fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çelikle üretim hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• çelikle üretim hakkında

Cevap: çelikle üretim hakkında

Bir yıllık dallarından alınan çelikler su içersinde köklendirilebilinir. Ve bu şekilde çoğaltabilirsiniz.

Comment

kasımda dikilen çeliklere şubat sonu yada martta kalem aşı yapılırmı vişne den çelik yapıp kiraz aşılaması deniyeceğim vereceğiniz bilğiler için tşk.

Comment

Bence bir yıl kuvvetlense daha iyi olur derim.

Comment

slm tabiatçı abi şöyle aşı yapayım tutmazsa seneye tekrar yaparım, öyle olmazmı herkesin ramazan bayramı kutlu olsun.

Comment

panasonic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            slm tabiatçı abi şöyle aşı yapayım tutmazsa seneye tekrar yaparım, öyle olmazmı herkesin ramazan bayramı kutlu olsun.
            Ki mantikli gozukuyor zaten.

Comment

Bence yanlış...Nedenini kısaca izah edelim.Ağaçlarda bir canlı varlıktır ve dokuları mevcutdur.Alınan çelikler evvelen köklenecek,elbetde toprakda ve havada bakteriler olacak.Ehh..onlarda yaşamını idame ettirmek ve neslini devam için bitkiler üzerinde beslenip,üreyecek.basitce izah edersek bu çeliklerin savunma direnci zayıflayacak vede bu direnci azalan bitkiler üzerinde bu tür canlıların çoğalma oranı yükselecek.Aşı tutsa bile,yeterli beslenemediğinden iklim ve yukardaki şartlar gereğince ya ölecek yada gelişimi zayıflayacak.Özellikle;kışı zor olan bölgelerde odunsu tabaka iyice oluşmadığından soğuk alıp tabiri caizse "NİYAZİ" olacak.Zayıf gelişen biki sürgünlerinin odunsu kısımları az ve sürgünleride narin olduğundan,Özellikle yaprak bitleri,Kırmızı örümcekler gibi zararlı böcekler ile fungal hastalıklar daha yoğun olur.Bu tür bitkiler Zirai İlaçlarada dahada hassas olup;dozaj ayarlanamadığından aynen yine"NİYAZİ" olurlar.Biz bildiğimizi söyleyelim ve vebal almıyalım.Tekrar,tekrar yaparım diyenede"Çeliklerin aşı bölgesine bir fermuar yapıp,açıp-kapatıp tekrar yapmasını önerelim" Sağlıcakla kalınız.

Comment

vişneye kiraz aşılarsan vişne anacın 25yıl sonra gider vişnenin ömrü çok kısadır yaşlandıkça hastalığı adeta kendine çekiyor

25dekar vişneliğim var ve önlü arkalı yetişenler de cabası denedim biliyorum

onuda geçelim aşı uyuşmaz kiraz daha kabadayı yetişir vişne daha ince belli dir düşünsenize incecik anaç ama aşısı kalınlamış

bunu bende denedim ama ben kiraza vişne yaptım ağaç çok sağlıklı olsu anaç kalın vişne asısı ince kaldı ama genede sağlıklı bi ağaç oldu lakin meyve alamadım tuhaftır meyve alamadım ama ağaç çok neşeli

kasımda çelik dik subatta kalem aşı yap ki gelecek kışa bol bol yakacağın olsun

Comment

Working...
                X