fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KARARSIZIM.LÜTFEN,YARDIMCI OLUN

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• KARARSIZIM.LÜTFEN,YARDIMCI OLUN

Değerli Üyeler,Lütfen bana yardımcı olun.
    Ben,45 yaşında Devlet memuruyum.Bursanın bir ilçesinden arıyorum.Babamdan kalma 11 dönüm bir arazim var.Ekonomik kriz yaşadım.Daha önce vişne diktim ve başarılı olamadım.Ne yaptıysam zarar gördüm.Arazim,ormanlık bir alanda ve %15 meyilli. Su sorunum yok.Toprağının çok kuvvetli olduğu söylenir.Tahlil yaptırdım.Her şey olur dediler.Uzun zamandan beri araştırma yapıyorum.Gönül yorgunluğu da olduğu için yanlış anlamayın,masrafı az getirisi iyi bir şey olsun dedim.Badem,ceviz ve kavak üzerine yoğunlaştım.En zahmetsizi kavak ama kavakla da araziyi öldürme diyorlar.Ziraatçi arkadaşlar,bademi tavsiye ettiler.Bizim buralarda kırağı (don olayı) erken düşüyor.Badem narin bir ağaç,dondan nasıl koruyacağım. Ayrıca kuşlar çok yiyormuş.Bunlara çare bulabilirsem badem olabilir.Veya sizler bana ne önerebilirsiniz.Aynı arazide hem ceviz hem badem olur mu? Ormanlık bir alanda olması bunlara zarar verir mi? İyi bakılmış bir badem veya ceviz en erken ne zaman ve ne kadar meyve verir?Bunların hangisinin getirisi daha iyi olur?Badem veya ceviz hangisini tavsiye edersiniz.Hangi cinslerden dikeyim.Ayrıca,kavak her arazide olur mu? Kavak ağacı, badem veya cevizin gelişmesini engeller mi? Kusuruma bakmayın,biraz uzun yazdım ama çok kararsızım.Herşey Allah’tan ama ileride keşke demek istemiyorum.Bana faydası olmasa bile çocuklarıma faydası olsun.
    En derin sevgi ve saygılarımla….

Cevap: KARARSIZIM.LÜTFEN,YARDIMCI OLUN

SN KERET:Bir Malın pazarlanması en büyük.Bu itibarla yörenizde pazarlanmasını düşünerek en doğru ürünü seçmeniz bence en mantıklısı.Ceviz ve badem konusuna gelince yörenizde olur.Vahşi yaşamın size götürüsü olduğu kadar getiriside olacağı kesin.Ayrıca bu canlılara karşı bilimsel ve akılcı çözümler her zaman bulunur.Ceviz ağacı getirisi fazla ama uzun zaman ister.Fidandan dikerseniz 6 yıldan önce meyve alamazsınız.Randımanı 10.yıldan itibaren artar vede 15-20.yılında doruk noktaya ulaşır.Tabiki bu bakımla doğru orantılıdır.Yörenizde Deveci armut çeşidi oluyorsa denemenizi öneririm.Başarılar dileğimle.

Comment

En iyisi Zeytin dikin.Hem uzun ömürlü hem bakımı kolay hemde pazar sıkıntın olmaz.

Comment

Sayın Ubeyd,
        Zeytin hakkında daha fazla bilgi verebilirmisiniz.10 dönüme ne kadar ağaç dikilir.En erken ne zaman ürün verir.İyi bakılmış bir ağaç ne kadar ürün verir gibi....Hayırlı Günler

Comment

Sayın Tabiatçı,ceviz hakkında görüş bildirmişsiniz,sağolun.Peki badem hakkındaki görüşleriniz nelerdir.

Comment

sn keret detaylı bilgi site içersinde mevcut.Bunlardan birisi için bu linke bakınız. https://gardensel.com/tr/

Comment

Sn Keret:Benim bulunduğum yörede ceviz çok.Ehh!! bende az.çok cevizle alakalıyım.Şimdi bütün yorumlarım,karşı tarafın beyanına göredir.Şimdi geç bahar donları ve kırağıdan bahsedilen yerde ceviz ve bademde bundan etkilenir.Ayrıca yukarda bahsetdiğim gibi zaman çok önemli.Deveci Armudu iyi para ediyor.Bu nedenle sizi uyarmak istedim.Öte yandan yörenizi iyi bilen Bir uzman ziraatci arkadaşla görüşmenizde size fikir verebilir.Başarı dileklerimle.

Comment

Working...
              X