Bu sitede yazdým,ABD'li uzmanlar bizim Anadolu'dan cevizçeþitlerini götürerek,seleksiyon yoluyla Chadler adlý cevizi geliþtirmiþler.Hadi bakalým;Bizim fidancýlarýmýz,mühendislerimiz vede en önemlisi Dýþarý gönderip Dövizle okutduðumuz genetikcilerimiz:Þöyle;Kabuðu Kaman4 gibi ince,içi tülbent ceviz gibi beyaz,Lezzeti Kaman5 gibi lezzetli,iriliði Kaplan cevizi gibi iri-hastalýklara dayanýklýðý Kaman1 gibi dayanýklý-Verimi Topak cevizi gibi verimli bir ceviz geliþtirinde görelim de;Helal olsun milletin size verdiði paraya diyelim yaaa....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
CEVÝZ YETÝÞTÝRÝCÝLÝĞÝ
Collapse
X
-
Cevap: CEVÝZ YETÝÞTÝRÝCÝLÝÐÝ
Sn Eþkiya:Eee..Elin gavuru dedikleri ademoðlý taaa..bilmem kaçbin Klm den geliyor,ondan sonrada mükemmel bir ceviz yetiþtiriyor.Ondan sonrada bize,bizim malýmýzý satýyor.Ondan sonrada biz þöyle adamýk,böyle insanýk,böyle yaparýk,þöyle ederik,falanca yerden diplomam var...vs,vs.cart,curtt.Þimdi yazdýklarým yalanmý?,saðlýcakla kalýnýz.
Comment
-
Sn Eþkiya:Eee..Elin gavuru dedikleri ademoðlý taaa..bilmem kaçbin Klm den geliyor,ondan sonrada mükemmel bir ceviz yetiþtiriyor.Ondan sonrada bize,bizim malýmýzý satýyor.Ondan sonrada biz þöyle adamýk,böyle insanýk,böyle yaparýk,þöyle ederik,falanca yerden diplomam var...vs,vs.cart,curtt.Þimdi yazdýklarým yalanmý?,saðlýcakla kalýnýz.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
BURAYI DEYÝÞTÝRÝYORUM KÖTÜ ANLADIN HERHALDE ÞAKA AMAÇLI ÝDÝ

D:
D:

XD
Comment
-
<P></P>utkueker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGDO BÝR SÝLAHTIR sorusuna evet cevabýný hala verenler varsa ve bunlar ziraat mühendisi ise cidden kýnýyýrum...!</P>
<P>GDO hakkýnda cýkýp konusmasý gerekenler ziraat mühendisleri veya ziraat fakülteleri ögretim elemanlarý olmasý gerekirken bu meslek grubu dýsýnda agzý olan herkes konusuyor ve ne yazýkký televizyonda kurtlar vadisinde polatýn 150 kisi öldürmesine inanan halkýmýz buna hayli hayli inanýyor..</P>
<P>GDO üretimi icin yapýlan bir calýsmada kac yýl gecmesi gerekiyor bunu bi arastýrýn lütfen(ipucu vereyim bunun calýsma alanýný kollara ayýrýrsak sadece BiTKi SELEKSiYONU yapmak 5-7 yýl arasý) ve 2.düsünmeniz veya düsünmemiz gereken artan bu nufusu nasýl besleyecegiz.iyi güzel hos GDO KÖTÜ o zaman 3.dünya savaþý cýkarýn nüfüs azalsýn.cok sacma dimi bu dediðim...</P>
<P><FONT size=6><B><FONT color=black>iste GDO BÝR SÝLAHTIR demekte bu kadar sacma</FONT>..!</B></FONT></P>
<P>saygýlar..
<P> ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,</P>
<P> </P>
<P>ABÝ SENÝN ÝÞÝ YAPSA YAPSA BU ARKADAÞ YAPAR GDO MERAKLISI BAKARSIN BÝZÝM CEVÝZLEREDE KÖPEK GENÝ KEDÝ GENÝ AHTOBOT GENÝ DOMUZ GENÝ FALAN KATARDA AMERÝKALILARINKÝ GÝBÝ MÜKEMMEL BÝ CEVÝZ YAPAR:d:d:d

:</P>
Comment
-
GDO BÝR SÝLAHTIR sorusuna evet cevabýný hala verenler varsa ve bunlar ziraat mühendisi ise cidden kýnýyýrum...!
GDO hakkýnda cýkýp konusmasý gerekenler ziraat mühendisleri veya ziraat fakülteleri ögretim elemanlarý olmasý gerekirken bu meslek grubu dýsýnda agzý olan herkes konusuyor ve ne yazýkký televizyonda kurtlar vadisinde polatýn 150 kisi öldürmesine inanan halkýmýz buna hayli hayli inanýyor..
GDO üretimi icin yapýlan bir calýsmada kac yýl gecmesi gerekiyor bunu bi arastýrýn lütfen(ipucu vereyim bunun calýsma alanýný kollara ayýrýrsak sadece BiTKi SELEKSiYONU yapmak 5-7 yýl arasý) ve 2.düsünmeniz veya düsünmemiz gereken artan bu nufusu nasýl besleyecegiz.iyi güzel hos GDO KÖTÜ o zaman 3.dünya savaþý cýkarýn nüfüs azalsýn.cok sacma dimi bu dediðim...
iste GDO BÝR SÝLAHTIR demekte bu kadar sacma..!
saygýlar..
Comment
-
Sn EÞKÝYA:Mükemmel'in Mükemmeli vardýr.Yani EGO iþini ben anlamadým??.Ben fidan üreticisi deðilimki EGOM olsun.Benim anlatmak istediðim ve iþaret etmek istediðim adamlarýn çalýþma azmi'dir.Þimdi bu örnekleri çoðaltmak mümkündür.Misalmi aha:Almanlar gelmiþ,Antalya'ya laboratuar kurmuþ,toprak tahlili yapýp para kazanýyor.Hollandalýsý,Yunaný vs.gelip Banka açmýþ vede cayýr,çayýr para kazanýyor.Bizde birbirimizi yemekle meþguluz.GDO Konusunda Sn Korkmaz MERT beyin yazýsýný okumanýzý rica ediyorum Ana sayfada.Benim ve sitedeki arkadaþlar kimsenin zararýný istemez.Bahse konu ceviz çok verimli bir çeþit ancak;sizin oralarda olumu onuda bilemem.Bilmediðim konuda da yorum yapmam yanlýþ olur.Ben sadece iþin uzmanýna sordum ve meyvelerini gördüm,diðer cevizlerle mukayese etdim.Kýrdým yedim ve açýkca ifade edeyim.Bizim pek çok cevizimiz ondan hem lezzetli,hemde kabuðu ince.Kiminle olursa olsun,bunuda tartýþýrým.Þimdi Bir üretici bunlara güvenecek fidan dikecek,Bir sürü masraf ,emek ondan sonrada soðuktu,dondu vs.Olmadýýý.. sökelim,baþka çeþit dikelim.Yazýk deðilmi bu insanlara.Yaz-boz tahtasýmý bu iþ kardeþim.Yookk!! para benim,emek benim diyorsanýz buyrrunn dikiniz.Baþarýlar dleðimle,kolay gelsin.
Comment
-
ABÝ BEN SANA HAK VERÝYORUM VE HER ZAMAN SENÝN DÜÞÜNCELERÝNE VE YAÞAM FELSEFENE HAYRAN KALMIÞIMDIR ÞU SON 2 AYDIR YANÝ SEN MÜKEMMEL BÝRÝSÝN YANÝ TÜRKÝYEDEKÝ ÇÝFTÇÝLERÝN BÝNDE 3-4 TANESÝ ANCA ÝÞÝNÝ SEVER VE ÝÞÝNÝ SEVDÝÐÝ ÝÇÝN YAPAR AMA DÝYERLERÝ ÝÞÝNÝ PARA KAZANMAK VE MECBURÝ OLDUÐU ÝÇÝN YAPAR YANÝ SEN BU BÝNDE ÜÇ DÖRT KÝÞÝNÝN ARASINDASIN ASLINDA BÝZÝM DÜÞÜNCELERÝMÝZ AYNI MESELA BEN YENÝ AÇMIÞ BÝ CEVÝZ DALI GÖRDÜÐÜMDE BAHARDA BENÝM ÝÇÝN O BÝR MUCÝZEDÝR VE HAYRANLIKLA BAKARIM YANÝ ASLINDA TÜRKÝYEDE ÝÞLER BÖYLE YÜRÜMÜYO HERKEZ MEMUR DAHÝ OLSA ÝÞÝNÝ MAAAÞ ALMAK ÝÇÝN YAPIYO ONLARDADA ANCA BÝNDE 3-4 KÝÞÝ ÇIKAR ÝÞÝNÝ FAYDALI OLA BÝLMEK ÝÇÝN YAPAN BÝLMEM ANLADINMI ASLINDA BANA GÖRE SÝZ ÞUAN BAHÇESEL EKÝBÝ OLARAK KUTSAL BÝ GÖREV YAPIYONUZ VE EMÝN OLUN TÜRKÝYEYE FAZLASIYLA ÝYÝLÝK YAPIYONUZ
AMA ANLATMAK ÝSTEDÝÐÝM ASLINDA HERÞEY PARAYLA OLUYOR VE ÝMKANLA OLUYO YANÝ BENÝM BABAMIN ÇOK PARASI OLSA BEN ÞU AN GÝDER BÝNLERCE CEVÝZ DÝKERÝM VEYA YETERÝN CE FÝDAN ALIP AÞILAYIP SATARIM ÝLERÝDEDE BAÞARILI BÝR ÝNSAN OLURUM AMA ÝMKANLAR KISITLI AMA BÝZÝM DEVLETÝMÝZÝNDE ÝMKANLARI KISITLI O YÜZDEN HÝÇ BÝ BÝLÝM ADAMINA YETERÝNCE DESTEK VERÝLEMEZ O ÝÞÝ GELÝÞTÝRMESÝ ÝÇÝN MESELA ÝNSANLAR HALA AÞISIZ CEVÝZ DÝKÝYO KALDIKÝ O ÝNSANLAR SENÝN OLMASINI ÝSTEDÝÐÝN BÝ CEVÝZÝ GERÇEKTEN TÜRKLER YAPSA BÝLE O CEVÝZÝ YÝNE DÝKMEZLER PALI DÝYE YANÝ OLAY BU HERKEZ BÝLÝNÇSÝZ VE ÝÞÝNÝ SEVEREK YAPAN AZ ÝNSAN VAR GÝBÝ BÝLMEM ANLADINMI SENÝDE KIRDIYSAM ÇOK ÖZÜR DÝLERÝM AMA KÖTÜ BÝÞÝ DEMEDÝM SEN BANA O CEVÝZÝ YEDÝM GÜZEL DEYÝLDEDÝN SONRADA MÜKEMMEL BÝ CEVÝZ DÝYON YA ONDAN ASLINDA BENÝM BU CEVÝZ ARAÞTIRMA ÝÞÝ BÝRAZ SAÇMALADIK ZATEN BÝ NETÝCEYE DE ULAÞAMADIK YANÝ DAHA DENENMEMÝÞ BÝ ÜRÜN KÝMSE BU ÜRÜNLE GÜZEL BÝ BAHÇE KURUPTA DENEMEMÝÞ YANÝ FAZLA BÝLGÝ YOK ZATEN BENÝM BÜTÜN SORULAR BÖLE OLUYO SONU KÖTÜ OLUYO VEYA TAM ALMAK ÝSTEDÝÐÝM CEVABI ALAMIYOM MESELA BU CHANDER CEVÝZÝ HAKKINDA BÝR KAÇ YERDE KONU VAR BENÝÝM AMA SONUÇ SIFIR ASLINDA BENÝM BEKLENTÝM BÝRÝSÝ BELKÝ BU CEVÝZÝ DENEMÝÞTÝR NASIL OLDUÐUNU BÝLÝRDÝR DÝYE SORDUM AMA DENEYEN GÖREN YOK ÖLE
Comment
-
abi ego iþi þöle oluyo bendedimki bu adam amarikalýlara gýcýk o yüzden onlarýn icat ettiði bi ürünü yapmamýzý istemiyo gibi biþi
abi aslýnda ben biþi daha merak ediyorum þimdi biz yýllardýr yahudilerden sýrýk domates alýp dikiyoruz ama bende onlara gýcýðým þimdi bizim birtane türk ziraatçýsý veya bilim adamý bu domatesi alýp üretemezlermi formulü gizlimi mesela bu domateslerin tohumlarýný alýnca neden ayný olmuyo ama biz bu domatesleri diktikten sonra biraz büyüdümü dipten çýkan dallarý ve yan budanan dallarý dikeriz ve olur aynýsý olur neden bu domatesinde tohumu kýsýrlaþtýrýlýyo veya aslýný bozuyo ayný olmuyo tohumunu aldýðýmýzda bizim bilim adamlarýda yapsalarda tohumu diktiðimizde aynýsý olsa olmazmý böylece her sene yahudilere birsürü para vermesek ? bizim GDO cu gdo iþiyle uraþacaðýna bunlarla uraþsa
XD (utkueker)
Comment
-
Sn Sebasteli
aha önceki yazýlarýmda belirtmiþtim,bende kamuda çalýþan biriyim ve de boþ zamanlarýmýzý deðerlendirmeye çalýþýyoruz.Tabi bizim de toplumda karþýlaþtýðýmýz olaylardan sýkýntýmýz, þikayetimiz oluyor.Memleketimiz de çalýþkan,dürüst mühendis,bilim adamý ve ziraatci de var.Bu yýl Antalya tarým fuarýna gitdim vede standlarý gezdim ve þunu gördüm ;Sebzede bizim tohumcularýmýz o bahsetdiðiniz ülkeleri geçmiþ,onlar bizimle yarýþamaz.Öyleki;Ürdünden,Mýsýrdan ve diðer ülkelerden gelip bizden tohum ve fide alýyorlar ve bundan gurur duydum.Bu arada tarafýma ikram edilen domates,salatalýk,muz vs.gibi yiyeceklerin tadýna baktým.Tabi bunlar ticari ürünler,Görünüþleri güzel,bol ürün veriyor,nakliyeye dayanýklý ancak;Lezzet ve aroma olarak benim hoþuma gitmedi.Örnek vereyim Bizim buranýn pempe domatesindeki lezzet yok,Salatalýkta Çengölköy hýyarýnýn verdiði tat ve koku yok.tabi her güzelin bir kusuru var.Bizimde pempe totes nakliye ye fazla dayanmaz.Ceviz iþine gelince þu an 3 ceviz üzerinde çalýþmalarým devam etmekte 2 sinden netice gayet iyi,Son 3. cevizde sadece paradisede tereddütlerim var.Þayet paradise problemi yoksa;Bu Chadler cevizine de havlu attýracaðým.Öte yandan;bir bitkinin verimi,o bitkiye verilen emek,harcama vs ile doðru orantýlýdýr.Bizim burada rakým:978 son iki yýldýr don olayý olmadý ancak ondan önceki yýllarda oluyordu.Tabi bazý ufak,tefek müdahalelerle ýsý farkýný önleme þansýmýz oluyordu.Ancak 4 yýl önce mayýsýn 15'iydi herhalde gece ýsý saat:2.30 sýralarýnda(-20) dereceye çýktý.Tabi yapacak bir þey olmadýðýndan,aðaçlar adeta yanmýþ gibi simsiyah oldu.Tabi kurumamasý için su,gübre vs bakým yaptýk.Aðaçlar 2 yýl hiç meyve vermedi,bazý dallarý tamamen kurudu ve budama vs.Þimdi bir atasözü varya:Hamama giren terler" derler ya.Çiftcilik zor iþ.Son iki yýldýr,meyve verimleri güzel,zaten fazlada öyle büyük bahçe deðil,hemde bahçe babama ait 82 yaþýnda ihtiyar bir adam,ben bakarým,ilaçdý vs.Benim iki bilader,bir bacý,gelen-giden yerler ehh..bizede ufak,tefek biþeyler kalýyor.Her þey can saðlýðý diyelim.Þayet aþý yapabilirseniz elimde olan ve verimi gayet güzel,soðuk iklime dayýnýklý cevizden çelik size baharda gönderebilirim.Fidan þu an üretimde yok ancak;Burada bazý þeylere kýzdýðýmdan bir kaç yýl sonrada fidan olabilir.Üretime baþlayacaðým ,selamlar.
Comment
-
saðol abi ama senden çelik istemem yüssüzlük gibi olur hem zaten herhalde anladýðýma göre yeni bir ceviz çeþidi geliþtiriyorsun herhalde ama sen ona emek veriyosun ve meyvesini kendin toplaman lazým bence ama yinede çok saol zaten baharda 40 yakýn aðaca kalem aþýsý vuracaðýz ve ben bunlara þebin ceviz aþýlýyacaðým aslýnda hiç kalem aþýsý görmedim ama burdan netten baya araþtýrdým zaten bende çöðür çok 40 dediðim þu an tarlada dikili ama küçük çöðürler falan var ama onlara bu ingiliz dilcikli aþýsý denen aþýdan aþýlayacaðý ve tutanlar bana yeter 40 kadar ddiðim cevizin þu an 30 kadarý büyük biz bunlarý þebin cevizlerin tohumlarýndan yetiþtirdik ve bazýlarý 4 yaþýnda falan ama fazla büyük deiller sonra ben burda arþtýrýnca tohumdan üretme ceviz aslýnýn aynýsý olmuyomuþ onu öðrendim o yüzden aþýlayalým dedik zatende bunu kendimizde gördük mesela biz daha önce yaptýðýmýz aþýlar ilk senesi bile verim verenler oldu ve 3. senede ceviz yedik bunlardan ama birtane iri ceviz bulmuþtuk bundan 10 sne kadar önce diktik onu o þimdi oldu ama küçük verdi meyvelerini iri olmadý ve o aðaçta 10 kadar ceviz anca var ama aslýnda ben onada aþý yapmýþtým ama aþýsý kýrýldý cevizde büyük die birdaha aþýlamadýk ama þimdi kalem aþýsý deneyeceðiz iþte böyle yani þebin ceviz bile bizim buralara fazla lüks zaten bildiðim kadarý ile koskoca ilçede bile düzenli ceviz tarlasý birtek bizde var ama bizimkiler 10 yaþýnda baþkada var ama onlar küçükler ve yeni dikenler falan var öle ama bizden baþka daha bu iþten para kazanan yok herhalde bildiðim kadarý ile öle
Comment

Comment