili istendi ve toprak tahlili bitti benim sormak istediğim tahminimize göre aşa yukarı 60 bin tl dolaylarında bir harcama çıkacak bu iş için projemizde ceviz ekeceğimizi belirttik sana sormak istediğim konu şu bu meblada bize devlet nekadar yardımcı olabilir korkar oldum etraftan çeşitli şeyler duymaktan mesela 60 bin tl nin yarısı konusunda yardımcı olsa devlet gerisi konusunda napabiliriz durumumuzda yoksa bana bu konuda bilgi verirsen çok sevinirim hayırlı günler dilerim.saygı ve dua ile.

Comment

Sayın Çeçen arkadaşım bu konuda ben sana yardımcı olayım isterim. Devletten Özel Ağaçlandırma kapsamı altında kiraladığınız bu yer için sizden bir Özel Ağaçlandırma Projesi yaptırmanızı istemişlerdir. Bu yaptıracağını Özel Ağaçlandırma Projesinde Bir yatırım maliyeti hesaplanır. Bu tutarın tümünü size devlet 15 yıl sonra ödemeniz karşılığında kredilendirir fakat bu parayı size peşin olarak ödemez. Nasıl Öder diye Sorarsanız hemen bir örnekle açıklayayım: Yaptırdığınız projede maaliyetler kısım kısım hesaplanmıştır. ( Torak İşleme, Fidan Bedeli ,Fidan Dikim Bedeli , Dikneli Tel çit ihata ve bakım gibi) İşte Bu kısımları tamamlamadan size para ödemez. Yani Projenizde Topragı işlediğinizde toprak işleme parası fidan temin ettiğinizde fidan bedeli fidan diktiğinizde de fidan dikim bedeli alırsınız. Tüm tesisi tamamladıgınızda bu paraları almış olursunuz. Ancak sadece Fidan bedeli Kısmında sınırlı para ödemesi yapıyorlar ki oda Aşılı ceviz fidanı derseniz siz piyasada 10 - 15 tl ye alacağınız fidana devlet maksimum 7 tl gibi bir ödeme yapıyor. Sadece bu konuda sıkıntınız olabilir.

Comment

Çok teşekür ederim vermiş olduğun bilgilerden ötürü mühendis kardeşim eğer problem olmaz ise çok özür dilerim vaktini aldıysam birşey daha soracaktım .etraftan çeşitli şeyler duymaktayız bilmediğimiz içinde bilgi ihtiyacı doğuyor ister istemez mesela derlerki özel şirketler vardır tüm ağaçlandırmayı yapar telini çeker, direğini diker ,havuzunu yapar ,damlamasını çeker vs vs tesisi kurar ve sonra senden bu masrafların devletten karşılanması için bir belge imzalatır sonra devletten o parayı tahsil eder derler bu konuda bir bilgi alabilirmiyim sizden varmıdır böyle bişey varsa nerdedir nasıldır çok teşekür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü.saygı ve dua ile.

Comment

Evet böyle firmaların varlığından haberdarım. Toprak tahlilleri, yatırım maaliyeti hesaplama ve Özel Ağaçlandırma Uygulama Projesi yapıyorum. Sizin dediğiniz proje onaylanması kısmından sonra yapılacak işlerde konu oluyor. Sizin adınıza işleri yapıp faturalandırıp devletten parayı alıyorlar. Burada şöyle bir sonuç doğar dikkat etmeniz gereken şey Örnekle anlatayım diyelim ki Dikenli Tel Çit İhata yaptırıyoruz. Yatırım maaliyetlerinde 100 TL olan şeyi siz 80 TL ye yaptırdınız ve 80 TL olarak Faturalandırdınız. O zaman sonuç itibariyle 80 TL yi devletten Kredilendirilirsiniz ve masrafını alırsınız. Ancak araya şirket girdiğinde 80 TL lik masrafı 100 TL olarak faturalandırır ve 100 TL olarak sizi kredilendirir. Aradaki 20 TL yi kazanç tayin eder. Ancak onlarında iyi yanı siz otururken onlar sizin adınıza her şeyi yapmış olur. aradaki farkı siz kıyaslayın lütfen. Eğer lazım olursa K.maraş da özel ağaçlandırma işleri ve Serbest Orman Mühendisliği yapan arkadaşlarımız mevcuttur. Gerekirse özelden size yazabilirim. Saygılarımla

Comment

selamın aleyküm ben özel ağaşlandırma da milli emlaktan yer kiralayıp ağaşlandırma yapmak isityorum bana yardımcı olurmusunuz tahsisis falan nasıl oluyor şimdiden teşekkürler

Comment

öncelikle merhaba arkadaşlar
                            benim 5 hektar meilli arazide özel ağaçlandırma yapmak için ortak arıyorum e mail lerinizi bekliyorum
                            e mail adreslerim
                            1 [email protected]

Comment

Merhaba arkadaşlar,ben Antalya'da 7.6 dekar orman arazisi için özel ağaçlandırma talebinde bulundum fakat benim talepte bulunduğum araziye köy tüzel kişiliğide talepte bulundu ve öncelik hakkı olduğu için prosedür orman bölge müdürlüğü ile köy tüzel kişiliği tarafından yürütülüyor.Benim öğrenmek istediğim,aldığım duyumlara göre orada herhangi bir çalışma yapılmamış yani verilen sürede arazide istenilen işlemler yapılmaz ise arazinin akibeti ne olur?Beni bu konuda uzman arkadaşlarımız bilgilendirirse çok sevinirim.

Comment

Working...
                              X