fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lütfen Yardım Edin ve Ayrıntılı Yazın

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Lütfen Yardım Edin ve Ayrıntılı Yazın

Ankara Polatlıda amatör olarak küçük bir bahçe yapmak istiyorum (900 m kare) Ceviz(2), badem(3), elma(3),vişne(3),kayısı(3), ağaçları dikmek istiyorum bunlar İç anadolu (ankara) ikliminde yetişirmi yetişirse hangi çins alayım. Araları kaçar metre olmalıdır. Ankarada fidan satan yerlerin web adresleri varmı. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Lütfen Yardım Edin ve Ayrıntılı Yazın

Ayrıca fidanları dikerken sularken çukurlarını kazarken dikkat etmem gereken husularıda yazarsanız sevinirim

Comment

sen mademki zevk için hobi olarak yapacaksın o zaman bodur fidan al hem az yere çok dikersin hemde daha erken meyve alırsın hem vişne 3 tane çok olur gereksiz olur onun ikitanesine şeftali dik eyerki bodur anaç dikersen 900 metre kareye daha fazla ağaç sığdırırsın hemde daha erken ürünlerden faydalanırsın

Comment

çok teşekkürler

Comment

Aradıgınız bilgilerin hepside detaylı olarak forum içersinde var.Oralara bakabilirsiniz.

Comment

Bodur ağaç ile normal ağacın artıları eksileri nelerdir? Bahçede hem bodur hemde normal ağaç olsa bir sakınca çıkarmı? Örneğin ben Ceviz ve bademi normal diğer ağaçları bodur düşünüyorum ama bodur ağacın eksileri artıları konusunda bilgim yok.

Comment

ZATEN CEVİZLE BADEMİN BİLDİĞİME GÖRE BODURU YOK ama bodur ağaç dikersen dedimya daha yakın zamanda meyve alırsın ve az yere çok ağaç dikersin daha iri ve güzel meyve alırsın büyük ağaçtan aldığın dan fazla ürün alırsın falan ama ömürleri kısa olur ama zaten erken meyve verdikleri için önemli deyil zaten bodur meyve hobici ve zengin işi normal bi köylü bodur dikmez

Comment

Buradan aldığım okuduğum bilgiler ışığında bir kroki çizdim ve ağaçları yerleştirdim. Güney tarafa bakan kısma bodur ağaçları dikiyorum . (2 elma, 2 kayısı, 2 erik,1 Kiraz,1 vişne, 2 şeftali, 2 ayva) Tel örgü ile araları 2,5m kendi araları dikdörtgen oluyo 4x5m. 12 adet badem dikiyorum tel ile araları yine 2,5m kendi araları kare oluyor 5x5m, 3 adet ceviz dikiyorum tel örgü ile araları ve kendi araları 5m diğer ağaçlarla araları 6m. Ağaç cinslerinin yan yana gelmemesi gereken veya yan yana diktiğim ağaçlarda dikkat etmem gereken bir husus varmı yukarıda anlatmaya çalıştığım şekil nasıl bir sakınca varmı. Teşekkürler.

Comment

Working...
                X