fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

YENİ BAHÇE KURARKEN NELERE DİKKAT EDEYİM

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • YENİ BAHÇE KURARKEN NELERE DİKKAT EDEYİM

    Selam iyi Günler
    Ankara Polatlıda 900 m2 lik bir bahçede amatör (hoby) olarak bahçe işleriyle uğraşmak istiyorum. İklim şartlarımız kışları soğuk, yaz İSE sıcak geçer yağış normaldir. Bahçem halen buğday tarlası olarak kullanılmaktadır. Ben buraya 2 Erik (papaz ve can), 2 Elma (Golden ve Fuji), 2 Kayısı (Ziraat şekerparesi ve Alyanak), 1 Kiraz (Napolyon), 1 Vişne (Kütahya), 2 şeftali (Vista Rich ve Quen Crest), 2 ayva (Ekmek), 3 Ceviz (Şebin), 12 Badem (Bertina) dikmeye niyetliyim. Yer kalırsa Ceviz veya Bademi çoğaltacağım. Ceviz ve bademi normal diğerlerini bodur ağaç düşünüyorum (Veya hepsi normal olabilir)
    1-Bodur ve Normal ağacın artıları eksileri siz hangisini tavsiye edersiniz?
    2-Yukarıdaki ağaç seçimlerim nasıl sizin ayrı bir tavsiyeniz varmı?
    4-Bahçaeyi sürdürüp bir hafta sonrada ağaç fidelerini (tüplü) dikmeyi planlıyorum olabilirmi? Sürdürürken hayvan gübresi atayımmı ne kadar atayım? Kazdığım ağaç yerlerinin dibine hayvan gübresi atayımmı ne kadar atayım?
    Ve daha acemi olduğumdan dikkat etmem gereken ince noktalar ağaçların dikiminden yerlerin hazırlanması vs vs aydınlatırsanız çok memnun kalırım.
    Birde bu fideleri alabileceğim güvenilir bir firma adresi verebilirmisiniz kargo ile çalışan. Ben bu çeşitleri Kemal Cüce tarım sitesinden açıklamaları okuyarak seçtim.
    Buradan aldığım okuduğum bilgiler ışığında bir kroki çizdim ve ağaçları yerleştirdim. Güney tarafa bakan kısma bodur ağaçları dikiyorum . (2 elma, 2 kayısı, 2 erik,1 Kiraz,1 vişne, 2 şeftali, 2 ayva) Tel örgü ile araları 2,5m kendi araları dikdörtgen oluyor 4x5m. 12 adet badem dikiyorum tel ile araları yine 2,5m kendi araları kare oluyor 5x5m, 3 adet ceviz dikiyorum tel örgü ile araları ve kendi araları 5m diğer ağaçlarla araları 6m. Ağaç cinslerinin yan yana gelmemesi gereken veya yan yana diktiğim ağaçlarda dikkat etmem gereken bir husus varmı yukarıda anlatmaya çalıştığım şekil nasıl, bir sakınca varmı. Teşekkürler.

  • #2
    Cevap: YENİ BAHÇE KURARKEN NELERE DİKKAT EDEYİM

    Sn Sefil baykuş kardeşim: Meyve bahçesi kurma düşünceniz güzelde...Ağaç düşünceniz oooo,, epeyce fazla.kusura kalmayanız ama, soğan dikmeye benzemiş biraz.900 metre kare alana sığsa,sığsa anca 2. hadi sıkıştıralım 3 ceviz ağacı anca sığar.Size aciz önerim.Bu bademler ile ceviz işini unutunuz.Papaz eriği ile can eriğinin içerik olarak pek farkı yok.Bence 1 adet papaz eriği yeterli,Şeftaliye ve Bodur elmalara diyeceğim yok.Hatda Fuji elmanın yanına l adetde Grany Smth,1 adet Brebörn,1 adetde Pick Leydiyi acizane öneri olarak değerlendiriniz.Elmaları M9 tam bodur dikerseniz 1,5X2 Mt dikiniz, telli terbiye yada direk vermeniz gerekir.Şeftali olarakda Hale çeşidini öneririm. Başarılar dileğimle.

    Comment


    • #3
      Cevap: YENİ BAHÇE KURARKEN NELERE DİKKAT EDEYİM

      Sn tabiatcı Ceviz ve bademi unutamam. ooooo diyeceğinize bana daha güzel bir şeklilde yol göstermenizi beklerdim örn. 3 yerine 1 ceviz dik 8 yerine 5 badem dik şu şu cinsleri dik vs vs ben bu işe ilk başlıyorum elbette yanlış kararlar vermiş olabilirim bundan dolayı bu fikrimi buraya açtım olumlu yapısal yol gösterici fikirlerinizi beklyorum teşekkürler

      Comment

      Working...
      X