şimdi beni aşılama merakı sardı aslında aşılama işini çoktandır yapıyordum ama internetten daha doğrusu bu siteden daha güzel ve faza bilgier edindim şimdi ben biraz kiraz kaysı ema erik şeftali anacı alıp bizde güzel cinser var bunlardan aşılayıp satacağım ama bu sene sadece kendimi deneme amaçlı 400 kadar yapacağım ama bizim buralarda bu işi yapan yok o yüzden anaç bulmam sorun olacak pazar yerine gelen ağaç satıcılarına sordum birtanesi tane ye birlira dedi diyeri bir bucuk lira şimdi bir anaca 1 lira çokmu yoksa 1 lira iyi fiyatmı bunu merak ediyorum zaten ağacı aşılı 3 -3.5 lira arası falan veya gerçek fiyatını ortalama bilen varmı birtane aşı anacı ne kadardır birde doğru yalan bilmiyorum ama bu anaçların aşı tutmuyanları oluyormuş böye bişi mümkünmü yani kazıklanırsam diye yani bu sene yapacağım işteki başarı benim için önemli ağzıma yüzüme bulaştırmamam lazım başarırsam bu işi mesek edinirim başaramazsam öyle kalır o yüzden önem weriyorum birde anacın büyük veya küçük olması aşı başarısında ne kadar etkili olur son bi soru daha şimdi bu anaçlara ilaç atılıyomuş aşı tutmaması için hile yapılıyomuş bu doğrumu yoksa başarısız aşıcıların iftirasımı şimdi ben 60 kadar kiraz aşıladım şu an 3 yaşındalar bu aşılar %90 başarılı oldu birazıda uyutmaya kaldı ertesi sene patladı birazı kırıdı falan sadece birtane aşısız kuş kirazı kaldı oda tarlanın ortasında o kuş kirazı döleyici oarak kullansam olurmu yani o diyerlerini döllermi falan çok soru sordum sorularıma cevap bulacağıma inanıyorum şididen teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
aşı anacı
Collapse
X
-
Cevap: aşı anacı
Standart anaçlar üzerine aşılı meyve fidanı üretecekseniz gitmeniz gereken yer Bursa İnegöl ilçesinde Cerrah köyüdür ve anaçlar 0,20-1,00 lira arasında seyreder ve her türlü meyve anacı bulursunuz. Ancak eğer gelişmiş anaçlar üzerine aşı yapacaksanız en az anaç başı 1 lirayı gözden çıkartacaksınız.
-
selamlar fidanı üretip para kazanman için konu ya hakim olman gerekir..sen ilgilenmişsin güzel , ben hem sana hemde ilgilenenlere bilgi olsun diye cevap yazma gereği duydum....iş anaç bulmak değil sadece ...örneğin çok kulanılan anaçlar.....
gısel A...myrobolan ..ohf..mc..BA. FOX 11..QUINCE..ve sayabileceğiniz daha yüzlerce anaç var..ve anaç çeşit uyuşmazlığı diye bir sorunda var..yani her anaç her çeşide uyum sağlamıyor ..........
bazen uyum sağlıyor ama üç yıl sonra anlaşılıyorki ağaç verime yatmıyor...anacı tanımıyorsanız ..ismedoğru fidan olduğundan emin olamıyacaksınız..sizin için risk var demekktir....
ayni çeşidin bodur yarı bodur klasik karşılıkları var onları tanıman lazım...kolayını öğrenmen lazım...
örneğin 5000... armut fiadanı yetiştirdin benimde 5000 fidana ihtiyacım var sendeki fidanların hepsi deveci diyelim ama bana bin deveci döt bin santmaria lazım.. sen ancak 1000 adedini karsşılaya biliyorsun......
ama işi bilen anaca hep ayni yöne devecileri aşılıyor... hemen arkasına carmen...10 cm yukarı santa maria.. bir anaca dört beş aşı cakan var... sana ne lazım onu bırakıyor diğerlerini kesiyor.....
fidan işini 200 bin 300 bin den düşük yaparsan zarar edersin zaten... bu rakamları bulursanda cok iyi para kazanırsın.....
iki üç seneye kadar doku kültürü yöntemiyle kullanılan anaçlar haricinde hiç bir fidan üretilemeyecek ...bu yatırımı ya çok büyük üreticiler yapacak...yada üretiçiler
beş on üretiçi bir araya gelecek yapacak...bunun için fidancılık yapacaksan kestel inegöl..salihli...ödemiş ...tarsus...ısparta ..veya bu noktalara yakın yerlerde bu
işe başlaman faydalı olur.....sertifikasyon....iyi tarım uyg...E tarım...derken iş bu noktalara gelecek....
aynen şu anda süt üretiminde olduğu gibi..sütünü pazara getirip satman yasak
Comment
-
sebasteli benim eski üyelik o şu an yazamıyo
bilgilerin için teşekkür ederim zaten aşılı fidan üretme baya karmaşık bi konu aslında basit ama anaç bulmak dediğin gibi uygun anacı bulmak baya mesele uzun iş birde bu işi hiç yapmamış birine baya karmaşık geliyo aslında karmaşık deyil ama baya zor mesela yerinde birtane aşı fidanı 15 kuruşmuş ben burda ağaç satıcılarına sordum 75 kuruş falan diyola birtane adam 40 kuruşa getirecekti bana ama oda güvenilmez doğru ağaç getirmez netten bir site buldum kargoyla yollar dediler yazdım onlara ama onlarda cevap vermedi öle şimdi aşı anaçlarını bulsam sorun yok ama bulmak mesele bulsam satmak aşılamak yetiştirmek kolay ama güvenilir adam bulmak zor
olmassa bu hafta o adama getirteceğim zaten deneme amaçlı az yapacağım merakımdan 500 kadar falan yani 200bin falan dedil o kadarı beniş baya aşar zaten yapamam
benimki ölesine merak yaparsam sebzeciliğin yanında yan gelir olur
hem burası uşak mesela hala pazarlarda süt satılıyo
bende mesela bu sene biraz gül ve asma çoğalttımı yapıp seneye satacağım zaten satmak sorun olmaz önemli olan yetiştirmek yetiştire bilsek peynir ekmek gibi satılır şimdi sen mesela anaçların hepsini biliyosunya bana ((kiraz kaysı şeftali elma nektarin erik ama can eriği ile papaz eriği)) anaçları lazım sen bunların anaçlarını biliyosan alta yaza bilirmisin
Comment
-
aha benim kafadan birisi
bak arkadaşım tohumları kışın ekersin bir sene sonra onları başka bir yere alırsın aşılamak için ve o diktiğin senenin yazında aşılarsın yani tohumdan aşı anacı üretmek senin 1 seneni alır ve zahmetli olur ama aşı ançları çok ucuz sayılır zaten tanesi 15 20 kuruş gibi eyerki yetişkin anaç alırsan 1 yaşında senin için daha iyi olur bir sene öne geçmiş olursun kışın diker yazın aşılarsın ve 1 sene kazanırsın ama illa tohumdan üreteceğim diyosan sana kalmış oda basit bişi ama önemli olan çapa otlarla mücadele zor olur yorar seni karmaşık bişi kışın biraz idris ağacı tohumu bul çevrende varsa biraz erik bula bilirsibn basittir onlarla dene veya satan yerlerdende bula bilirsin yani basit iş ama uzun süreli bir ağacın aşağı yukarı 4 senelik emeği var çok kolay basit iş aşı biliyosan sorun deyil veya maddi durumun iyi ise başka aşıcılarda tuta bilirsin falan uzun hikaye aslında sana sitede yardım edebilecek çok kişiler var ama şimdi işleri çoktur yaz mevsimi kışın sor sorularını şimdi geç kaldın sen şimdi aşı yapmayı öğren zaten bu senin sorduğun bilgiler 4 ciltlik peyzaj bilgilerini 3 kitaplık bahçe bilgilerini ve bilmem kaç bin sayfalık kitaplar dolusu bilgiyi içerir bunları sana buraya yazamayız ama sen araştır takıldığın yerleri sor yardım cı olurlar ama kime sorduğuna dikkat et bende çok sordum konuları okursan her bilgiye ulaşa bilirsin falan ara sıra yaz ben bildiğimce yardımcı olurum ama kelin melemi olsa başına çalar
Comment

Comment