fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Özel Ağaçlandırma Projesi ile ilgili Bilgi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Özel Ağaçlandırma Projesi ile ilgili Bilgi

Merhabalar;

Bende sitenizle yeni tanışanlardanım. Benim 2-3 dönüm arazim var. Mülkü kendime ait. Ağaçlandırma yapmak istiyorum ve çiftçi olmadığımdan tabiki fidan alımı, sulaması , ekimi, gübrelemesi gibi işlere pek vakit ve nakit ayıracak durumda değilim. Acaba devletten nasıl bir destek alabilirim.

Arazim izmit-kandırada hafif meyilli, verimli sayılabilecek topraklarda. Ceviz yada fındık ekimini düşünüyorum. 70 m3 civarında arazinin tepe kısmında su depom bulunmakta.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Comment

Halil karataş kardeşim orman müdürlüğünün prosüdürü gereği senin başvuru yaptığın yerle ilgili bölge belediyelik ise belediyeye muhtarlık ise muhtarlığa bir yazı gider şu şekilde köyünüz sınırları içerisinde falanca bölgede Halil karataş özel ağaçlandırma yapmak istiyor buna bir itirazınız varmı köy tüzel kişiliği itirada bulunur ise ormandan tekrar bir kağıt gider ozaman öncelik sizindir ve 90 gün içerisinde projenizi orman agm müdürlüğümüze sunmalısınız diye eğer bu süre zarfında köy tüzel kişiliği projeyi sunamaz ise otomotikman arazi sana geçen ve bu defa senden ister 90 gün içerisinde proje sende veremez isen iptal olur her iki taraf içinde alırsanda projeni sunarsın serbest piyasa orman mühendisi yardımıyla ve uzun ve sıkıntılı süreç başlar ama sabretmelisin ve pes etmemelisin Allah kolaylık versin.saygı ve dua ile.

Comment

Aleykümselam devlet orman arazilerini 49 yıllığına kiralamakta öncelikle bölgeyi kendin tepis edeceksin daha sonra serbest piyasa orman mühendisi bulacaksın oda ağaçlandırma yapmak istediğin bölgeye gidip kordinatlar alacak ve dosya açacak sana bundan sonraki süreci mühendis arkadaşlardan öğrenebilirsin çok uzun olduğu için yazamadım klavyem çok iyi değil.saygı ve dua ile.

Comment

sayın halilkarataş
          biraz kaba olacak ama tam mevsimi, bir bardak soğuk su içmelisiniz. köylü o araziyi size verdirtmez. kendisi kullanmaz ama yine de size hiçbir şey düşmez buradan. ya köylülerle anlaşacaksınız -ki imkansız gibi bir şey- ya da kendinize başka bir hazine arazisi bulacaksınız.
          kolay gelsin

Comment

Özel Ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili yapılan ve hayata geçen çalışmalar maalesef ki çok ta başarılı sonuçlara ulaşılmıyor. Bilimsellikten uzak, ve marjinal arazilerin üretime kazandırılması hiçte kolay olmuyor.
            Öncelik; Toprak analizi (PH, İŞBA), Sulama suyu varlığı ve kalitesinin tespiti, toprak derinliği, diri örtü yoğunluğu ve temizliği, arazi hazırlığı, kaliteli ve ismine doğru fidan teminyle bahçe tesisi, gibi bir yoğun ve koşturucu bir süreçten geçeceksiniz.
            Önerim; Örnek proje bahçelerini gezmenizdir.

saygılarımla

ismail

Comment

merhaba arkadaşlar, ben özel ağaçlandırma konusunda yatırım yapmak istiyorum... özel ağaçlandırma konusunda bilgisi olan ve konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim... özellikle proje hazırlama ve takibi konusunda teknik destek sağlayabilecek ilgili ve yetkili kişilerle görüşmek istiyorum.... konu ile ilgilenen varsa bana mail atsın... [email protected]
              saygılarımla, Fatih Çelik...

Comment

merhaba;

yaklaşık bir yıldır özel ağaçlandırma için araştırmalar yapıyorum. 1 yıldır araştırdığım konuların neredeyse tamamı bu sitede mevcut paylaşımcı öncelikle paylaşımcı arkadaşlara teşekkürler.

benim sorum şu;

sinop boyabatta yaklaşık 100 dönüm bir orman arazisinin özel ağaçlandırma için başvurusunu yapmak üzereyim.

öncelikle proje maliyeti ne olur.

kredilendirme ne şekilde oluyor.(proje bitiminde projeye istinaden mi? yoksa projenin ilk basamağının bitimindemi)

ve projeyi yapıp yürüecek bir firma önerirmisiniz.

iyi çalışma ve başarılar.

saygılarımla cvplarınız için şimdiden tşkler

Comment

Altan yıldız arkadaşımın cevabına teşekkürler.söyledikleri teorik olarak doğru.fakat bir konuda arkadaşların dikkatini çekmek istiyorum.özellikle son zamanlarda orman arazilerinin tahsisinden sonra birçok arkadaşımızın konuya dahil olduğunu gördüm.özellikle bizleri her konuda aydınlatmaya çalışan bahçesel gibi ciddi bir sitenin ekranlarında yazan arkadaşlara tavsiyem şu olsun.veya kısa bir zaman önce kars kağızmanda davet üzere karşılaştığım olayı anlatim.dikim alanı 512000 m2 (51 hektar).bahçe tesisi aracılar tarafından yapılmış, proje aşamasına ise hiç girmim.sonuç yaklaşık 7000 fidan kurumuş birdünya zarar.yine bugün arazi çalışmalarında yanıma gelen vatandaşların ortak şikayetleri ise konuyla hiç alakası olmayan firmaların vatandaşa ciddi zararlar verdiği. proje maliyetleri toplam yatırımın %5 i bile değil.şu konuda arkadaşlar özellikle hassas olsunlar.çalışacağınız firmaların daha önce yapıp bitirdiği proleri sorun. ikincisi ise bahçe tesisinden sonraki 5 yıl çok önemli olduğu için bu hizmetlerin nasıl veya neyin karşılığında yapılacağını öğrenin.yani durum söyledikleri gibi toz pembe değil.hat da bana iletilen ve acemilikten iptal olmuş bir dosyanın sahibi de il özel idaresinde müdür arkadaş. gönül ister ki çifcimiz,esnafımız,iş adamımız kazansın ülkemiz kazansın ama lütfen çok dikkat edin.sitemiz vasıtasıyla ve [email protected] adresine göndereceğiniz sorularınıza sizlere daha fazla yardımcı olabilmek temennisiyle selamlar.
                  ilyas dülger/profesyonel ceviz yetiştiricisi

Comment

Altan yıldız arkadaşımın cevabına teşekkürler.söyledikleri teorik olarak doğru.fakat bir konuda arkadaşların dikkatini çekmek istiyorum.özellikle son zamanlarda orman arazilerinin tahsisinden sonra birçok arkadaşımızın konuya dahil olduğunu gördüm.özellikle bizleri her konuda aydınlatmaya çalışan bahçesel gibi ciddi bir sitenin ekranlarında yazan arkadaşlara tavsiyem şu olsun.veya kısa bir zaman önce kars kağızmanda davet üzere karşılaştığım olayı anlatim.dikim alanı 512000 m2 (51 hektar).bahçe tesisi aracılar tarafından yapılmış, proje aşamasına ise hiç girmim.sonuç yaklaşık 7000 fidan kurumuş bir dünya zarar.yine bugün arazi çalışmalarında yanıma gelen vatandaşların ortak şikayetleri ise konuyla hiç alakası olmayan firmaların vatandaşa ciddi zararlar verdiği. proje maliyetleri toplam yatırımın %5 i bile değil.şu konuda arkadaşlar özellikle hassas olsunlar.çalışacağınız firmaların daha önce yapıp bitirdiği proleri sorun. ikincisi ise bahçe tesisinden sonraki 5 yıl çok önemli olduğu için bu hizmetlerin nasıl veya neyin karşılığında yapılacağını öğrenin.yani durum söyledikleri gibi toz pembe değil.hatda bana iletilen ve acemilikten iptal olmuş bir dosyanın sahibi de il özel idaresinde müdür arkadaş. gönül ister ki çifcimiz,esnafımız,iş adamımız kazansın ülkemiz kazansın ama lütfen çok dikkat edin.sitemiz vasıtasıyla ve [email protected] adresine göndereceğiniz sorularınıza sizlere daha fazla yardımcı olabilmek temennisiyle selamlar.
                    ilyas dülger/profesyonel ceviz yetiştiricisi

Comment

Working...
                    X