İyi Günler 12 Dönüm Arazim var Ceviz bahçesi kurmak istiyoruz, Öncelikle yapmamız gereken şeyler ve çeşit konusunda bilgilendiriseniz sevinirim. çanakkle yenice ilçesi, Arazi ovada verimli toprak.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ceviz Bahçesi Kurmak İçin yardım
Collapse
X
-
Cevap: Ceviz Bahçesi Kurmak İçin yardım
Arazi yapısı ovada düz, aşırı rüzgar yok, evet kıra dediğimiz olay bahara kadar sürüyor , meyil yok düz , sulama yönüyle barajımız 2011 temmuz ayında faaliyete geçecek, tarlanın başında kapalı sistem su kanalı olacak, şuan için kuyu var. rakım olarakta 300-400 civarında, eylül 2010 dikmeyi düşünüyoruz.
Comment
-
Cevap: Ceviz Bahçesi Kurmak İçin yardım
Sn Dardanel:Bu sitenin ceviz uzmansel Danışmanı Sn Sütyemezle görüşünüz.Ancak;Benim fikrimi soruyorsanız,Cevizi tüplümü,çekirdekmi? yoksa açık köklü fidan olarakmı düşünüyosunuz? En ideali bu sitede yazdım;2,5*2,5 derilik ve genişliğinde,iş makınasıyla çukur açıp,çekirdek ceviz dikip yerinden sökmeden aşılı ceviz yetiştirmenizdir.Ancak;Bununda çeşitli sakıncaları bulunmaktadır.zira ceviz aşısı çok zor tutmakta,aşıcı çok becerili ve bilgli olması gerekir,ayrıca ceviz aşısının bakımı zordur.Ancak tutması halinde mükemmel netice alırsınız.rakım düşük ve geç baharv donları beni düşündürmekte,yinede dediğim gibi civardan uzmanla görüşmeniz yada,Sn sütyemezle irtibat kurmanızda yarar görüyorum.,Kolay gelsin başarılar dileğimle...
Comment

Comment