Bu sitede yazdım,ABD'li uzmanlar bizim Anadolu'dan cevizçeşitlerini götürerek,seleksiyon yoluyla Chadler adlı cevizi geliştirmişler.Hadi bakalım;Bizim fidancılarımız,mühendislerimiz vede en önemlisi Dışarı gönderip Dövizle okutduğumuz genetikcilerimiz:Şöyle;Kabuğu Kaman4 gibi ince,içi tülbent ceviz gibi beyaz,Lezzeti Kaman5 gibi lezzetli,iriliği Kaplan cevizi gibi iri-hastalıklara dayanıklığı Kaman1 gibi dayanıklı-Verimi Topak cevizi gibi verimli bir ceviz geliştirinde görelim de;Helal olsun milletin size verdiği paraya diyelim yaaa....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Collapse
X
-
Cevap: CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Sn Eşkiya:Eee..Elin gavuru dedikleri ademoğlı taaa..bilmem kaçbin Klm den geliyor,ondan sonrada mükemmel bir ceviz yetiştiriyor.Ondan sonrada bize,bizim malımızı satıyor.Ondan sonrada biz şöyle adamık,böyle insanık,böyle yaparık,şöyle ederik,falanca yerden diplomam var...vs,vs.cart,curtt.Şimdi yazdıklarım yalanmı?,sağlıcakla kalınız.
Comment
-
Sn Eşkiya:Eee..Elin gavuru dedikleri ademoğlı taaa..bilmem kaçbin Klm den geliyor,ondan sonrada mükemmel bir ceviz yetiştiriyor.Ondan sonrada bize,bizim malımızı satıyor.Ondan sonrada biz şöyle adamık,böyle insanık,böyle yaparık,şöyle ederik,falanca yerden diplomam var...vs,vs.cart,curtt.Şimdi yazdıklarım yalanmı?,sağlıcakla kalınız.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
BURAYI DEYİŞTİRİYORUM KÖTÜ ANLADIN HERHALDE ŞAKA AMAÇLI İDİ

D:
D:

XD
Comment
-
<P></P>utkueker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGDO BİR SİLAHTIR sorusuna evet cevabını hala verenler varsa ve bunlar ziraat mühendisi ise cidden kınıyırum...!</P>
<P>GDO hakkında cıkıp konusması gerekenler ziraat mühendisleri veya ziraat fakülteleri ögretim elemanları olması gerekirken bu meslek grubu dısında agzı olan herkes konusuyor ve ne yazıkkı televizyonda kurtlar vadisinde polatın 150 kisi öldürmesine inanan halkımız buna hayli hayli inanıyor..</P>
<P>GDO üretimi icin yapılan bir calısmada kac yıl gecmesi gerekiyor bunu bi arastırın lütfen(ipucu vereyim bunun calısma alanını kollara ayırırsak sadece BiTKi SELEKSiYONU yapmak 5-7 yıl arası) ve 2.düsünmeniz veya düsünmemiz gereken artan bu nufusu nasıl besleyecegiz.iyi güzel hos GDO KÖTÜ o zaman 3.dünya savaşı cıkarın nüfüs azalsın.cok sacma dimi bu dediğim...</P>
<P><FONT size=6><B><FONT color=black>iste GDO BİR SİLAHTIR demekte bu kadar sacma</FONT>..!</B></FONT></P>
<P>saygılar..
<P> ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,</P>
<P> </P>
<P>ABİ SENİN İŞİ YAPSA YAPSA BU ARKADAŞ YAPAR GDO MERAKLISI BAKARSIN BİZİM CEVİZLEREDE KÖPEK GENİ KEDİ GENİ AHTOBOT GENİ DOMUZ GENİ FALAN KATARDA AMERİKALILARINKİ GİBİ MÜKEMMEL Bİ CEVİZ YAPAR:d:d:d

:</P>
Comment
-
GDO BİR SİLAHTIR sorusuna evet cevabını hala verenler varsa ve bunlar ziraat mühendisi ise cidden kınıyırum...!
GDO hakkında cıkıp konusması gerekenler ziraat mühendisleri veya ziraat fakülteleri ögretim elemanları olması gerekirken bu meslek grubu dısında agzı olan herkes konusuyor ve ne yazıkkı televizyonda kurtlar vadisinde polatın 150 kisi öldürmesine inanan halkımız buna hayli hayli inanıyor..
GDO üretimi icin yapılan bir calısmada kac yıl gecmesi gerekiyor bunu bi arastırın lütfen(ipucu vereyim bunun calısma alanını kollara ayırırsak sadece BiTKi SELEKSiYONU yapmak 5-7 yıl arası) ve 2.düsünmeniz veya düsünmemiz gereken artan bu nufusu nasıl besleyecegiz.iyi güzel hos GDO KÖTÜ o zaman 3.dünya savaşı cıkarın nüfüs azalsın.cok sacma dimi bu dediğim...
iste GDO BİR SİLAHTIR demekte bu kadar sacma..!
saygılar..
Comment
-
Sn EŞKİYA:Mükemmel'in Mükemmeli vardır.Yani EGO işini ben anlamadım??.Ben fidan üreticisi değilimki EGOM olsun.Benim anlatmak istediğim ve işaret etmek istediğim adamların çalışma azmi'dir.Şimdi bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.Misalmi aha:Almanlar gelmiş,Antalya'ya laboratuar kurmuş,toprak tahlili yapıp para kazanıyor.Hollandalısı,Yunanı vs.gelip Banka açmış vede cayır,çayır para kazanıyor.Bizde birbirimizi yemekle meşguluz.GDO Konusunda Sn Korkmaz MERT beyin yazısını okumanızı rica ediyorum Ana sayfada.Benim ve sitedeki arkadaşlar kimsenin zararını istemez.Bahse konu ceviz çok verimli bir çeşit ancak;sizin oralarda olumu onuda bilemem.Bilmediğim konuda da yorum yapmam yanlış olur.Ben sadece işin uzmanına sordum ve meyvelerini gördüm,diğer cevizlerle mukayese etdim.Kırdım yedim ve açıkca ifade edeyim.Bizim pek çok cevizimiz ondan hem lezzetli,hemde kabuğu ince.Kiminle olursa olsun,bunuda tartışırım.Şimdi Bir üretici bunlara güvenecek fidan dikecek,Bir sürü masraf ,emek ondan sonrada soğuktu,dondu vs.Olmadııı.. sökelim,başka çeşit dikelim.Yazık değilmi bu insanlara.Yaz-boz tahtasımı bu iş kardeşim.Yookk!! para benim,emek benim diyorsanız buyrrunn dikiniz.Başarılar dleğimle,kolay gelsin.
Comment
-
ABİ BEN SANA HAK VERİYORUM VE HER ZAMAN SENİN DÜŞÜNCELERİNE VE YAŞAM FELSEFENE HAYRAN KALMIŞIMDIR ŞU SON 2 AYDIR YANİ SEN MÜKEMMEL BİRİSİN YANİ TÜRKİYEDEKİ ÇİFTÇİLERİN BİNDE 3-4 TANESİ ANCA İŞİNİ SEVER VE İŞİNİ SEVDİĞİ İÇİN YAPAR AMA DİYERLERİ İŞİNİ PARA KAZANMAK VE MECBURİ OLDUĞU İÇİN YAPAR YANİ SEN BU BİNDE ÜÇ DÖRT KİŞİNİN ARASINDASIN ASLINDA BİZİM DÜŞÜNCELERİMİZ AYNI MESELA BEN YENİ AÇMIŞ Bİ CEVİZ DALI GÖRDÜĞÜMDE BAHARDA BENİM İÇİN O BİR MUCİZEDİR VE HAYRANLIKLA BAKARIM YANİ ASLINDA TÜRKİYEDE İŞLER BÖYLE YÜRÜMÜYO HERKEZ MEMUR DAHİ OLSA İŞİNİ MAAAŞ ALMAK İÇİN YAPIYO ONLARDADA ANCA BİNDE 3-4 KİŞİ ÇIKAR İŞİNİ FAYDALI OLA BİLMEK İÇİN YAPAN BİLMEM ANLADINMI ASLINDA BANA GÖRE SİZ ŞUAN BAHÇESEL EKİBİ OLARAK KUTSAL Bİ GÖREV YAPIYONUZ VE EMİN OLUN TÜRKİYEYE FAZLASIYLA İYİLİK YAPIYONUZ
AMA ANLATMAK İSTEDİĞİM ASLINDA HERŞEY PARAYLA OLUYOR VE İMKANLA OLUYO YANİ BENİM BABAMIN ÇOK PARASI OLSA BEN ŞU AN GİDER BİNLERCE CEVİZ DİKERİM VEYA YETERİN CE FİDAN ALIP AŞILAYIP SATARIM İLERİDEDE BAŞARILI BİR İNSAN OLURUM AMA İMKANLAR KISITLI AMA BİZİM DEVLETİMİZİNDE İMKANLARI KISITLI O YÜZDEN HİÇ Bİ BİLİM ADAMINA YETERİNCE DESTEK VERİLEMEZ O İŞİ GELİŞTİRMESİ İÇİN MESELA İNSANLAR HALA AŞISIZ CEVİZ DİKİYO KALDIKİ O İNSANLAR SENİN OLMASINI İSTEDİĞİN Bİ CEVİZİ GERÇEKTEN TÜRKLER YAPSA BİLE O CEVİZİ YİNE DİKMEZLER PALI DİYE YANİ OLAY BU HERKEZ BİLİNÇSİZ VE İŞİNİ SEVEREK YAPAN AZ İNSAN VAR GİBİ BİLMEM ANLADINMI SENİDE KIRDIYSAM ÇOK ÖZÜR DİLERİM AMA KÖTÜ BİŞİ DEMEDİM SEN BANA O CEVİZİ YEDİM GÜZEL DEYİLDEDİN SONRADA MÜKEMMEL Bİ CEVİZ DİYON YA ONDAN ASLINDA BENİM BU CEVİZ ARAŞTIRMA İŞİ BİRAZ SAÇMALADIK ZATEN Bİ NETİCEYE DE ULAŞAMADIK YANİ DAHA DENENMEMİŞ Bİ ÜRÜN KİMSE BU ÜRÜNLE GÜZEL Bİ BAHÇE KURUPTA DENEMEMİŞ YANİ FAZLA BİLGİ YOK ZATEN BENİM BÜTÜN SORULAR BÖLE OLUYO SONU KÖTÜ OLUYO VEYA TAM ALMAK İSTEDİĞİM CEVABI ALAMIYOM MESELA BU CHANDER CEVİZİ HAKKINDA BİR KAÇ YERDE KONU VAR BENİİM AMA SONUÇ SIFIR ASLINDA BENİM BEKLENTİM BİRİSİ BELKİ BU CEVİZİ DENEMİŞTİR NASIL OLDUĞUNU BİLİRDİR DİYE SORDUM AMA DENEYEN GÖREN YOK ÖLE
Comment
-
abi ego işi şöle oluyo bendedimki bu adam amarikalılara gıcık o yüzden onların icat ettiği bi ürünü yapmamızı istemiyo gibi bişi
abi aslında ben bişi daha merak ediyorum şimdi biz yıllardır yahudilerden sırık domates alıp dikiyoruz ama bende onlara gıcığım şimdi bizim birtane türk ziraatçısı veya bilim adamı bu domatesi alıp üretemezlermi formulü gizlimi mesela bu domateslerin tohumlarını alınca neden aynı olmuyo ama biz bu domatesleri diktikten sonra biraz büyüdümü dipten çıkan dalları ve yan budanan dalları dikeriz ve olur aynısı olur neden bu domatesinde tohumu kısırlaştırılıyo veya aslını bozuyo aynı olmuyo tohumunu aldığımızda bizim bilim adamlarıda yapsalarda tohumu diktiğimizde aynısı olsa olmazmı böylece her sene yahudilere birsürü para vermesek ? bizim GDO cu gdo işiyle uraşacağına bunlarla uraşsa
XD (utkueker)
Comment
-
Sn Sebasteli
aha önceki yazılarımda belirtmiştim,bende kamuda çalışan biriyim ve de boş zamanlarımızı değerlendirmeye çalışıyoruz.Tabi bizim de toplumda karşılaştığımız olaylardan sıkıntımız, şikayetimiz oluyor.Memleketimiz de çalışkan,dürüst mühendis,bilim adamı ve ziraatci de var.Bu yıl Antalya tarım fuarına gitdim vede standları gezdim ve şunu gördüm ;Sebzede bizim tohumcularımız o bahsetdiğiniz ülkeleri geçmiş,onlar bizimle yarışamaz.Öyleki;Ürdünden,Mısırdan ve diğer ülkelerden gelip bizden tohum ve fide alıyorlar ve bundan gurur duydum.Bu arada tarafıma ikram edilen domates,salatalık,muz vs.gibi yiyeceklerin tadına baktım.Tabi bunlar ticari ürünler,Görünüşleri güzel,bol ürün veriyor,nakliyeye dayanıklı ancak;Lezzet ve aroma olarak benim hoşuma gitmedi.Örnek vereyim Bizim buranın pempe domatesindeki lezzet yok,Salatalıkta Çengölköy hıyarının verdiği tat ve koku yok.tabi her güzelin bir kusuru var.Bizimde pempe totes nakliye ye fazla dayanmaz.Ceviz işine gelince şu an 3 ceviz üzerinde çalışmalarım devam etmekte 2 sinden netice gayet iyi,Son 3. cevizde sadece paradisede tereddütlerim var.Şayet paradise problemi yoksa;Bu Chadler cevizine de havlu attıracağım.Öte yandan;bir bitkinin verimi,o bitkiye verilen emek,harcama vs ile doğru orantılıdır.Bizim burada rakım:978 son iki yıldır don olayı olmadı ancak ondan önceki yıllarda oluyordu.Tabi bazı ufak,tefek müdahalelerle ısı farkını önleme şansımız oluyordu.Ancak 4 yıl önce mayısın 15'iydi herhalde gece ısı saat:2.30 sıralarında(-20) dereceye çıktı.Tabi yapacak bir şey olmadığından,ağaçlar adeta yanmış gibi simsiyah oldu.Tabi kurumaması için su,gübre vs bakım yaptık.Ağaçlar 2 yıl hiç meyve vermedi,bazı dalları tamamen kurudu ve budama vs.Şimdi bir atasözü varya:Hamama giren terler" derler ya.Çiftcilik zor iş.Son iki yıldır,meyve verimleri güzel,zaten fazlada öyle büyük bahçe değil,hemde bahçe babama ait 82 yaşında ihtiyar bir adam,ben bakarım,ilaçdı vs.Benim iki bilader,bir bacı,gelen-giden yerler ehh..bizede ufak,tefek bişeyler kalıyor.Her şey can sağlığı diyelim.Şayet aşı yapabilirseniz elimde olan ve verimi gayet güzel,soğuk iklime dayınıklı cevizden çelik size baharda gönderebilirim.Fidan şu an üretimde yok ancak;Burada bazı şeylere kızdığımdan bir kaç yıl sonrada fidan olabilir.Üretime başlayacağım ,selamlar.
Comment
-
sağol abi ama senden çelik istemem yüssüzlük gibi olur hem zaten herhalde anladığıma göre yeni bir ceviz çeşidi geliştiriyorsun herhalde ama sen ona emek veriyosun ve meyvesini kendin toplaman lazım bence ama yinede çok saol zaten baharda 40 yakın ağaca kalem aşısı vuracağız ve ben bunlara şebin ceviz aşılıyacağım aslında hiç kalem aşısı görmedim ama burdan netten baya araştırdım zaten bende çöğür çok 40 dediğim şu an tarlada dikili ama küçük çöğürler falan var ama onlara bu ingiliz dilcikli aşısı denen aşıdan aşılayacağı ve tutanlar bana yeter 40 kadar ddiğim cevizin şu an 30 kadarı büyük biz bunları şebin cevizlerin tohumlarından yetiştirdik ve bazıları 4 yaşında falan ama fazla büyük deiller sonra ben burda arştırınca tohumdan üretme ceviz aslının aynısı olmuyomuş onu öğrendim o yüzden aşılayalım dedik zatende bunu kendimizde gördük mesela biz daha önce yaptığımız aşılar ilk senesi bile verim verenler oldu ve 3. senede ceviz yedik bunlardan ama birtane iri ceviz bulmuştuk bundan 10 sne kadar önce diktik onu o şimdi oldu ama küçük verdi meyvelerini iri olmadı ve o ağaçta 10 kadar ceviz anca var ama aslında ben onada aşı yapmıştım ama aşısı kırıldı cevizde büyük die birdaha aşılamadık ama şimdi kalem aşısı deneyeceğiz işte böyle yani şebin ceviz bile bizim buralara fazla lüks zaten bildiğim kadarı ile koskoca ilçede bile düzenli ceviz tarlası birtek bizde var ama bizimkiler 10 yaşında başkada var ama onlar küçükler ve yeni dikenler falan var öle ama bizden başka daha bu işten para kazanan yok herhalde bildiğim kadarı ile öle
Comment

Comment